qlfire 05.02.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 (edytowane) Witam serdecznie, Bardzo proszę o pomoc w aranżacji mojego przyszłego mieszkania. Wszystkie uwagi i sugestie na wagę złota. Z góry dzięki! Edytowane 5 Lutego 2017 przez qlfire Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 (edytowane) w sumie całkiem niezły układ. Można kosztem sporego korytarza powiększyć łazienkę, żeby pralka z umywalką nie były takie ściśnięte. Mam wrażenie, że na rzucie kanapa jest zbyt wąska niż bywają w rzeczywistości kanapy, aby salon wydawał się przestronniejszy. Podobnie rzecz się ma z sypialnią rodziców - łóżko na rzucie ma najwyżej 140 cm szerokości. Dlatego nieco zmieniłam układ mebli, żeby weszły większe. Przeniosłam TV na inną ścianę, żeby łóżko dziecka nie sąsiadowało przez ścianę z TV, które może przeszkadzać we śnie. Zaraz za drzwiami zamiast szafy może też być siedzisko z wieszakami. Edytowane 5 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 05.02.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Burzenie oraz dostawienie kawałka ściany w wybudowanym już mieszkaniu, generuje koszta niewspółmierne do zysków.Także wybacz, ale te twoje rysunki są co najmniej niepraktyczne, żeby nie napisać, iż absurdalne.Na komputerze można wszystko - w mieszkaniu już niekoniecznie. Jak już radzisz, to bez rozpierduchy.Pod rozwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 A ja radze czytać ze zrozumieniem. w sumie całkiem niezły układ. Można kosztem sporego korytarza powiększyć łazienkę, Rozumiesz różnicę między MOŻNA a nalegam/rozkazuję/musisz to zrobić? Znam mieszkanie w którym prawie ściany przesuwano tylko o 30 cm właśnie po to by było ustawniejsze (wnęki na szafy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 05.02.2017 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Aranżacja, to nie dewastacja ścian.Można, wszystko MOŻNA, tylko po co dostawiać ściany? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.02.2017 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Żeby nie cisnąc się w łazience i szukać miejsca na środki czystości.Żeby można było w szafie odwiesić więcej niż 2 kurtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 06.02.2017 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Można kosztem sporego korytarza powiększyć łazienkę, Rozumiesz różnicę między MOŻNA a nalegam/rozkazuję/musisz to zrobić? Ok, rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qlfire 03.05.2017 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Bardzo dziękuję za tą aranżację, wygląda naprawdę logicznie.. Muszę policzyć jak duży telewizor mi się zmieści w tym rogu.. Gdyby były jeszcze jakieś sugestie odnośnie np. rodzaju deski do salonu (a może płytek) i jak to pogodzić z ogrzewaniem podłogowym.. Będę wdzięczny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 jeśli finansowo udźwigniesz deski i nie przeszkadza ci ich pielęgnacja to oczywiście jest to bardziej eleganckie rozwiązanie niż płytki. Obecnie technologia umożliwia - przy prawidłowo wykonanej podłogówce wodnej - ułożenie nawet pełnej deski. Chociaż rzecz jasna wymaga to zagęszczenia pętli. Przy podłogówce elektrycznej ilość dostępnych opcji jest mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts