Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy te? musicie sie odchudza? ? Dieta Dukana, Dieta kopenhaska

Anam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie jem normalnie,bo nie mam czasu.

Od rozpoczęcia budowy zeszłam z 44 do 40 , a już i 40 spada mi z tyłka.

Muszę sie przerzucić na 38. Ależ to nieekonomiczna impreza...

Fajnie to ujełaś. :lol:

Wyrzucić ubranie czy może zostawić. :wink:

I to jest dylemat ... chyba lepiej zostawić - w końcu człowiek młodszy nie będzie :)

I to jest dylemat ... chyba lepiej zostawić - w końcu człowiek młodszy nie będzie :)

Nefer, mlodszy napewno nie, ale dlaczego ma byc grubszy??? :o 8)

BTW Neferciu, z takiej zmiany rozmiarowki tylko sie cieszyc :-)

A ja zmieniłam miejsce ćwiczeń na fajniejsze, i choć podobno lepsze jest wrogiem dobrego, to nie wracam na stare smieci :)

Wraz ze zmianą miejscówki przerzuciłam się z szeroko pojętych zajęć aerobowych w grupie na siłownię plus aeoby na przyrządach.

Już są pierwsze efekty 8)

Jestem zachwycona siłownią, choć póki co ledwo łażę z powodu zakwasów :lol:

Jednak kondycja nie taka zła, bo spędziłam ostatnio tam 3 godz. :o

zleciało jak z bicza.... :D

pozdrawiam wszystkich cwiczących 8)

Arcobaleno, Nefer, no no gratulacje :wink:

kuleczko, wiecej nie znaczy lepiej ... Juz po mniej wiecej (wszystko zalezy od intensywnosci) 1,5 godziny treningu weszlas w katabolizm miesni czyniac sobie wiecej szkody niz pozytku ... Jesli rzeczywiscie chcesz intensywnie trenowac (powyzej godziny) okolotreningowo wrzuc odzywke bialkowo-weglowodanowa i ewentualnie BCAA przed i po treningu :-)

mbz, i jak udalo sie dorzucic aktywnosc?

kuleczko, wiecej nie znaczy lepiej ... Juz po mniej wiecej (wszystko zalezy od intensywnosci) 1,5 godziny treningu weszlas w katabolizm miesni czyniac sobie wiecej szkody niz pozytku ... Jesli rzeczywiscie chcesz intensywnie trenowac (powyzej godziny) okolotreningowo wrzuc odzywke bialkowo-weglowodanowa i ewentualnie BCAA przed i po treningu :-)

O f.ck !!!

mam wrażenie że weszłam chyba w katabolizm ogólny hehe

dziś zawlekłam na siłkę swoje zakwaszone zwłoki i ledwo poltorej godziny, 15 min rozgrzewki, 45 siłowych i pół godziny bieżni na koniec

ale skoro to wystarczy to tym lepiej :D

właśnie jem serek wiejski,

dzisiaj mialam bardzo pracowity dzień w pracy, zapomniałam o wszystikm, a mój dzisiejszy jadłospis to:

rano: kawa z mlekiem, cukierek malaga

9:00 serek wiejski,

12;00 szklanka kefiru 0% z otrębami

16:00 2 jajka na twardo

20:00 jabłko

23:00 serek wiejski

Tydzień temu kupiłam sobie nowe spodnie, dzisiaj je skracałam. Schudłam przez tydzień w udach i to bardzo. Kurcze , a ramiona nadal grube. Co mam zrobić z tymi ramionami, biustem żeby zleciały trochę?

Halo, halo - bede krzyczec - co tak malo??? Musisz jesc wiecej, zeby pobudzic przemiane materii - wbrew pozorom chudnie sie wtedy, chudnie.

A gdzie jakies mieso??? Albo ryba???

Zwlaszcza, ze mozna np. taka pyszna wedzona :)

Ania . :evil:

Przecież to racje głodowe. :-?

Kurde, u mnie to żadna moja zasługa :oops: Samo się zrobiło - stres i brak czasu ..

A ja podziwiam wszystkich na diecie za wytrwałość - ma za słaby charakter, więc nigdy sie nie odchudzałam (oza epizodem farmakologicznym pod kontrolą lekarza. Pomogło. A po miesiącu wycofano lek z rynku - podobno uszkadzał mózg - i wszystko jasne :):))

Mam wspaniałego męża, który robi mi kawusię i kanapeczki o 4 rano - gdy ja biorę prysznic. W pracy drugie śniadanie (takie nieoficjalne :wink: ) o 7.30. Oficjalne drugie :lol: śniadanie o 10. Potem jakiś owoc koło 13 przegryzę. Te kanapeczki to pełnoziarniste, albo razowe pieczywko jest. Ale chyba mi nie służy - mam zgagę i wątroba mnie pobolewa. Musli i jogurty musiałam odstawić - mam uczulenie na białko i chyba zboże!

Z obiadem jest u mnie różnie :oops: czasem jadam, często jest to późna obiadokolacja. Kolacyjki nie jem, tzn nic po 18. I tu się zastanawiam, bo jedna szkoła mówi nie jeść przed snem min. 2h, a druga o 4h wspomina.

Szukałam pomocy u lekarza - wizyta 300 zł :evil: No i wycieczka 80 km - u nas nie ma dietetyka. Nie powiedział jednak nic, poza tym co już wiedziałam :cry:

Staram się jakoś sama sobie radzić, jednak efektów nie ma. No może źle mówię - od 5 lat nie tyję :oops: Ale mam dużo do zgubienia - prawie 30 kg!

Po odśnieżaniu mam tylko siłę na ćwiczenia w pozycji horyzontalnej :lol: Mąż stwierdził dziś, że odśnieżanie jest lepsze niż Nordic Walking - na pewno! Przynajmniej na podwórku czysto!

Mąż ma kłopoty z kręgosłupem i codziennie ćwiczymy, ale to raczej gimnastyka niż aerobowe ćwiczenia. U ciebie w dzienniku podejrzałam A6W. Będę musiała spróbować.

Po odśnieżaniu mam tylko siłę na ćwiczenia w pozycji horyzontalnej :lol: Mąż stwierdził dziś, że odśnieżanie jest lepsze niż Nordic Walking - na pewno! Przynajmniej na podwórku czysto!

Mąż ma kłopoty z kręgosłupem i codziennie ćwiczymy, ale to raczej gimnastyka niż aerobowe ćwiczenia. U ciebie w dzienniku podejrzałam A6W. Będę musiała spróbować.

Te A6W to raczej po to coby brzuch nie był flakowaty.

Podoba mi się orbitek

Boratom - za malo jesz - serio, serio :)

Zeby podkrecic przemiane materii trzeba jesc wiecej, wtedy pobudza sie go do dzialania, poza tym jesz nieregularnie i masz dlugie przerwy (zwlaszcza przed ta obiadokolacja).

Ogolnie - wiecej i czescej z regularnymi przerwami.

Jak sie je malo i podobnie czasowo jak Ty, organizm spowalnia przemiane, bo nie ma czym pracowac i gromadzi pokarm (czyt. tluszcz) , bo mysli, ze ida ciezkie czasy.