Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Wy te? musicie sie odchudza? ? Dieta Dukana, Dieta kopenhaska

Anam

Recommended Posts

byłam w fitness klubie z synową, same chudzielce ćwiczą, ani jednej pani o pełnych kształtach :D

Satinkaa, a może dlatego chudzielce bo ćwiczą co 8)

może jak przyszły do klubu to też miały tu i ówdzie za dużo :wink:

spójrz na to jak na dodatkową motywację

U mnie w klubie sporo jest pań okrąglejszych. Może akurat na taki moment trafiłaś.

• Odpowiedzi 6,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny i chłopaki :wink: Cały dzień dziś uśmiech z twarzy mi nie schodził :lol:

Zastanawiałam się gdzie mego posta umieścić. Czy w "durnych pomysłach facetów" - ale on niestety nie o urządzaniu jest :wink: Czy w "odchudzaniu"!

Doszłam do wniosku, że Wam też się odrobinka uśmiechu należy...

A zatem - zaczynam:

Do pracy dojeżdżam z kolegą. Pytam go dziś rano: jak zdrówko? Ma on kłopoty z nadciśnieniem i cholesterolem, lekarz nakazał mu dietę. A on mi mówi, że na śniadanie kupił sobie parówki dietetyczne, te chude berlinki! :lol:

Trudno mi dojść do siebie po takim "wyznaniu"...

boratom to Ty jeszcze nie wiesz, że berlinki najlepiej zbijają cholesterol :lol:

Moja droga trzeba być bardziej otwartą na nowinki.

Najnowsze badania amerykańsko- chińsko- mołdawskich naukowców tego dowiodły.... i dziś o godz. 17:29 zostały opublikowane, więc właściwie to mogłaś jeszcze tego nie doczytać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i tylko to tłumaczy Twoją niewiedzę. :wink:

boratom to Ty jeszcze nie wiesz, że berlinki najlepiej zbijają cholesterol :lol:

no baaaaaaaa ... wszak to elemnet skladowy cudownej diety nisko, niziutko, niziusienkotluszczowej :lol: :lol: :lol:

Tak sie dzisiaj sponiewieralam na treningu, ze nawet w klawiature nie mam sily pacac :lol: Dzisiaj byla sesja heavy duty i przyznam szczerze, ze padam na twarz 8)

a ja ma doła.. :(

nie wiem jak ja sie zdołam odchudzić - już nie wiem co wymyślać, co bym nie zjadła ciągle chodze głodna i ssie mnie za słodkim - ryczeć mi sie chce normalnie..najgorzej wieczorami - co zjeść?? Samo białko powinno być tak? Czyli co np? Oprócz jaja, chudego twarogu...już niekiedy wolę nic nie zjeść (ale wiem ze nie tędy droga) niz wmuszac w siebie te produkty.. dziś nie wytrzymałam i po 19.00 zjadłam bakiusia z płatkami nestle fotness i żurawiną :-?

arco, po pierwsze nie wpadaj w depreche 8) Nie smuc sie, nie mysl ze jeden bakusiowy grzeszek to juz koniec sukecesow! O nie! Ja Cie tak Kochana nie zostawie!!!

Sluchaj, potrzeba Ci urozmaiconych posilkow z weglami zlozonymi i z bialkami wolnowchlanialnymi.

Wieczorem sprobuj chudy twarog ze szczypiorkiem. Dodaj troche jogurtu 0% fatu, aby wszystko tworzylo fajnieprzyswajalna calosc. Zjedz nawet 200g.

Mozesz zjesc tunczka w sosie wlasnym cala puszke. Netto to 120g.

Na samym teflonie usmaz sobie omlet z 3 bialek i jednego zoltka. Dodaj pomidory, czy szczypiorek, albo co tam lubisz.

Wrzuc na grill 100 - 150 g kurzej piersi w przyprawach :-)

Wrzuc na grill albo teflon 200g pstraga bez skory :-) Tez pyszniutki :-)

Zaraz dopisze reszte :-)

amber - kobito - na słodko coś zapodaj....zaraz Wam napisze co jadłam dzis i co wcziraj póki pamietam tylko Małą do łożeczka odłożę bo też mi nerwa dziś psuje :roll:

no to bedzie slodko i zdrowo :-)

ciastka owsiane :-) Ale aby nie bylo ... to nie te ciacha co w cukierni mozna dostac, co to sie rozplywaja w ustach a owsa jest tam tyle co kot naplakal ...

