Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy te? musicie sie odchudza? ? Dieta Dukana, Dieta kopenhaska

Anam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

8-kawa czasami kanapka 11- bułka +kefir 16- obiado kolacja .przeważnie mięsko + ziemniaki + surówki. W międzyczasie jakieś słodycze ,jakieś owoce .

tak w dni kiedy pracuję na wyjeździe. w dni kiedy jestem w domku o 8 kawa czasami kanapeczka 11- śniadanko-jajecznica lub biały serek ,lub jajka na miękko +kromka 2 chlebka. około 14 zupka około 18 drugie danie makaron z mięskiem lub cos innego raczej z mięskiem. oczywiscie słodycze gdzieś tam wpadną .Kiedyś piłam dużo wody mineralnej ,teraz znów sie tego uczę. Wieczorami lubię pić herbatkę -dużo :oops: i piwooo tez niestety lubię .kurnia nie zaciekawię jem :-?

daggulka napisałaś .."Niestety nie mam czasu na fitness , basen , step , siłownię czy aerobic .... wybaczcie szczerość , ale jestem kobietą która pracuje 8 godzin , mam rodzinę , dom do wysprzątania i dzieci którym musze pomóc odrobić lekcje .... i mieszkam na zadupiu na które muszę po pracy dojechać co też zajmuje nieco czasu.

Więc muszę poprzestać na tym co mogę zrobić w domu i to wieczorem - czyli rowerek tudzież stepper który właśnie pożyczyłam od koleżanki".

daggulka

Również jestem kobietą, pracuję od 8- 16, mam rodzinę , 2 dzieci, mieszkam na zadupiu, mam duży dom i nie mam sprzątaczki. Gotuję dla całej rodzinny i osobno dla siebie.

Siłownię zrobiłam sobie w domu (właściwie mój kochany mąż), bo nie mam szansy nigdzie jeździć. Po pracy to tu wszyscy czekają, żebym dała im obiad. :D i każde pięć minut spóźnienia wywołuje u mnie atak serca... bo moje biedulki głodują. Ćwiczę dopiero ok. 21, bo wcześniej po prostu nie mam czasu.

A co do tego sera... kupuję większą ilość dwa razy w tygodniu, po prostu muszę wszystko wcześniej zaplanować, bo u mnie w sklepikach bywa tak że nie ma ziemniaków, a gdybym chciała kupić avokado to z pewnością stwierdziły by, że opętał mnie diabeł. Uroki małej miejscowości.

Co do Twojego jo jo ...... to, że przytyłaś jest dowodem na to, że jojo Cię dopadło. To nieprawda, że jak się przytyje po 2 miesiącach od odchudzania to jest to jo jo.... a jak po roku lub 2 latach to to już nie jo jo.

Wiem, że to o czym tu piszemy jest dla Was takie ... jak nie z tego świata. Zdaje sobie z tego niestety sprawę. :lol:

pozdrawiam :D

aaggaa dziękuję za odwagę :wink: :D :wink:

to zaczynamy ....

1 posiłek - białko,ww, tłuszcz, warzywa

2 posiłek - białko,ww, tłuszcz,warzywa

3 posiłek - białko, tłuszcz,warzywa

4 posiłek - białko, tłuszcz,warzywa

5 posiłek - białko

to tak w wielkim skrócie

a co mamy u Ciebie ???

- brak śniadania... kawa to nie posiłek

bułka, kefir.... out

słodycze out

owoce tylko rano, lub po wysiłku (ćwiczenia)

kolacja ...ziemniaki out (możesz bezpośrednio w posiłku po ćwiczeniach)

----------

w domu

kanapeczka ??? jaki chleb co na niej???

jajecznica... super tylko bez chleba

mięsko i surówka... super

makaron (jedz pełnoziarnisty)

piwo .... najgorsze co możesz robić... tam są same ww, zamiast tego

winko czerwone sobie wypij

:wink:

pozdrawiam Cie gorąco

:D

daggulka bardzo się cieszę, że Ci się udało.... gratuluję.

Nie chcę ujmować Twoich zasług, ale mi odchudzenie zajęło 3 miesiące... schudłam 25 kg (głupimi sposobami, czytaj... dieta 1000kal) a ostatnie 5 kg nie mogłam stracić przez rok : :D tak więc...... im dalej w las tym gorzej.

pozdrawiam

wiem, że te ostatnie kilosy traci się ciężej... wolniej, bardziej trza się napracować ... :wink:

będę podczytywać co piszecie ... przeczytałam ostatnią stronę ...

