bogdan8 01.02.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam Mam istniejący komin zewnętrzny jak na rysunku. Obecnie zmieniam kocioł i chcę dodać wyczystkę. Są dwie możliwości - wewnątrz kotłowni w piwnicy (A) i na zewnątrz (B) gdzie jest dość mało miejsca. Proszę o porady co będzie lepsze. Kocioł na zgazowane drewno Atmos. Myślałem o wersji B bo chcę mieć jak najkrótszą i możliwie najmniej skomplikowaną drogę z czopucha do właściwego komina. Edytowane 1 Lutego 2017 przez bogdan8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.02.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Wyłącznie wersja "B". Wszelkie nieczystości będą się zbierały na pierwszym załamaniu komina i niestety dalej już nie dolecą tak aby dotrzeć do punktu A Jeśli komin zewnętrzny to stalowa rura to można ją przedłużyć tak aby wyczystkę zrobić w piwnicy, natomiast jeśli komin jest murowany to radzę się upewnić czy czasami nie ma on swojego posadowienia poniżej poziomu gruntu sięgając do piwnicy i fundamentów. Edytowane 1 Lutego 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts