grachi 04.02.2017 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Witam. Moje dotyczy wełny, ile jest prawdy w tym że wełna jest szkodliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 nie polecam jej jeść. Podobnie jak tłuczonego szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 05.02.2017 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Dużo w internecie można przeczytać że jest rakotwórcza, społeczności takie jak miwo.pl i inne , również różne osoby mają podzielone zdanie, ale mnie interesuje fakt, czy produkt tutaj właśnie wełna czy jest rakotwórcza czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 05.02.2017 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 no ciekawe jak piasek może być rakotwórczy ? przecież z tego robi się wełnę szklaną a skalną z kamienia , ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Dużo w internecie można przeczytać że jest rakotwórcza, społeczności takie jak miwo.pl i inne , również różne osoby mają podzielone zdanie, ale mnie interesuje fakt, czy produkt tutaj właśnie wełna czy jest rakotwórcza czy nie ? Pomijając naturalne pochodzenie materiału. Nie przyszło ci do głowy, że gdyby było w najmniejszym stopniu szkodliwe, pazerni prawnicy zjedliby producenta na odszkodowaniach na śniadanie? Dlatego materiały dopuszczane na rynek przechodzą badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 05.02.2017 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 To fakt, ale media robią swoje a człowiek się zastanawia.Tylko słyszałem że pyłki z wełny np. szklanej są szkodliwe na płuca, i słyszałem również że nie, i ręce rozkładam...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Pyłki tak. Dokładnie tak samo jakbyś wdychał pokruszone drobno szkło. Dlatego się wełnę zabudowuje płytami a nie pakuje w kołdry do spania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 05.02.2017 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Na tej stronie http://miwo.pl/porownania/bezpieczenstwo-i-zdrowie/ piszą że wełna nie jest klasyfikowana jako rakotwórcza , jak to rozumieć ? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 napisz do tego co to pisał, co przez to rozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 05.02.2017 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Piszą tak : Wełny mineralne zostały szeroko przebadane i nie są klasyfikowane jako substancje niebezpieczne. Badania były prowadzone w wielu krajach od lat 70-tych XX wieku i żadne nie potwierdziło faktu, że wełna ma niekorzystny wpływ na zdrowie. Nie dysponuje żadnym badaniem w j. polskim. Wiem, że są załączone linki do badań na stronie stowarzyszenia Eurima. Zachęcam do wejścia na stronę MIWO http://miwo.pl/wiecej-o-welnie-mineralnej/najlepsza-izolacja/ ELFIR: zaraz zaraz piszesz tak: Nie przyszło ci do głowy, że gdyby było w najmniejszym stopniu szkodliwe.No właśnie piszemy o szkodliwości o pyłkach również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 05.02.2017 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 No jest szkodliwa na płuca w czasie jej układania ,przerzucania trzepania:D ale od tego są maski, potem daje się folie ,płyty kartonowe ,gipsuje, i gdzie ona się ma ulatniać? a sam materiał to piasek lub skała , w góry nie jedziesz bo rak czyha , na piasku plaży też nie leżysz bo rak czyha ? to jakaś paranoja czy co ? ludzie dajcie na luz , 200lat nikt nie będzie żył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 05.02.2017 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 (edytowane) Zgadzam się z wami owszem, a te stowarzyszenia można im wierzyć ?Kogo tu słuchać ? Edytowane 5 Lutego 2017 przez grachi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.02.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Wklejasz tekst:Badania były prowadzone w wielu krajach od lat 70-tych XX wieku i żadne nie potwierdziło faktu, że wełna ma niekorzystny wpływ na zdrowie.. A potem piszesz, że przeczytałeś, ze jest niebezpieczna. Albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem, albo trollujesz.Jesteś klonem serwkompa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 06.02.2017 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pisze bo inni różnie piszą raz że tak raz że siak , no dobra nie rozwijajmy tego tematu dalej. Rozumiem że trzeba porządnie zabezpieczyć i można spać spokojnie ???? Klonem....... nie wiem o co kaman... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 06.02.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Nie jest szkodliwa, ale u mnie ekipa za ocieplenie wełną szklaną, zażyczyła sobie +5zł. dopłaty za m2. I ja się im nie dziwię, bo jak sobie pomyślę, że miałyby mi się do skóry jakieś mikrowłókna przyklejać, to na samą myśl mnie zaczyna wszystko swędzić! Ja bym tego za 20zł. więcej nie chciała kłaść na poddaszu, szczególnie w upalne dni - BRRRR.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 06.02.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Ze względu na wysoką biodegradowalność włókna wykorzystywane w izolacji ROCKWOOL ze skalnej wełny mineralnej nie są podejrzewane o działanie rakotwórcze zgodnie z dyrektywą UE 97/69/WE (uwaga Q). Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) zakwalifikowała izolacje z wełny skalnej (mineralnej) do Grupy 3 (nieklasyfikowane ze względu na rakotwórczość), tzn. niewywołującej raka u ludzi. Więcej na stronie http://www.euceb.orgW Niemczech włókna skalnej wełny są również uznawane za zgodne z klasyfikacją TRGS 905, sekcja 2.3.Proszę o kontakt na priv w celu przesłania certyfikatu potwierdzającego powyższe uregulowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 06.02.2017 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 To jak rozumiem że trzeba porządnie zabezpieczyć i można spać spokojnie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 06.02.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Wypadałoby zabezpieczyć płytami kartonowo-gipsowymi, żeby włókienka z sufitu nie opadały - taki żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.02.2017 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Albo szczelna warstwa folii, włókniny, tkaniny, farby, zaprawy zbrojącej, itp. Wełna ROCKWOOL ma pozytywną ocenę pod względem higienicznym bo "Wyroby powinny być izolowane od strony pomieszczeń przeznaczonych na pobyt ludzi." Właściwe zapisy w Ateście Higienicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 07.02.2017 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 No dobrze, ale czy wełna szklana jest klasyfikowana jako rakotwórcza czy nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts