arcobaleno 19.02.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A propos obiadów jeszcze - ziemniaków nie jadłam już ze 2 tyg chociaż codziennie gotuję dla męża i Julki - ja albo nie jem nic do mięsa albo gotuję sobie ryż..no i do każdego obiadu mamy teraz warzywa - co najlepsze surówki zamieniam często na warzywa z wody, typu kalafior, fasolka, marchewka z groszkiem - i oczywiście dla nich masełko i prażona bułka tarta a dla mnie bez dodatków ! O ! I taka jestem z siebie zadowolona A teraz kolejna prosba do Amber Praktycznie w każdy weekend urządzamy jakies towarzyskie spotkania wieczorno-nocne. Jutro tez. No i ja już zapowiedziałam brygadzie, ze wódki i piwa nie piję, przerzucam się na wino..chłopów to mało obeszło bo oni i tak będa pić swoje, ale kolezanka postanowiła też sie przerzucić..więc sprawa alkoholu załatwiona... Ale co z przegryzkami? Zazwyczaj robimy sporo jedzenia bo gadki i wygłupy są do rana, no i chipsy zawsze były, orzeszki i te sprawy, chłopaki jedzą jak słonie...chcę to zmienić bo przez te weekendowe mega czit mile mogę nie osiągnąć swojego celu, więc zastanawiam się jak zadbać o swoją cześc stołu jutro?? Przygotuję sznycelki z piersi bez panierki, ale nie mam pomysłu na zdrowe i lekkie przegryzki...zaznaczam, że pora wieczorno nocna gdzie na dobrą sprawę w ogóle jesc sie nie powinno...nie wiem może jakaś sałatka z tuńczykiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 19.02.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dobrze jest cwiczyć rano na czczo? nie, to nie jest wlasciwe. (...) Tu się z koleżanką nie zgodzę . Ćwiczenie na czczo nie jest błędem, o ile robi się to z głową. Aeroby o niskim i średnim poziomie intensywności robione o tej porze znakomicie rozbudzają metabolizm i dają kopa na cały dzień. Jeśli zaś dieta jest sensowna, to wątroba jeszcze spokojnie ma po nocy konkretny zapas energii. Polecam intensywny spacer, rower, orbitrek i nade wszystko basen. Ten rodzaj aerobów stosuje się z powodzeniem nawet na wysokim poziomie zaawansowania, np. przed zawodami w ostatnich fazach redukcji. Oczywiście optymalny byłby zastrzyk z aminków, ale Arco, z szacunkiem, nie kandyduje na Mrs. Fitness. O ile zauważyłem ma raczej latynoski typ figury tzn. przede wszystkim solidne podstawy. W tym układzie nawet minimalny katabolizm nie wyjdzie jej na złe. (Sorry, za dużo skrótow myślowych. Śpieszę się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 19.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 A z innej beczki - ma ktoś jakiś przepis na lekką omastę do owoców morza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 O ile zauważyłem ma raczej latynoski typ figury tzn. przede wszystkim solidne podstawy. zabiję .. prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 19.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Arco ciesz się, że masz solidne podstawy .... co by to było, jakbyś nie miała podstaw? Alkohol ma właściwości odwadniające, więc jutro na imprezce nie zapominaj pić wody. Ale pewnie u Ciebie i tak skoczy się na dwóch lampkach. Baw się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 19.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Mam prośbę do wszystkich, jeśli znajdziecie namiary na stewię (w tabletkach) i wiecie, że jest oryginalna to dajcie kochani znać. Amber mnie trochę wystraszyła, więc na allegro nie kupię ...może w jakimś sklepiku ze zdrową żywnością można ją dostać? Tak czy siak- jak ktoś będzie coś wiedział... to proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Przylaczam siędo prośby o stewie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 19.02.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 . Oczywiście optymalny byłby zastrzyk z aminków, ale Arco, z szacunkiem, nie kandyduje na Mrs. Fitness. O ile zauważyłem ma raczej latynoski typ figury tzn. przede wszystkim solidne podstawy. W tym układzie nawet minimalny katabolizm nie wyjdzie jej na złe. (Sorry, za dużo skrótow myślowych. Śpieszę się ) A tu się do końca nie zgodzę Latunoski mają przeważnie małe biusty, a nasza Arco to wiadomo Ps. Stewię to i ja wezmę chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 20.02.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 czytam i czytam amadi co to za pastylki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 20.02.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 amadi co to za pastylki ?? stewia- to roślina z której uzyskujemy niskokaloryczny cukier. Jest alternatywą dla słodzika (bezpieczniejsza i zdrowsza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 20.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 amadi poczytaj http://www.wywar.pl/product-pol-3877-Stevit-stevia-w-tabletkach-300szt.html Stewia nie została dopuszczona jako środek spożywczy w Unii Europejskiej ze względu na niedostateczną liczbę badań przeprowadzonych w instytucjach UE. W grudniu 2008 dopuszczono ją do sprzedaży na terenie USA. Szeroko stosowana w krajach dalekiego wschodu (w Japonii od ok. 40 lat). W Unii Europejskiej jest sprzedawana jako komponent do kosmetyków. Stevia Rebaudiana Bertoni w tabletkach. Więcej informacji o roślinie i stewia i produktach Stevit znajdziesz na stronie producenta http://WWW.STEVIT.PL TO TYLKO URYWEK ART. LINK POWYŻEJ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 20.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Nie wiem czy w Polsce można kupić słodziki oparte na sukralozie, ale jeśli tak, to chyba mogę polecić, z tym że oczywiście w ostrożnych ilościach, bo słodziki to zawsze chemia :/ Ale sukraloza jest uważana za bezpieczniejszą od aspartamu i można jej używać do wypieków. Używałem jej kiedyś podczas dwutygodniowego pobytu w Stanach. Tam jest sprzedawana pod marką Splenda - może dałoby się sprowadzić. Jak dla mnie smak był prawie nie do odróżnienia od cukru. http://pl.wikipedia.org/wiki/Sukraloza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 A teraz kolejna prosba do Amber Praktycznie w każdy weekend urządzamy jakies towarzyskie spotkania wieczorno-nocne. Jutro tez. No i ja już zapowiedziałam brygadzie, ze wódki i piwa nie piję, przerzucam się na wino..chłopów to mało obeszło bo oni i tak będa pić swoje, ale kolezanka postanowiła też sie przerzucić..więc sprawa alkoholu załatwiona... Ale co z przegryzkami? Zazwyczaj robimy sporo jedzenia bo gadki i wygłupy są do rana, no i chipsy zawsze były, orzeszki i te sprawy, chłopaki jedzą jak słonie...chcę to zmienić bo przez te weekendowe mega czit mile mogę nie osiągnąć swojego celu, więc zastanawiam się jak zadbać o swoją cześc stołu jutro?? Przygotuję sznycelki z piersi bez panierki, ale nie mam pomysłu na zdrowe i lekkie przegryzki...zaznaczam, że pora wieczorno nocna gdzie na dobrą sprawę w ogóle jesc sie nie powinno...nie wiem może jakaś sałatka z tuńczykiem... arco, pewnie jestem o kilka godzin spozniona, ale bedzie na przyszlosc Alkohol, to rzeczywiscie puste kalorie ale co gorsze, procenty zaostrzaja apetyt i niektorzy po drinku maja ochote wrzucic do zoladka konia z kopytami ... Przestrzegam wiec przed takimi napadami obzarstwa. Jesli alkohol to wino wytrawne czerwone/biale IG - 0 Co do przegryzek, to u nas na stole zawsze jest bardzo duzo koreczkow z warzywami, wedzonym lososiem, grillowanymi wczesniej kawaleczkami kurczaka, bywaja tez grillowane krewetki z dipem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego light, czosnku bialego i czosnku niedzwiedziego. Robimy tez jaja fasezrowane wedzona makrela i cebulka, ale bez majonezu, tylko z przyprawami sol/pieprz ... Dobra przekaska sa tez wszelkiego rodzaju szaszlyki np. na bazie kurczaka i albo na slodko np. z ananasem, brzoskwinia, manadrynkami z puszki karmelizowane z miodem i np. tartym imbirem, albo z warzywami brokulami, pieczarkami, papryka, co kto lubi. Raaany ... strasznie u nas duzo takich lekkich przekasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 21.02.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 AmberWind w mojej diecie 1300 polowa tych przekąsek które podałaś nie jest dozwolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 AmberWind w mojej diecie 1300 polowa tych przekąsek które podałaś nie jest dozwolona satinkaa, ale ja ich Tobie nie proponowalam, tylko arco - to raz! A delicje szampanskie sa dozwolone? - to dwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amadi 21.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 satinkaa dziękuję za linki. Kurcze chyba lepiej pić gorzkie... tylko ja nienawidzę herbaty bez cukru. Kiedyś słyszałam, że lepiej wypić z dwoma łyżeczkami cukru niż ze słodzikiem .. (ale i tak piję) .....podejście dosyć głupie - bo czy to cukier czy to słodzik to tak i tak...węglowodan. samuel .......jak będziesz wybierał się do USA to daj znać Ale wzór strukturalny - kosmiczny ...samiuśka chemia to aspartam przy nim wygląda cieniuśko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 22.02.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja kawę i herbate piję spokojnie bez dosładzania, najgorzej z posiłkami na bazie twarogu czy jogurtu nat., które mają mieć "słodkie" wykończenie.. A fruktoza?? Widzialam ostatnio w sklepie - pewnie zdrowsza od słodzika a w takich małych ilosciach chyba nie powinna zaszkodzić w redukcji? Amber - dzięki za pomysły - zdrowe warzywne koreczki to jest to ! Ja niestety na imprezach przeważnie skupiam się na piciu niż jedzeniu i niestety skutki bywają mało przyjemne... Wiem już ile wina jest dla mnie za dużo - następnym razem będzie lepiej Mam też lekki problem z ta odżywką białkową troskawkową..no jest tak słodka, że ciężko ją wypić !! Masakra... dzis zrobilam sobie z niej puszysty koktajl z dodatkiem mrożonych truskawek i kiwi na chudym mleku...lepiej było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
satinkaa 22.02.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 AmberWind człowiek jest ułomny i grzeszy amadi lekarz zaakceptował te 2 razy po pół łyżeczki cukru właśnie trzcinowego (mikroelementy) skoro absolutnie nie zmuszę się do picia gorzkiego , gorzej z owocami, ale za nie znowu zbiorę burę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.02.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 arco, zmiksuj 30g odzywki z 9TYLKO) 35 - 40 ml chudego mleka. Powstanie mus do zjedzenia lyzeczka. Wtedy smak jest ok. Slodkie musi byc, bo jest tam troche koniecznych wegli. Odzywke pro85 (potreningowa) mam czekoladowa - pychota. Natomiast pro95 ktora z zasady jest mniej slodka truskawkowa i tez nie narzekam Obie jem wlasnie jako mus, a nie jako napoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samuel-- 22.02.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 A ja chciałem spytać o te białka, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. To już w zasadzie było, ale do mnie trzeba bardzo prosto z mostu jeśli chodzi o odżywianie się Żywność bogata w białko przydaje się do wzmacniania mięśni, czy tak? Białko się nie magazynuje, więc aby je dobrze wykorzystać trzeba zjeść je niedługo przed, albo zaraz po treningu, tak? Na ile przed jest ok, żeby później nie mieć zapchanego brzuszka na treningu? Co z łatwo dostępnych produktów się nadaje? Twaróg chudy jest ok? Thanks from the mountain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts