Bob budowni czy 02.02.2017 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witam.Planuje kuchnie pod zabudowe lecz nie mam jeszcze sprzętu pod za budowę.W kuchni bedzie:Okap (nie będzie zabudowany nie mamZmywarka posiadamLodowka nie mamPralka nie mamPiekarnik nie mamPłyta indukcyjna posiadamZlewozmywak 1.5 komorowy nie mamKuchenka mikrofalowa nie mam Fachowiec wycenił kuchnie wraz z montażem 9000 zł. Niestety na sprzęt juz nie starczy.Chce dokupywac sprzęt pokoleń. Co musze mieć koniecznie a co mogę później dokupić. Kredyt nie wchodzi w rachubę. Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Zmień stolarza na tańszego. Albo oprzyj się na gotowych meblach do samodzielnego składania.Kup używany sprzęt na olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob budowni czy 02.02.2017 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 To był najtańszy stolarz.Chce kupić na początek najważniejsze rzeczy m.in. piekarnik zlewozmywak. Później w miarę możliwości będę dokupywac pozostały sprzet.Czy będzie możliwa instalacja sprzętu w juz zamontowane kuchni? Mam uraz do sprzętu używanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_13 02.02.2017 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Według mnie najważniejsza jest lodówka i pralka. To tak żeby przeżyć. Przydałoby się jeszcze coś do gotowania. Ale jeśli nie stać cię na indukcję od razu to można ją czymś zastąpić. Ja osobiście przed urządzeniem kuchni kilka miesięcy gotowałem na pożyczonej "dwupalnikowej" kuchence elektrycznej Piekarniki i zmywarki mają standardowe wymiary więc możesz je zamontować już po zabudowaniu kuchni. Tylko zdecyduj czy zmywarka 45 czy 60. A wyciąć otwór w blacie pod zlew też się da. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Pawel_13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob budowni czy 02.02.2017 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Zakupione juz mam indukcje i zmywarkę. Lodówkę.piekarnik i pralke na przeżycie mam stare wiec z tym sprzętem mogę poczekać. Tylko czy nie będzie problemu z montażem sprzętu juz w zamontowanej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 03.02.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Jeśli będziesz trzymał się standardowych wymiarów nie będzie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataSlawek 03.02.2017 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ile masz w tej kuchni szafek, jaki jest styl kuchnii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aannaa 12.03.2018 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Najważniejszy to chyba zlewozmywak, ponieważ w blacie musi być otwór przygotowany i ewentualnie lodówka. Ważne, żeby zrobić miejsce (np. szafę/ szufladę ), w którym będzie potem piekarnik, czy lodówka, żeby zgadzało się wymiarami i aby były standardowe, a nie jakieś pomniejszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts