Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokój nadmorski, plażowy

krecik73

Recommended Posts

Planuję remont pokoju syna. Pokój ma być w stylu nadmorskim, plażowym. Chcę wytapetować 2 przylegające do siebie ściany w niebiesko- ecru pasy, pozostałe 2 ściany zostawię w złamanej bieli (meble i stolarka okienna i drzwiowa również białe). Mam problem z kolorem zasłon. Bardzo podoba mi się niebieska z motywem koralu, ale nie wiem czy nie będzie za dużo niebieskiego (dwie ściany w pasy + zasłona) ? Może jednak zrobić zasłony w kolorze złamanej bieli (coś w kolorze płótna żeglarskiego tylko w fakturze bardziej lekkiego). Dodatki zamierzam zrobić w żółci, ale nie takiej ostrej. Nie chcę używać koloru czerwonego - mimo że na załączonym zdjęciu jest czerwona zasłona, ale mi chodzi o tę drugą (zamierzam operować w bieli, niebieskim, beżu, żółci). Jakiego koloru dywan dobrać? Przy biało-niebieskich ścianach i niebieskich zasłonach, niebieski dywan to chyba nadmiar, beżowy, ewentualnie żółty - szybko się zabrudzi i będzie zlewał się z podłogą (podbielany dąb). Proszę o pomoc w kolorach, bo boję się że z którymś przesadzę - zależy mi zwłaszcza na pomocy w zakresie koloru zasłon i dywanu, a punktem odniesienia są 2 ściany w pasy. Nie wiem czy to ważne ale okno w pokoju jest na ścianie białęj ale z jednej strony blisko tej w pasy (80 cm), z drugiej strony okna jest 220 cm białęj ściany. Samo okno 180 cm szerokości i 230 wysokości.

zasłona.jpg

tapeta.jpg

26953376_crop_518_461_dla-domu-do-salonu-tekstylia-do-salonu-poduszki-dekoracyjne-sunny-coral-45.jpg