Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy te? musicie sie odchudza? ? Dieta Dukana, Dieta kopenhaska

Anam

Recommended Posts

Wytrzymałam, nie zjadłam ciasta, nie zjadłam pizzy itp.

Ale głód mnie ściska, jak patrzę się na czerwone jabłuszko albo pomarańczę to wariuję.

Mam mały wybór: chudy ser biały , jajko albo tuńczyka.

A lodówka zapchana dobrymi rzeczami. Jak zrzucę 6 kg to wracam do diety 1300kcal.

Aniu ja też na tej diecie, od 4 stycznia, teraz już w II fazie proteinek i warzywek.

Ale w pierwszej fazie no i potem w drugiej w dniach proteinowych możesz przecież jeść jeszcze drób, inne ryby.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mbz nowej książki nie mam.

Byłam sceptyczna do tej diety, latem jak były owoce sezonowe była dla mnie nie do przejścia.

Ale na żadnej diecie nie miałam takich efektów. Bo od wczoraj znów 1 kg mniej.

Jeszcze jutro same proteiny a potem etap II zrobię 5/5.

Stwierdziłam, że z badanami tarczycy się wstrzymam, bo efekty są widoczne gołym okiem.

kurnia muszę się wbić w sukieneczkę :roll: a cosik za bardzo opięta się zrobiła :o pewniakiem się sfilcowała :lol: . w każdym bądź razie aerobik 3 razy w tygodniu już uskuteczniam 1raz sauna i odrzuciłam prawie całkowicie słodycze :roll: własciwie ograniczyłam je :lol: .oby zostało mi na stałe to nieopychanie się słodyczami :-? i ~żeby efekty przyszły szybko i na stałe :roll: :lol: :lol: :lol:

Wiem Izo, że mogę. tylko wczoraj w lodówce z rzeczy dozwolonych miałam tylko to.

Dzisiaj też się ładnie trzymałam, do tego godzina basenu i sauna.

Izo napisz jak efekty tej diety.

U mnie całkiem nieźle, do tej pory minus 6 kg. Z czego 4 kg w fazie uderzeniowej, bardzo dużo, ale wiem dlaczego, to kg które przybrałam podczas świąt i sylwestra, więc szybko poszły. Teraz jest trochę wolniejszy ten spadek, dzisiaj nawet plus 0,5 kg.

Czytasz forum o tej diecie?

http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/723-dieta-proteinowa-dr-pierre-dukana-5882.html#post929932

tam są i przepisy i dziewczyny dyskutują

mbz a jaki tytuł ma ta nowa książka?

ania klepka obowiązkowo powiem, ale mnie wagi ubywa bardzo powoli i bardzo mało. Trzymam się tych 1300 kalorii ale tylko tyle. Nie wiem czy to moja wina czy podłoże ma haszimito ?? najważniejsze że w ogóle coś ubywa. Lekarz powiedział, żer w związku z cukrzycą (na czczo 120) nie może mi dać żadnego radykalnego wspomagacza. mam jednak nadzieję że w końcu, nawet jeśli bardzo wolno stracę te 14 kg

ania klepka - też na początku proteinowej miałam zaparcia, mnie pomagało siemie lniane,

kupiłam gdzieś w aptece mielone odtłuszczone, robiłam sobie wieczorami coś takiego:

dwie łyżeczki siemienia i łyżka otrąb zaparzałam to ok. 150 ml wody, po chwili uzupełniałam mlekiem i piłam

zdrowe, smakowało i co najważniejsze - skuteczne :roll:

pozdrawiam 8)

halszka dzięki za radę, bo jeśli mam dalej być na tej diecie to nie mam innego wyjścia.

Dzisiaj waga drgnęła o 300 gram w dół, ale też oszukiwałam, bo wieczorem od 2 dni jablko no i wczoraj serek waniliowy 400gram.

Od dzisiaj znów się trzymam. Chcę zejść na tej diecie jeszcze 5 kg, a potem wracam do diety 1300kcal i będę jeździła do pracy rowerem, bo chyba się już wiosna zrobi.

Halszka a Ty jakie efekty masz na Dukanie?

mbz a Ty tak cały czas na tej diecie?

No niestety nie. Wytrwalam jakis rok (oczywiscie juz weszlam w 4 etap), a potem jakos tak stracilam motywacje. Na szczescie dzieki diecie i zgubieniu 10 kg zmienila mi sie sylwetka i mimo, ze przybralam z powrotem (minelo jakies pol roku od przerwania) kilka kg, to nie wyglada to zle :) Tym bardziej, ze jednak, mniej lub bardziej, ale zwracam uwage na to, co jem i jem cyklem tygodniowym ( jak we "Francuzki nie tyja"). Powoli wiec gubie przybrane kilogramy, w bardzo wolnym tempie - ok. 1 kg na dwa, trzy tygodnie.

Mysle, zeby do niej wrocic, ale jeszcze poczekam, moze uda mi sie wrocic do wagi. Jednak jest to dieta dosc obciazajaca organizm i jak juz wiem, trzeba na pewno nastawic sie na ten 4 etap.