kuleczka 13.11.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ano właśnie, punkt wizenia zależy o punktu patrzenia. Warto dojść do takiej równowagi, żeby można było sobie czasem pofolgować bez ubytku na zdrowiu, wadze czy ogólnym samopoczuciu. Jednak smalczyku w domu się nie trzyma pozwolicie że jednak uprę się przy swoim hehe szczególnie jak ma się słabą "silną wolę" Ja na ten przykład podjadam w niedzielę, wiadomo spotkania z rodzinką, jakaś kawa u mamy, obiad u teściowej co w tłuszczu wszystko pływa i solidnie surówka z majonezem Nie będę przecież nosem kręcić jak francuski piesek Po prostu od poniedziałku lżej i dietetyczniej, trochę ruchu i jakos sie kręci. No i dzieci w zdrowym chowam, znaczy uczę że do śniadania, obiadu, kolacji zawsze jakies warzywo, że jak fasolka to bez zasmazki z masła i buły, bo jak poleję tę fasolkę łyżeczką roztopionego masełka to jest równie pyszna a zdrowsza, a do kanapki to niekoniecznie pasztetowa, ale jajko, chuda szyneczka, łosoś (dopóki nie przeczytałam artukułu zamieszczonego wcześniej, teraz będzie rzadziej)......itp itd... Trzeba sobie jakoś radzić w świecie pełnym pokus Ps. Dziewczyny, widzę ze mamy tu mały spowiednik z grzechów i pokus dnia codziennego która następna do konfesjonału ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.11.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A tak w ogole to chcialam napisac, ze strrrasznie mi sie te nasze dyskusje i to ozywienie wewontku podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.11.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Moje dziecko pierwsze smazone cos to dostalo chyba jakos tak gruubo po skonczeniu drugiego roku zycia. no to dosyc szybko ... myslalam, ze niewielkie ilosci potraw smazonych, podaje sie rzadko po skonczeniu 3 roku zycia Co do oleju kokosowego kontra smalec - to sprawdz sobie dokladnie, ze i ten i ten maja bardzo duzo kwasow tluszczowych nasyconych (smalec ok.99%, olej kokosowy - 90%) oraz duzo kwasow nienasyconych (smalec ok. 40%, w oleju roznie, bo podawane sa poziomy poszczegolnych kwasow). Smalec ma tez niewielkie ilosci cholesterolu. Jak widzisz czysty smalec ( bez zadnych dodatkow typu sol czy skwarki) jest pewnie tak samo zdrowy jak ten olej, a z cala pewnoscia tanszy, a na pewno jest zdrowszy od margaryn. Czasem nie taki diabel straszny jak go maluja jakby to powiedziec ... Chyba zabraklo najwazniejszego porownania, przynajmniej z punktu widzenia osoby z nadwaga, a wiec pewnie z mniejszymi lub wiekszymi problemami sercowo-naczyniowymi i poziomem cholesterolu Pod wzgledem tego skladnika, ten jak to napisalas zdrowy smalczyk bije na glowe kazdy olej i inne smarowidla razem wziete, prawda? poza tym, jak sie od czasu do czasu zje cos kalorycznego, ale smacznego, to przeciez nic sie zlego nie stanie, bez przesady! Oczywiscie! Ciekawe jest tylko jak to sie dzieje, ze dookola tyle odchudzajacych z zaliczonymi pokusami jednej drozdzowki, jednego paczka, tabliczki czekolady, pajdy ze smalcem, czy malego piwa z chipsami Wlasciwie nic zlego sie nie dzieje ... ot cos kalorycznego, ale cos smacznego wiec bez przesadyyyyy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.11.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 arcobaleno, ekspertem nie jestem, a do jadlospisu Matki pewnie karmiacej to juz w ogole wtracac sie nie bede Sadze tylko, ze robisz to co ja gdy jest teraz tak buro Troche za duzo wegli Z godziny 18.00 wywal to cos ryzowe i kakao. Sprobuj jesc cos z wieksza iloscia bialka np. kawalek ryby (moze wedzona) z warzywami, albo salatke grillowany kurczak + warzywa + orzechy/rodzynki (co tam lubisz). A po silowni nie sprawdzi Ci sie mleko kakaowe ... Za malo bialka za duzo wegli. No chyba, ze robisz bardzo intensywny trening aerobowy/interwalowy. Nie mniej lepiej zjesc kawalek kurzego biustu z ryzem, chudego, bialego sera z konfitura, grillowanego lososia z warzywami ... Wazne aby okolotreningowy posilek zjesc do 30 - 40 minut po treningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.11.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Moje dziecko pierwsze smazone cos to dostalo chyba jakos tak gruubo po skonczeniu drugiego roku zycia. no to dosyc szybko ... myslalam, ze niewielkie ilosci potraw smazonych, podaje sie rzadko po skonczeniu 3 roku zycia Nie pamietam dokladnie kiedy, napisalam zreszta "gruubo po skonczeniu drugiego roku". Zreszta dzieci moga juz wczesniej jesc smazone, byle nie smazone z duza iloscia tluszczu jak np. schabowe w panierce, frytki, placki ziemniaczane czy racuchy, ja mu i tak dlugo smazylam bez tluszczu A najbardziej mnie trzepie jak widze dzieci, ktore koniecznie ze wzgledow :zdrowotnych: sa karmione piersia do jakichs dwoch lat, a juz po ok. pol roku zycia, jak mozna zaczac rozszerzac diete dostaja schaboszczaka jakby to powiedziec ... Chyba zabraklo najwazniejszego porownania, przynajmniej z punktu widzenia osoby z nadwaga, a wiec pewnie z mniejszymi lub wiekszymi problemami sercowo-naczyniowymi i poziomem cholesterolu Pod wzgledem tego skladnika, ten jak to napisalas zdrowy smalczyk bije na glowe kazdy olej i inne smarowidla razem wziete, prawda? Amber - ja nie twierdze absolutnie, ze smalec jest najzdrowszym tluszczem, bo nie jest. Uwazam tylko, ze nie ma tez co go tak demonizowac. Poza tym zdrowa osoba bez wiekszego uszczerbku dla zdrowia moze sobie czasem na niego pozwolic ( o ile nie chce schudnac ). Co wiecej smalec jest zalecany przy diecie przeciwgrzybiczej. poza tym, jak sie od czasu do czasu zje cos kalorycznego, ale smacznego, to przeciez nic sie zlego nie stanie, bez przesady! Oczywiscie! Ciekawe jest tylko jak to sie dzieje, ze dookola tyle odchudzajacych z zaliczonymi pokusami jednej drozdzowki, jednego paczka, tabliczki czekolady, pajdy ze smalcem, czy malego piwa z chipsami Wlasciwie nic zlego sie nie dzieje ... ot cos kalorycznego, ale cos smacznego wiec bez przesadyyyyy ... Tylko ze wiekszosc z tych ulegajacych pokusie, rzadko potem niestety dla rownowagi sie pilnuje. Moim zdaniem wazne, zeby dieta nie stala sie obsesja, bo wtedy klopoty ze schudnieciem murowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.11.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Tylko ze wiekszosc z tych ulegajacych pokusie, rzadko potem niestety dla rownowagi sie pilnuje. Moim zdaniem wazne, zeby dieta nie stala sie obsesja, bo wtedy klopoty ze schudnieciem murowane. I z tym zgadzam sie w pelnej rozciaglosci Nie mniej w walce ze slabosciami jestem mocno ortodoksyjna i wyznaje poglady, ktore moga sie nie podobac Nie glaszcze po pokutnych glowkach i zoladkach pelnych kremowek, a wrecz przeciwnie ... No nic ... czas na obiad Upolowalam "od chlopa" jagniecine i wlasnie dochodzi duszona w warzywach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.11.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Nie glaszcze po pokutnych glowkach i zoladkach pelnych kremowek, a wrecz przeciwnie ... To moze wprowadzimy jakies kary Ty pewnie potrafisz latwo przeliczyc pochlonieta ilosc kalorii na jakies proste cwiczenia, ktore trzeba wykonac, zeby ta ilosc spalic - jak w moim ulubionym programie "Rozmiar w dol" - tam jest taki etap, kiedy wodza odchudzajacego sie delikwenta na pokuszenie, mowiac np. mozesz zjesc sobie (uwaga z pamieci, wiec pewnie troche pokrece) litr lodow, ale potem musisz zrobic 100 pompek - co wolisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.11.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 [To moze wprowadzimy jakies kary baaaardzo chetnie Nie ma to jak pierniczka przeliczyc na brzuszki, albo przysiady Od razu wszystkim sie odechce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.11.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 sadystki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 13.11.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A tymczasem satinkaa się nam schowała oby nie z pajdą chleba ze smalcem Czy Wam tez kobiety skacze waga 2 kg w górę przed miesiączką? To jest masakra jakaś, czuję się opuchnięta jak balon i to już na 10 dni przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 13.11.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czy Wam tez kobiety skacze waga 2 kg w górę przed miesiączką? miesiączka...hmmm... kiedy to było a serio - też tak mam Zapowiadam, że jutro nagrzeszę wybieram się z siostrą na kilkugodzinny shopping więc będziemy się stołowały w galerii handlowej - deseru lodowego też sobie nie odmówimy - odrobię w tygodniu na orbitreku Amber - dzięki za rady - dla mnie bardzo cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.11.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czy Wam tez kobiety skacze waga 2 kg w górę przed miesiączką? To jest masakra jakaś, czuję się opuchnięta jak balon i to już na 10 dni przed jest na to rada Niech lekarz (gin albo internista) przepisze Ci tabletki lekko odwadniajace Problem zniknie. Trzeba tylko pamietac, aby suplementami (np. Asparginem) uzupelniac magnez i potas. Generalnie z Asparginem sie nie rozstaje. Po kazdym intensywnym treningu zamiast izotonikow (maja za duzo wegli) lykam 2 tabletki asparginu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.11.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 odrobię w tygodniu na orbitreku Slonko, my juz Cie przypilnujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 14.11.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam w słoneczny sobotni ranek, melduję utratę wagi 2,5 kg w półtorej tygodnia na diecie 1300kcal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 gratuluję ... i zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.11.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 A ja przytyłem 2kg przez ostatni miesiąc. Pamiętajta, że jak przyjdą ciężkie czasy to my grubasy będziemy wyglądać świetnie. A te chudzielce poznikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 14.11.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 w galerii handlowej - deseru lodowego też sobie nie odmówimy No no !! Co by Was tylko galerianki nie przepędziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.11.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 w galerii handlowej - deseru lodowego też sobie nie odmówimy No no !! Co by Was tylko galerianki nie przepędziły następny co sie filmów naoglądał byłam ostatnio w Plazie i Focusie .... ale same pasztety chodziły ..... nie było na czym oka zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Ja to chyba z kości na ości.... Samochwała żyjąca w Matrixsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.11.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Amber, dzięki za rady. Postaram się wdrozyć w życie Daggulka, serio pasztety??? Ja tam widzę naokoło mnóstwo pięknych kobiet, a w takich galeriach hanlowych to już zatrzęsienie gorzej z populacją chłopa Ps. takiej galeriance to bym się bała w oczy spojrzeć ostre są dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts