Kaaaaasik 30.01.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Witam, mam problem z rozmieszczeniem kafli w naszej łazience. Może ktoś mógłby powiedzieć jak najlepiej je rozmieścić, aby to zagrało Wybrałam kafle z Paradyża z serii Tonnes: http://www.paradyz.com/plytki/lazienkowe/tonnes Załączam rzut łazienki oraz mój mało profesjonalny projekt (proszę o wybaczenie, jestem mało techniczna ) Na razie zastanawiam się nad opcją: podłoga jasno szare kafle; zabudowa wanny jasne kafle, ponad wanną i w strefie prysznica jedna kafla przechodząca i kolejne trójkąty aż do sufitu, geberit zabudowany w trójkątach, pozostałe jasne kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Zasadniczo odchodzi się od układania kafli kątem do ścian. Zasadniczo zastanawia mnie dlaczego robisz umywalkę na odstającej od ściany zabudowie z k-g? Zmniejszasz i tak małą łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaaaaasik 30.01.2017 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Czy mogłabyś podpowiedzieć inne rozwiązanie z kaflami? Umywalka jest bezpośrednio na ścianie, płytą g-k zabudowany jest tylko wc. Lustro wpuszczone w kafle. Szafka do szerokości zabudowy wc. Chyba, że źle zrozumiałam Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Kaaaaasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 (edytowane) na rysunku wygląda, jakby i wanna i umywalka odstawały od ściany. Pralkę chcecie normalnej wielkości 60x60 cm? Może węższa, żeby się nie przeciskać do sedesu? Przy wąskiej wannie, lepiej prysznic i baterie umieść na końcu wanny a nie pośrodku, bo mogą przeszkadzać przy wchodzeniu do środka. Możesz wybrać wysokość futryny drzwi i do tego poziomu układać kafle. Do wysokości futryny dobierasz też zabudowę z k-g (tą z kratką wentylacyjną): Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaaaaasik 30.01.2017 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Może mój błąd przy rysunku. Pralkę szukamy w wersji slim, żeby oszczędzić miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaaaaasik 30.01.2017 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Cenna uwaga, ograniczeniem dla baterii będzie składany parawan. Ale możemy przesunąć w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2017 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 a lampy nad lustrem takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts