Liwko 27.07.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Ma też Amica. W tej płycie pola grzewcze można połączyć jakby ktoś chciał duży gar bigosu nagotować http://f00.esfr.pl/foto/6/10470059028/53e25cdc80f710707c70aa3122645df4/amica-in-6144-iwst,10470059028_7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Tylko Doli chciała 6-8 palnikową (albo żeby się tyle garnków zmieściło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 27.07.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Łał, nie wiedziałam, że są białe lub szare płyty Jeszcze pewnie się będziemy z mężem doktoryzować w trakcie podejmowania decyzji, ale dzięki za wskazanie kierunku Ta którą użytkujemy jest Amica i też ma grzanie pulsacyjne chyba jeszcze na 7. Im mniejszy stopień tym więcej jest przerwy w grzaniu, a mniej samego grzania, ale nie zauważyłam bulgotania czy rozchlapywania zawartości z garnków. Na 5-6 (zależy jak duże pole) potrawy stabilnie się gotują i nie kipią, nawet pod przykryciem. @Bracianka: Tak, jesteśmy w trakcie remontu, w zasadzie na końcówce, więc może będzie lepiej. @Elfir: już kombinujemy, żeby ewentualnie zrobić 4+2 lub 4+4 ale to musimy przegadać z elektrykiem jak będziemy na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_marshmallow 23.08.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 rok męczarni z płytą i człowiek z radością wraca do starej sprawdzonej kuchenki gazowej. i jeżeli chodzi o syf, to dla mnie właśnie płyta jest dużo gorsza. a jeszcze jak masz dzieci w domu i któremuś olej się przy smażeniu poleje, to życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slyder 23.08.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 mów co z płytą indukcyjną jest nie tak bo tez o niej myślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.08.2017 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Ta Twoja "płyta" to była chyba ceramiczna a nie indukcyjna bo nie wiem co takiego strasznego może się stać z olejem rozlanym na indukcyjnej. Coś mi się podobnie zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.08.2017 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 rok męczarni z płytą i człowiek z radością wraca do starej sprawdzonej kuchenki gazowej. i jeżeli chodzi o syf, to dla mnie właśnie płyta jest dużo gorsza. a jeszcze jak masz dzieci w domu i któremuś olej się przy smażeniu poleje, to życzę powodzenia. Parę cm od garnka można dłoń położyć, to co się dzieje z olejem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 23.08.2017 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 Ta Twoja "płyta" to była chyba ceramiczna a nie indukcyjna bo nie wiem co takiego strasznego może się stać z olejem rozlanym na indukcyjnej. Pytanie brzmi co dobrego dzieje się z rozlanym rozgrzanym olejem przy kuchence gazowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.08.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 A może chodziło o wylanie się oleju na małe dzieci? Jak tak, to napiszę, że żeliwne ruszty nad palnikiem gazowym są o wiele mniej stabilne niż płaska powierzchnia płyty indukcyjnej. Kurcze, jak kiedyś mieliśmy wątpliwości co do montażu indukcji, tak teraz za nic w świecie byśmy nie wrócili do gazu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 24.08.2017 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 To ja po ok. miesiącu używania indukcji stwierdzam, że dobrze się na niej gotuje(sic!), ale już np. niekoniecznie dobrze smaży. Mimo że pole mam na całą patelnię to nie wiedzieć czemu mam niedogrzane obrzeża i kotlety od strony centrum patelni są już zarumienione, a na obrzeżach blade. Natomiast gotowanie i czy duszenie jest ok. Może trochę bardziej płynna regulacja by się przydała, bo skokowa to jednak skokowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie_zapominajka 24.08.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Ja póki co mam tylko tradycyjną gazową, z indukcją jeszcze styczności nie miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 24.08.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Ja problem nierównomiernego smażenia miałam na gazowej, teraz wszędzie mam tak samo usmażone. Może jakaś grubsza patelnia by pomogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.08.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Ja problem nierównomiernego smażenia miałam na gazowej, teraz wszędzie mam tak samo usmażone. Może jakaś grubsza patelnia by pomogła? Cienkie blaszane patelnie powodują taki efekt przy smażeniu. Od czasy kiedy wszedłem w posiadanie konkretnej i ciężkiej patelni - problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 24.08.2017 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Mamy z Doli. porządną patelnię BergHOFFa: http://berghoff.pl/naczynia-do-gotowania/1693-patelnia-scala-ind-32-cm-3-6l.html?search_query=patelnia+28&results=180http://berghoff.pl/16677-thickbox_default/patelnia-scala-ind-32-cm-3-6l.jpgPrędzej biorę pod uwagę niedomaganie tej konkretnej indukcji którą mamy tu w użytku, niż patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.08.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 Mamy z Doli. porządną patelnię BergHOFFa: http://berghoff.pl/naczynia-do-gotowania/1693-patelnia-scala-ind-32-cm-3-6l.html?search_query=patelnia+28&results=180 http://berghoff.pl/16677-thickbox_default/patelnia-scala-ind-32-cm-3-6l.jpg Prędzej biorę pod uwagę niedomaganie tej konkretnej indukcji którą mamy tu w użytku, niż patelni. Z całym szacunkiem ale to nie jest nawet średniej klasy patelnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 24.08.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 A jakie patelnie są dobrej klasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 24.08.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2017 A jakie patelnie są dobrej klasy? Fiskars, Amway, Fissler, Ronic. Dwie patelnie różnych firm mogą być podobnej wagi ale nie oznacza to takiego samego grzania. Posiadam grillową kwadratową Fissler. Do steków - rewelacyjna. Dość droga ale na szczęście dostałem w prezencie. Tak czy siak nosiłem się z zamiarem jej kupna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 26.08.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 mów co z płytą indukcyjną jest nie tak bo tez o niej myślę . Widziałeś gdzieś, żeby jakikolwiek poważny kucharz, z Magdą Gessler włącznie, gotował coś na indukcji? Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować. Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 26.08.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Widziałeś gdzieś, żeby jakikolwiek poważny kucharz, z Magdą Gessler włącznie, gotował coś na indukcji? Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować. Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da!Gdybyśmy wszyscy byli takimi poważnymi kucharzami, to Geslerowa nie miałaby się czym chwalić w TV . Njgdy więcej gazu, z jego smrodem, osadzaniem się wokół tłuszczem, obowiązkowymi odkrytymi rurami i resztą zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.08.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. co za wymysly:rolleyes: to z teorii czy praktyk?i a moze jestes po prostu w tym kiepski Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować.Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da! bzdury klepiesz, nie mam problemu by steka usmazyc jakiego tylko sobie zechcemy, wystarczy dobra patelnia. kaczki nie pieke, bo smaku nie lubimy. reszta argumetow z czapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.