budowlany_laik 01.02.2017 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Czyli inwestując 13000 zł, osiągasz z tego 1300 zł/rocznie. Bardzo dobry wynik. Brałbym pompę ciepła. Powrotu do gotowania na gazie nie wyobrażam sobie. Na indukcji zero brudu, co sobie cenię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Czyli inwestując 13000 zł, osiągasz z tego 1300 zł/rocznie. Bardzo dobry wynik. Brałbym pompę ciepła. Powrotu do gotowania na gazie nie wyobrażam sobie. Na indukcji zero brudu, co sobie cenię. A przy gotowaniu na gazie (czy to propan czy ziemny) to jaki masz niby brud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 01.02.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 A przy gotowaniu na gazie (czy to propan czy ziemny) to jaki masz niby brud? to taki skrót myslowy IMHO brud będzie, ale kwestia czyszczenia - bez porównania. Nigdy więcej kuchni gazowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.02.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 A przy gotowaniu na gazie (czy to propan czy ziemny) to jaki masz niby brud? Gotowałeś kiedyś na indukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 to taki skrót myslowy IMHO brud będzie, ale kwestia czyszczenia - bez porównania. Nigdy więcej kuchni gazowej! Jak Ci garnek wykipi czy to z zupą czy mlekiem, jednakowo trzeba czyścić czy to indukcję czy cokolwiek innego. Z tym "brudnym" gazem to już zakrawa na kabaret i szukanie dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Gotowałeś kiedyś na indukcji? Tak, miałem kiedyś w bloku taką kuchenkę marki Gorenje. Wygodne to fakt, ale czy ekonomiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 01.02.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Jak Ci garnek wykipi czy to z zupą czy mlekiem, jednakowo trzeba czyścić czy to indukcję czy cokolwiek innego. Z tym "brudnym" gazem to już zakrawa na kabaret i szukanie dziury w całym. naprawdę nie widzisz różnicy w czyszczeniu pomiędzy np. http://f01.esfr.pl/foto/0/7248052/whirlpool-akm-526-na-c,7248052_7.jpg a http://f01.esfr.pl/foto/3/4062059277/7d5cf478768ceebf318a315b1ce25ef6/samsung-nz64f3nm1ab,4062059277_7.jpg ???? no, chyba że ktoś tylko wodę gotuje, to faktycznie nie widać różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 naprawdę nie widzisz różnicy w czyszczeniu pomiędzy np. http://f01.esfr.pl/foto/0/7248052/whirlpool-akm-526-na-c,7248052_7.jpg a http://f01.esfr.pl/foto/3/4062059277/7d5cf478768ceebf318a315b1ce25ef6/samsung-nz64f3nm1ab,4062059277_7.jpg ???? no, chyba że ktoś tylko wodę gotuje, to faktycznie nie widać różnicy A wiesz, że te ruszta się zdejmuje, palniki też? Mam sprzęty kuchenne wykończone stalą Inox, nie widziałem płyty indukcyjnej z taka powierzchnią. Zresztą każdy ma to co dla niego najlepsze i co mu najbardziej pasuje. W tej materii żadne dyskusje sensu najmniejszego nie mają. Poza tym płyta, którą tu prezentujesz to już żaden krzyk techniki, widziałem indukcję gdzie garnek stawiamy "gdzie popadnie", bez zaznaczonych pól i takie coś by mi się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 01.02.2017 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) nie widziałem płyty indukcyjnej z taka powierzchnią. To chyba jednak nie miałeś indukcji. W ogóle, to pisz po polsku, Ty o inox, ja o szkle. JTKirk pokazał Ci indukcję. Jej powierzchnia jest 'szklana'. Łatwiej czyścić inox czy szkło? Edytowane 1 Lutego 2017 przez budowlany_laik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 To chyba jednak nie miałeś indukcji. Coś takiego, wytłumacz mi jak jednolita powierzchnia ze stali może być jednocześnie podzielona na pola grzewcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 01.02.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 A wiesz, że te ruszta się zdejmuje, palniki też? Mam sprzęty kuchenne wykończone stalą Inox, nie widziałem płyty indukcyjnej z taka powierzchnią. Zresztą każdy ma to co dla niego najlepsze i co mu najbardziej pasuje. W tej materii żadne dyskusje sensu najmniejszego nie mają. Poza tym płyta, którą tu prezentujesz to już żaden krzyk techniki, widziałem indukcję gdzie garnek stawiamy "gdzie popadnie", bez zaznaczonych pól i takie coś by mi się podobało. Stal INOX to akurat też najgorszy syf jaki może być (do utrzymania w czystości). Chwila moment nieuwagi i powierzchnia porysowana, do tego zacieki, plamy wnet nie wytarte i przypalone ciężko usunąć (nawet pomimo zdejmowalnych rusztów). Ruszty zresztą też się syfią na potęgę a tych nawet szczotą drucianą się nie domyje dobrze. Po 10 latach moja kuchenka INOX wygląda jak żal. Całe szczęście, że zlew chociaż kupiłem kompozytowy i nie musiałem się z nim użerać. W nowym domu kuchenka i zlew będą ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 01.02.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 A wiesz, że te ruszta się zdejmuje, palniki też? Mam sprzęty kuchenne wykończone stalą Inox, nie widziałem płyty indukcyjnej z taka powierzchnią. Zresztą każdy ma to co dla niego najlepsze i co mu najbardziej pasuje. W tej materii żadne dyskusje sensu najmniejszego nie mają. Poza tym płyta, którą tu prezentujesz to już żaden krzyk techniki, widziałem indukcję gdzie garnek stawiamy "gdzie popadnie", bez zaznaczonych pól i takie coś by mi się podobało. widzisz, gdybyś w domu trochę więcej gotował - i potem sprzątał po sobie, to byś rozumiał różnicę. Przez 5 lat używałem w mieszkaniu płyty gazowej (tak, ze sciąganym rusztem,palnikami) - w domu od samego początku mam indukcję. Zdjęcia są przykladowe, pierwsze z brzegu. Wiem jaka jest różnica w sprzątaniu po sobie np. po smażeniu w jednym i drugim przypadku (a to ja w domu gotuję!) - więc nigdy więcej nie wrócę do gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Stal INOX to akurat też najgorszy syf jaki może być (do utrzymania w czystości). Chwila moment nieuwagi i powierzchnia porysowana, do tego zacieki, plamy wnet nie wytarte i przypalone ciężko usunąć (nawet pomimo zdejmowalnych rusztów). Ruszty zresztą też się syfią na potęgę a tych nawet szczotą drucianą się nie domyje dobrze. Po 10 latach moja kuchenka INOX wygląda jak żal. Całe szczęście, że zlew chociaż kupiłem kompozytowy i nie musiałem się z nim użerać. W nowym domu kuchenka i zlew będą ceramiczne. W sumie jakiej odpowiedzi z Twojej strony mogłem się spodziewać jak nie negującej. Co do zlewozmywaka to mam firmy Franke właśnie Inox i po kilkunastu latach wygląda bardzo ładnie. O wszystko trzeba czasem zadbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 01.02.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Prezentujesz podobnie wysoką klasę w obrażaniu jak wkłady kominkowe, które wymieniłem. Poza tym jak już wybudujesz i zamieszkasz, wtedy podziel się spostrzeżeniami bo na razie tylko teoretyzujesz. Teoria nijak nie ma się do praktyki. W przeciwieństwie do ciebie klasę mam i w przeciwieństwie do ciebie banów co chwilę "za prawdę" nie zarywam. Ponad to nie tobie decydować kiedy i o czym będę się wypowiadać -- szczególnie dam upust jak będziesz próbował wpuszczać inwestorów w maliny swoimi dziwnymi przekonaniami, które z ekonomią i czystością mają tyle wspólnego co wkłady kominkowe które wymieniłeś. Czyli nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 widzisz, gdybyś w domu trochę więcej gotował - i potem sprzątał po sobie, to byś rozumiał różnicę. Przez 5 lat używałem w mieszkaniu płyty gazowej (tak, ze sciąganym rusztem,palnikami) - w domu od samego początku mam indukcję. Zdjęcia są przykladowe, pierwsze z brzegu. Wiem jaka jest różnica w sprzątaniu po sobie np. po smażeniu w jednym i drugim przypadku (a to ja w domu gotuję!) - więc nigdy więcej nie wrócę do gazu. Nigdzie na forum się tym nie chwaliłem ale jestem pasjonatem gotowania i kuchnia jak i sprzęty w niej zainstalowane nie są mi obce. Gotuję ale też czyszczę po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 01.02.2017 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 A przy gotowaniu na gazie (czy to propan czy ziemny) to jaki masz niby brud? Latwosc utrzymania w czystosci plyty indukcyjnej w porownaniu do kuchenki gazowej wg. gotujacej codziennie mojej lubej - bezcenna. A po dolozeniu do tego kwesti wizualnych, gazowa kuchnia to SIARA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.02.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Latwosc utrzymania w czystosci plyty indukcyjnej w porownaniu do kuchenki gazowej wg. gotujacej codziennie mojej lubej - bezcenna. A po dolozeniu do tego kwesti wizualnych, gazowa kuchnia to SIARA. Nooo, zaraz pewnie napiszesz, że moja płyta gazowa przyczynia się do powstawania smogu, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 01.02.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 W sumie jakiej odpowiedzi z Twojej strony mogłem się spodziewać jak nie negującej. Co do zlewozmywaka to mam firmy Franke właśnie Inox i po kilkunastu latach wygląda bardzo ładnie. O wszystko trzeba czasem zadbać. Odpowiedź jest negująca słabe/złe rozwiązania, a nie ciebie -- także się nie poczuwaj tak bardzo. Można wybrać takie rozwiązanie, żeby trzeba było dbać jak najmniej. I takim rozwiązaniem są sprzęty nie ze stali INOX (inna sprawa, że to już jest passe). Są w końcu inne ciekawe rzeczy do zrobienia niż ciągłe sprzątanie czy palenie w kominku dla oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 01.02.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nooo, zaraz pewnie napiszesz, że moja płyta gazowa przyczynia się do powstawania smogu, co? Znowu dorabiasz coś, co nie zostało napisane. To chroniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlany_laik 01.02.2017 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Nooo, zaraz pewnie napiszesz, że moja płyta gazowa przyczynia się do powstawania smogu, co? Można ją porównać do kominka. Puszczasz obok część energii, przy jednym, jak i przy drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.