troopers 31.01.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Witam wszystkich serdecznie, Z racji zbliżającego się remontu kuchni rodziców zwracam się do Was z ogromną prośbą o pomoc w rozplanowaniu kuchni. Kuchnia przedstawia się następująco: Drzwi są tam gdzie wymiar 78,5...okno tam gdzie wymiar 148cm... Ze sprzętów które pozostaną to lodówka dość duża jednoskrzydłowa i zmywarka wolnostojąca z racji faktu iż ten sprzęt jest zakupiony niedawno dlatego rodzice nie chcą dokonywać w/w sprzętu ponownie. Czy jest szansa wy wygospodarować jakiś barek/pół barek/pół-wyspę Będę wdzięczny w imieniu swoim i rodziców. dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) ale jaką funkcję miałby pełnić taki barek w zamkniętej i w sumie niewielkiej kuchni? Przeszkadzać w komunikacji? Wstawcie normalny stół. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 31.01.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Mam takie samo zdanie,lepiej postawić stół przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
troopers 31.01.2017 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 hmm... sam nie wiem czemu zwłaszcza, że jest osobny duży pokój z ogromnym stołem na spotkania rodzinne. Więc pomijamy barek ma być to prezent na ich rocznice ślubu, mają wyjazd w kwietniu a jak wrócą chce by już mieli kuchnie zrobioną w sensie kuchnia jak i moja z ikei więc wyrobię się w tydzień ze złożeniem jej tylko kompletnie nie wiem jak im kuchnie rozplanować. dodam tylko tam gdzie na rysunku są dwa koło/okręgi biegną rury grzewcze na z parteru poprzez piętro na strych. Dziękuje za odp w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Problem jest z wymiarami kuchni, żeby wpasować pod ikea. Oni tam mają tylko 4 rodzaje szerokości 20,40,60,80 cm. W tej sytuacji zostanie ci po 10 cm straconej długości. Kolorem czerwonym zaznaczyłam szafki, które są właśnie niewymiarowe. ŚCIANA 2,73 m lodówka 60 cm + zmywarka 60 cm + 60 cm szafka zlew + szafka 30 cm + kilka cm luzu na narożnik Ściana 335,5szafka narożna 60x120 cm + szafka 50 cm + 60 cm szafka z płytą grzejną + szafka 40 cm + 60 cm na słupek z piekarnikiem Rury pionu można obudować płytą K-G, jeśli drażnią wizualnie. Edytowane 31 Stycznia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoooodka 13.02.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Problem jest z wymiarami kuchni, żeby wpasować pod ikea. Oni tam mają tylko 4 rodzaje szerokości 20,40,60,80 cm. W tej sytuacji zostanie ci po 10 cm straconej długości. Kolorem czerwonym zaznaczyłam szafki, które są właśnie niewymiarowe. ŚCIANA 2,73 m lodówka 60 cm + zmywarka 60 cm + 60 cm szafka zlew + szafka 30 cm + kilka cm luzu na narożnik Ściana 335,5 szafka narożna 60x120 cm + szafka 50 cm + 60 cm szafka z płytą grzejną + szafka 40 cm + 60 cm na słupek z piekarnikiem Pozwolę się nie zgodzić. Właśnie wymiary wydają się być pod IKEĘ niezłe. ŚCIANA 2,73: lodówka 60 cm z luzem 5 cm + zmywarka 60 cm + szafka zlew 80cm lub (cargo 20cm + szafka zlew 60cm) + 68cm na bok szafki narożnej. Luz przy lodówce można do 8 cm zwiększyć (żeby się swobodnie otwierała) a szafkę narożną odchudzić do 65cm (to tylko kwestia przycięcia maskownicy). ŚCIANA 3,335: szafka narożna 128cm + cargo 20cm (bardzo wygodne przy płycie) + 60cm szafka z płytą + szafka 60cm + 60cm słupek z piekarnikiem+ maskownica 5cm (inaczej drzwi w słupku nie będą się swobodnie otwierać) zamiast cargo + płyta można też dać szafkę 80cm pod płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.02.2017 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts