Magda90 31.01.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Witam, mam ciężki orzech do zgryzienia. W załączonym zdjęciu jest plan naszego przedpokoju. Planowałam po lewej stronie zrobić szafę wnękową jednak klops jest taki, że z jednej strony wnęka ma głębokość 60 cm a z drugiej 75 cm. Po drugiej stronie pomieszczenia jest okno, więc tam nie mogę zrobić szafy, bo zakryje całe światło a to też ma być nasza "szafa główna". 60 cm wnęki to za mało (potrzeba 10 cm na drzwi z tego co już wiem). Rozwiązanie - wieszaki poprzeczne. jednak mam wątpliwości co do tego czy będą praktyczne. W szafie będą przechowywane kurtki zimowe, odzież motocyklowa, ogólnie ciężkie i masywne ubrania. Zatem sądzę, że w poprzek nie zmieści mi się ich wiele a szafa ma mieścić odzież wierzchnią rodziny 3-osobowej. Zastanawia mnie jak tu zrobić, żeby to ładnie wyglądało i żeby było praktyczne. Macie jakieś pomysły? Lub może moje obawy co do wieszaków poprzecznych są niepotrzebne, bo mieszczą tyle samo co zwykłe wieszaki? Proszę o porady, wskazówki, pomysły, wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 nie rób szafy na całej długości. Powiedzmy długości 160 cm. A 98 cm na siedzisko lub płytsza komodę.I zrób szafę otwieraną a nie z drzwiami suwanymi coś jak tu (tylko rzecz jasna styl wg upodobania):http://artystycznamanufaktura.pl/wp-content/uploads/2014/12/IMG_5452-400x600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 31.01.2017 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 U nas jest tak : , sorki za burdel ale nigdy nie ma czasu na zdjecia, przewaznie robimy tuz przed samym wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda90 01.02.2017 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Właśnie o czymś takim myślałam tylko siedzisko miałam zrobić z drugiej strony pomieszczenia a tam gdzie wy Macie siedziska to ja chciałam same wieszaki. Może jednak lepiej zrobić wg planu przedstawionego przez Was? Tylko czy to nie będzie wyglądało kulawo? Bo jednak szafa będzie na głębokość w wejściu tylko oddalona (z drugiej strony mam wybór?) Poza tym poza odzieżą wierzchnią chciałam jeszcze tam upchać odkurzacz, pościel itp. (dom będzie bardzo ciasny a rozbudowę wykluczam przez najbliższe 5 lat). Idąc Waszą sugestią wychodzi na to, że szafa tego typu ---> http://www.homebook.pl/inspiracje/hol-przedpokoj/308964_-hol-przedpokoj-styl-prowansalski będzie najlepsza, zabudowana najbardziej jak się da. Oby to jeszcze wyglądało przyzwoicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 03.02.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 zawsze można zrobić wizualizacje, przed zakupem mebla, nasza szafka stoi akurat we wiatrołapie a nie holu, powstała niezależnie od zdjecia elfir wedlug naszego pomyslu, ale po prostu to wynika ze specyfikacji pomieszczenia żeby go nie przytloczyc jakimis szafami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.02.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ale 60 cm wnęki wystarczy na szafę ze zwykłymi drzwiami.Czyli nie będzie za bardzo wystawać w świetle drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts