Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia rodziców, wielka prośba o pomoc w rozplanowaniu.

troopers

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie,

Z racji zbliżającego się remontu kuchni rodziców zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc w rozplanowaniu kuchni.

Kuchnia przedstawia się następująco:

afd662a3d76d.jpg

Drzwi są tam gdzie wymiar 78,5...okno tam gdzie wymiar 148cm...

Ze sprzętów które pozostaną to lodówka dość duża jednoskrzydłowa i zmywarka wolnostojąca z racji faktu iż ten sprzęt jest zakupiony niedawno dlatego rodzice nie chcą dokonywać w/w sprzętu ponownie. Czy jest szansa wy wygospodarować jakiś barek/pół barek/pół-wyspę

Będę wdzięczny w imieniu swoim i rodziców.

dziękuje i pozdrawiam

hmm... sam nie wiem czemu zwłaszcza, że jest osobny duży pokój z ogromnym stołem na spotkania rodzinne. Więc pomijamy barek :)

ma być to prezent na ich rocznice ślubu, mają wyjazd w kwietniu a jak wrócą chce by już mieli kuchnie zrobioną w sensie kuchnia jak i moja z ikei więc wyrobię się w tydzień ze złożeniem jej tylko kompletnie nie wiem jak im kuchnie rozplanować.

dodam tylko tam gdzie na rysunku są dwa koło/okręgi biegną rury grzewcze na z parteru poprzez piętro na strych.

Dziękuje za odp w temacie :)

Problem jest z wymiarami kuchni, żeby wpasować pod ikea. Oni tam mają tylko 4 rodzaje szerokości 20,40,60,80 cm. W tej sytuacji zostanie ci po 10 cm straconej długości. Kolorem czerwonym zaznaczyłam szafki, które są właśnie niewymiarowe.

ŚCIANA 2,73 m

lodówka 60 cm + zmywarka 60 cm + 60 cm szafka zlew + szafka 30 cm + kilka cm luzu na narożnik

Ściana 335,5

szafka narożna 60x120 cm + szafka 50 cm + 60 cm szafka z płytą grzejną + szafka 40 cm + 60 cm na słupek z piekarnikiem

Rury pionu można obudować płytą K-G, jeśli drażnią wizualnie.

Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...
Problem jest z wymiarami kuchni, żeby wpasować pod ikea. Oni tam mają tylko 4 rodzaje szerokości 20,40,60,80 cm. W tej sytuacji zostanie ci po 10 cm straconej długości. Kolorem czerwonym zaznaczyłam szafki, które są właśnie niewymiarowe.

ŚCIANA 2,73 m

lodówka 60 cm + zmywarka 60 cm + 60 cm szafka zlew + szafka 30 cm + kilka cm luzu na narożnik

Ściana 335,5

szafka narożna 60x120 cm + szafka 50 cm + 60 cm szafka z płytą grzejną + szafka 40 cm + 60 cm na słupek z piekarnikiem

Pozwolę się nie zgodzić. Właśnie wymiary wydają się być pod IKEĘ niezłe.

ŚCIANA 2,73: lodówka 60 cm z luzem 5 cm + zmywarka 60 cm + szafka zlew 80cm lub (cargo 20cm + szafka zlew 60cm) + 68cm na bok szafki narożnej.

Luz przy lodówce można do 8 cm zwiększyć (żeby się swobodnie otwierała) a szafkę narożną odchudzić do 65cm (to tylko kwestia przycięcia maskownicy).

ŚCIANA 3,335: szafka narożna 128cm + cargo 20cm (bardzo wygodne przy płycie) + 60cm szafka z płytą + szafka 60cm + 60cm słupek z piekarnikiem+ maskownica 5cm (inaczej drzwi w słupku nie będą się swobodnie otwierać)

zamiast cargo + płyta można też dać szafkę 80cm pod płytę.