Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Waska umywalka 25cm. malutka lazienka

PandaWielka

Recommended Posts

Urządzam bardzo wąską łazienkę 115cmx228cm. Szukam wąskiej umywalki (takiej 25cm) bo inna mi się nie zmieści.

Znalazłam np. taka;

https://in360.pl/roca-hall-umywalka-50x25-cm-bez-otworu-na-baterie-mozliwy-montaz-na-blacie-maxi-clean.html?gclid=CLOv6vL779ECFQpnGQod-pMEYQ

Sa wersje z otworem na baterie z boku lub bez otworu. Podobają mi się baterie podtynkowe ale nie wiem czy sprawdza sie przy takiej wąskiej umywalce. Dokładniej czy woda nie będzie się lala za umywalkę??

Ma ktoś może podobne rozwiązanie takiej malej umywalki jak na zdjęciach?

04-1-1195x798.jpgwarzelnia_loft_poznan_salon_18_205_243.jpg

Edytowane przez PandaWielka

PandaWielka, ja mam wąską toaletę 85x148, dlatego jest tam wąska umywalka 25x40 (Villeroy&Boch seria Memento) z otworem na kran z boku. Osobiście nie wyobrażam sobie nad tak małą umywalką kranu podtynkowego. Ewentualnie kran mógłby być jeszcze w rogu umywalki. Baterię podtynkową mam za to w łazience nad umywalką 42x60 i sprawdza się super.

Jeśli twoja łazienka ma szerokość 115 cm, to nie musisz się ograniczać do głębokości 25 cm, nie wiem jaki planujesz rozkład, ale myślę, że przy odpowiednim ustawieniu mogłabyś sobie pozwolić nawet 30-35 cm, co znacznie zwiększyłoby komfort jej użytkowania.

Nie można wkuc się w mur? Czyli łazienkę trzeba na całości sciany spłycic e dlatego, że robie baterie podtynkowa? To chyba przestały mi się podobać.

Można się wkuć, sama nazwa wskazuje że "podtynkowa" :) U mnie elementy podtynkowe są wkute w ściankach działowych. Oczywiście dobrze by było gdyby ta ścianka nie miała 6cm bo przy kuciu wlecimy do sąsiedniego pomieszczenia :)

Są takie baterie z krótką wylewką, na pewno coś się da dobrać. Tylko lepiej żeby wylewka lała wodę*pod kątem prostym do umywalki a nie w stronę*użytkownika.