Te maja byc zdrowe i ... i zjadliwe :lol:

mala porcja:

1/3 szklanki maki pszennej pelnoziarnistej

1/3 malutkiej lyzeczki proszku do pieczenia

1 jajo cale

1/3 szklanki wody

1 lyzka stolowa masla orzechowego (np. Sante)

1 lyzka stolowa miodu, albo (ja to dodaje) 2 - 3 porcje stevii

1/3 kubeczka rodzynek

1/3 kubeczka zurawiny

Dwa ostatnie skladniki mozna wymienic sobie na inne, takie jak sie lubi :-)

Wszystko dobrze wymieszac, jesli "ciasto" jest za geste dodac wody. Ma byc takie aby lyzka czy rekoma moc uformowac nieregularne ciasteczka. Piekarnik nagrzewamy na 175 st. , blache do pieczenia wykladamy pergaminem a ciastka wypiekamy ok. 25 - 35 minut :-)

Smacznego :-)

BTW nie wiem czy wiecie ale w 100 g platkow owsianych jest prawie 12g bialka :-) Jesli zalezy mi na tym aby te ciachy byly bardziej proteinowe, dodaje 30 - 60g odzywki typowo bialkowej z bialka wolnowchlanialnego :-)

Dobra:Wczoraj:

1.ok 8.00 = śniadanie kromka pełnoziarnistego chleba z wędliną, żółtym serem i pomidorem, do tego tuńczyk w oleju sojowym (nie mogłam znaleźc w sosie własnym) pól puszki, łyżka kukurydzy, pół łyzeczki majonezu light, seler naciowy (czasem jak mi sie chce czekać to jeszcze jajko do tego gotuję, ale wczoraj bez )

40 min ćwiczeń

2,ok.9.00 - omlet z dwóch białek, żółtka i otrębów pszennych z jogurtem nat i owocami I( ledwo go wzisnęłam bo był strasznie suchy i niezbyt dobry..) i kawa z mlekiem/bez cukru

3 ok 12 - jogurt nat z płatkami ( i oczywiście jogurt ze słodzikiem bo bez tego nie przełknę..) i kromka Vasy

4. ok 15-16 obiad - pieczona faszerowana papryka (mięsem mielonym z łopatki z cebulką i pieczarkami i ryżem)

5. po 18 było jabłko

6. o 20 pół kostki chudego twarogu z łyżką jogurtu nat i oczywiście słodzikiem..

No..

A dziś:

godziny posilków i treningu te same:

1. Jajecznica z dóch jaj ze szczypiorkiem i kromka pieczywa tak jak wczoraj

2.Po ćwiczeniach znów omlet tym razem z jajka, mleka chudego i otrebów z dodatkiem cynamonu z twarozkiem..(też ledwo zjadłam bo niezbyt mi smakował..jakąś blokade mam ostatnio - szlag !)

3.Pozostałe nadzienie z wczorajszej papryki ( ;) ) z warzywami z patelni

4. Filet z mintaja/morszczuka(nie wiem nawet) smażony bez niczego na kapce oleju i surówka z koszonej kapusty

5.Bakus z płatkami :roll:

arco,

Pierwsza rzecz to cos z tluszczy musisz ze sniadania wyrzucic. Zerknij: zolty ser, tunczyk w oleju i wedlina....

Przed treningiem jem:

- porcje platkow owsianych/zytnich/orkiszowych z mlekiem bez laktozy

albo

- omlet z 3 bialek i jednego zoltka, do tego kromka chleba orkiszowego (sama wypiekam :lol: )

albo

- salatke z tunczyka z puszki w sosie wlasnym, z cebulka i lyzeczka oliwki, do tego kromka orkiszowego chleba

albo

dwie kromki chleba orkiszowego i 150g chudego twarogu ze szczypiorkiem, albo pomidorem

albo

wypiekane przekaski na bazie chudego sera, bialek i platkow owsianych

albo

jajecznice na poledwicy lososiowej z 3 bialek i jednego zoltka

obiad - u nas zawsze prosty, z maloprzetworzonych skladnikow.

I tak glowna baze stanowi mieso np. gotowany udziec z indyka, grillowana piers z kurczaka, piers z kurczaka duszona na szybko z warzywami "z patelni", poledwica wolowa, albo odtluszczona wieprzowa, jagniecina z grilla, albo duszona

i ryby losos, pstrag, sola - wszystkie kupowane jako swieze i zazwyczaj grillowane na elektrycznym grillu. Do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu balkanskiego, czosnku niedzwiedziego i szczypiorku.

Warzywa zazwyczaj bez obrobki cieplnej (maja nizszy IG).

Jako dodatki to makaron pelnoziarnisty, dziki ryz ...