jutro dzień zacznę od śniadania .... a nie trzech kaw :roll: :oops:

boratom przy wysokości 170 cm 63 kg ważyłam jako dziewczyna, po urodzeniu dziecka przez całe lata ważyłam 78, przy tarczycy przytyłam 20 kg, teraz (po operacji) pomału - 2.5 miesiąca spadło 7 kg - zostało 11 kg - ale mam zamiar tylko dojść do 78 kg, żadna przesada nie jest wskazana trzymaj się :D

Aaggaa - tak najprosciej chyba:

cukry proste ( niewskazane przy odchudzaniu, a wrecz zabronione):

biale pieczywo, ciasta, makaron pszenny, bialy ryz, platki kukurydziane, popcorn, ziemniaki, slodycze, napoje gazowane, cukier, karmel i to, co je zawiera.

cukry zlozone ( o niskim indeksie glikemicznym, wskazane przy odchudzaniu:

wiekszosc warzyw i owocow (poza marchwia, burakami, bananami), produkty zbozowe z pelnych ziaren zboz, nabial.

aaggaa żeby napisać Ci jakikolwiek przykładowy rozkład posiłków muszę znać;

- wagę

- wzrost

- ile razy w tyg. ćwiczysz i co (siłowania, aeroby, interwały)???

- kiedy wykonujesz trening

tylko wtedy będzie to miało ręce i nogi . Jeśli nie chcesz podać tutaj, zrób to na priv.... ja Ci wszystko przeliczę i wrzucę przykładową rozpiskę bez Twoich danych.

---------------

Z tymi ww to łatwo zapamiętać:))) Tak w wielkim skrócie.........

węglowodany dobre (niskie IG)

- kasze, brązowy ryż, ciemne makarony, płatki owsiane, razowe pieczywo

- miód - naturalne źródło cukrów prostych - glukozy i fruktozy

W ciągu dnia najlepiej jednak by ww pochodziły z warzyw np.

czerwona papryka, brokuły, kalafior, czosnek, boćwina, kapusta kwaszona, nać pietruszki - jemy je w ilości dowolnej (bez polania bułką tartą)

- ciekawostka pomidor to również ww

---------

węglowodany z wysokim IG

- biały ryż, ziemniaki - (dozwolone tylko po treningu)

-------

- owoce - źródło fruktozy (jemy rano lub po treningu)

----------

ww niedozwolone

cukier

więcej na te chwilę nie pamiętam :)))

------

Znalezione w internecie do zapamiętania

"Gwałtowne odcięcie kalorii to jedna z najgorszych i najmniej skutecznych form odchudzania.

Co prawda, możemy zaobserwować spadek wagi naszego ciała, ale w rzeczywistości poziom tłuszczu jest nie tylko ten sam co przed "kuracją"-może być nawet wyższy!

Diety głodówkowe (700-1100 kal) wyzwalają określone reakcje, które zwalniają metabolizm oraz zwiększają podatność organizmu na tycie. W odpowiedzi na gwałtowną redukcje energii organizm zaczyna "kombinować". Zmniejsza się spalanie w mitochondriach, stad uczucie chłodu oraz bardzo niskie ciśnienie krwi.

Organizm zostaje wprowadzony w stan alarmowy- skoro nie dostaje energii niezbędnej do funkcjonowania-spowalnia spalanie tej nielicznej ilości pokarmu który dostaje!! A skoro nie ma pewności czy jutro w ogóle dostanie jakieś "paliwo" trzeba zgromadzić jak najwięcej na gorsze czasy- niewykorzystana całość zostaje przetransportowana do tkanki tłuszczowej"

AMEN

Mam nadzieję, że na 100 osób które to przeczytają, choć kilka uda się przekonać do tego, że sposób w jaki do tej pory się odchudzacie prowadzi donikąd.

pozdrawiam

amadi

aaggaa o której godz. ten aerobik?? 40 latek to młodziutka jesteś :))

p.s. nie będę ściemniać, ale 2 razy w tygodniu aerobik to za mało:(

p.s teraz idę się usportowić... będę niedostępna.... ale się mnie nie pozbędziesz..... jeszcze się odezwę:)))

pozdrawiam

amadi

kurnia 2x za mało :o z wielkim trudem kradne rodzince te chwilę .Oni tak lubią jak mamusia w domku w foteliku z laptopikiem wieczorki spędza 8) . Powiem tak zawsze ćwiczę tylko zimą tzn od września do marca . W tym roku było coś pod górkę i wystartowałam dopiero z trzy tygodnie temu. :oops: Odstawiłam przede wszystkim słodkie napoje (które zagościły nie wiadomo czemu :evil: ) ograniczam lekko :oops: słodycze(całkiem ich nie opuszcze :roll: )chce wprowadzić mądre zmiany w kuchni dla nas wszystkich :D Niby nikomu jeszcze nie mus ale czekać na alarm nie chcemy. Czekam na podpowiedzi-pozdrawiam :D