Elfir 13.07.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 ja mam patelnię do grillowania za ułamek tej ceny i działa na indukcji. Przepłaciłeś Doli - zapotrzebowanie mocy na dwie płyty i na potencjalną płytę z 6 palnikami, które chcesz wykorzystywać naraz, będzie identyczne. Zapytaj na elektroda albo tutaj, ale w dziale elektrycznym. Jak zrozumiałam wpis coulignona, jego brat ma indukcję 4 palniki i 2 palniki gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 14.07.2017 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Mogę oczywiście, mogę i dwie czteropalnikowe - tylko pytanie czy instalacja 14kW wytrzyma obciążenie przy pracy wszystkich 6-8 palników? Elektrykiem nie jestem, z fizyki byłam noga. diabeł tkwi w szczegółach...wszystko zależy od mocy palników, czy jest booster, jak instalacja wygląda itd... ja mam niby przyłącze 17kw, indukcja podłączona na 2 fazy, pamiętam że kiedyś jak wszystkie pola były na max, to wybiło. Taka jednorazowa sytuacja. Pola są bodajże 2kw+3x1,8kw - nie mam pojęcia ile w tym samym czasie było poboru z innych źródeł... Te 14kw może wystarczyć, ale nie musi...taka sytuacja, że wszystko idzie na max to się zdarza sporadycznie...ale żaden problem zwiększyć moc, dostaniesz większe zabezpieczenie przedlicznikowe...inna kwestia czy instalacja w domu jest na to przygotowana, czy nie trzeba będzie przerabiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.07.2017 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Czyli obie płyty na indukcję? 4+2? Jakiem mocy ma przyłącze - jeśli wiesz? Ta dwupalnikowa to gazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 14.07.2017 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 diabeł tkwi w szczegółach...wszystko zależy od mocy palników, czy jest booster, jak instalacja wygląda itd... ja mam niby przyłącze 17kw, indukcja podłączona na 2 fazy, pamiętam że kiedyś jak wszystkie pola były na max, to wybiło. Taka jednorazowa sytuacja. Pola są bodajże 2kw+3x1,8kw - nie mam pojęcia ile w tym samym czasie było poboru z innych źródeł... Te 14kw może wystarczyć, ale nie musi...taka sytuacja, że wszystko idzie na max to się zdarza sporadycznie...ale żaden problem zwiększyć moc, dostaniesz większe zabezpieczenie przedlicznikowe...inna kwestia czy instalacja w domu jest na to przygotowana, czy nie trzeba będzie przerabiać... Instalacji jeszcze nie mam, bo dom się dopiero będzie budował (już niedługo!). Nie chcę dolewać oliwy do ognia (haha, ognia - czaicie? ), ale ponieważ na działce jest gaz (bo tak wybieraliśmy działkę żeby był), a my lubimy gotować na gazie, to chcemy mieć kuchnię gazową. Teraz będziemy użytkować przez jakieś 1,5 roku indukcję, więc może nam się zmieni pogląd. Tak, domyślam się, że 4+2=6 Chodziło mi o to, że 4 palniki to standard i już taka indukcja pobiera dużo prądu (a co dopiero 6 czy osiem palników, obojętnie w jakiej konfiguracji) i nie chciałabym mieć potem tak jak teraz w mieszkaniu, że albo chodzi pralka, albo piekarnik, albo odkurzacz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Nie mam, ale jeśli żona poczuje taką potrzebę, to pewnie sobie kupi. Nie rozumiem, w jakim celu wpadłeś do tego wątku chwaląc się, że kupiłeś sobie aluminiową patelnię, która nie działa na indukcji ?? Nie chwalę się. Pragnę jedynie zaznaczyć, że posiadając indukcję jesteśmy poniekąd zmuszani do kupna określonych garnków czy też patelni. A mi akurat spodobała się ta. Gdybym miał indukcję to na spodobaniu by się sprawa zakończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 ja mam patelnię do grillowania za ułamek tej ceny i działa na indukcji. Przepłaciłeś Doli - zapotrzebowanie mocy na dwie płyty i na potencjalną płytę z 6 palnikami, które chcesz wykorzystywać naraz, będzie identyczne. Zapytaj na elektroda albo tutaj, ale w dziale elektrycznym. Jak zrozumiałam wpis coulignona, jego brat ma indukcję 4 palniki i 2 palniki gazowe. Elfir, to złe porównanie. Równie dobrze właściciel seicenta może powiedzieć posiadaczowi audi, że przepłacił bo zarówno jednym jak i drugim można jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Nie chwalę się. Pragnę jedynie zaznaczyć, że posiadając indukcję jesteśmy poniekąd zmuszani do kupna określonych garnków czy też patelni. A mi akurat spodobała się ta. Gdybym miał indukcję to na spodobaniu by się sprawa zakończyła. To nas oświecileś - że aluminiowa patelnia nie działa na indukcji Jest tyle naczyń ze stali nierdzewnej, czarnej, niebieskiej, że nie ma najmniejszego problemu z wyborem czegoś fajnego dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Elfir, to złe porównanie. Równie dobrze właściciel seicenta może powiedzieć posiadaczowi audi, że przepłacił bo zarówno jednym jak i drugim można jeździć. Tylko Audi jeżdzi lepiej, niż Fiat Zapewne potrawy z tej droższej patelni też smakują lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 14.07.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Nie chwalę się. Pragnę jedynie zaznaczyć, że posiadając indukcję jesteśmy poniekąd zmuszani do kupna określonych garnków czy też patelni. A mi akurat spodobała się ta. Gdybym miał indukcję to na spodobaniu by się sprawa zakończyła. G..... prawda. Podkładka grzejąca na indukcję rozwiązuje sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Też prawda. Zapomniałem, a sam używałem, kiedy jeszcze miałem aluminiową kawiarkę bialetti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.07.2017 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Nie chwalę się. Pragnę jedynie zaznaczyć, że posiadając indukcję jesteśmy poniekąd zmuszani do kupna określonych garnków czy też patelni. A mi akurat spodobała się ta. Gdybym miał indukcję to na spodobaniu by się sprawa zakończyła. Tych głupot to kto ci nawkładał.Przyjedź to zobaczysz jakie cuda moja indukcja potrafi.Nawet stara emalia hula.Nie piernicz głupot o zakupie odpowiednich garnków do indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Tylko Audi jeżdzi lepiej, niż Fiat Zapewne potrawy z tej droższej patelni też smakują lepiej A pewnie, że jeździ lepiej. Przerabiałem używkę a4 i nigdy więcej. Na nowe audi mnie nie stać a moja fiacina jest wierna i jak na razie bezawaryjna. Następny będzie Tipo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Tych głupot to kto ci nawkładał.Przyjedź to zobaczysz jakie cuda moja indukcja potrafi.Nawet stara emalia hula.Nie piernicz głupot o zakupie odpowiednich garnków do indukcji. Nie obrażaj, to raz. A gary na indukcję trzeba kupować właśnie odpowiednie, to dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Też prawda. Zapomniałem, a sam używałem, kiedy jeszcze miałem aluminiową kawiarkę bialetti Miałeś aluminiową kawiarkę? A dopiero co pisałeś o aluminium "fuuuj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Miałeś aluminiową kawiarkę? A dopiero co pisałeś o aluminium "fuuuj". Dlatego wymienilem na model ze stali szlachetnej. Czlowiek cały czas się uczy.... Po za tym uzywalem ja sporadycznie, tylko na wyjazdach wakacyjnych i wtedy, kiedy mialem awarię ekspresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.07.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Nie obrażaj, to raz. A gary na indukcję trzeba kupować właśnie odpowiednie, to dwa. Staram się delikatnie.Ty nie rozumiesz znowu.Tłumaczę ci byś głupot nie opowiadał.Zapraszam cię byś do mnie przyjechał to ci pokaże jakie garnki stoją czasami u mnie na płycie indukcyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.07.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Przepraszam ale aluminiowa patelnia grillowa (obojętnie czy działa czy nie działa na indukcji) to zaprzeczenie idei smażenia na grillu. Moim zdaniem tylko żeliwo bez sztucznych powłok i do tego odpowiedniej pojemności cieplnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Staram się delikatnie.Ty nie rozumiesz znowu.Tłumaczę ci byś głupot nie opowiadał.Zapraszam cię byś do mnie przyjechał to ci pokaże jakie garnki stoją czasami u mnie na płycie indukcyjnej. ...a we wtorek wróciłem z Lubelszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.07.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Staram się delikatnie.Ty nie rozumiesz znowu.Tłumaczę ci byś głupot nie opowiadał.Zapraszam cię byś do mnie przyjechał to ci pokaże jakie garnki stoją czasami u mnie na płycie indukcyjnej. Stare ale jare.Tak abyś zrozumiał. Powtarzam czasami.Do fondue,emalia ,tradycyjny,wok..Święci garnków nie lepią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 14.07.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 A teraz z innej beczki. Kupiłem patelnię grillową Fissler za ponad 400 zł i wyobraź sobie, że ...nie nadaje się do Twojej cudownej indukcji (napisane jak byk przez producenta). Na gazie nie ma sobie równych. A miała mi zaimponować patelnia grillowa, firma patelni, czy jej cena? Kup inną i pewnie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts