manfred1 06.02.2017 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Podczas remontu kuchni gdzie podwieszano sufit musiałem określić gdzie będzie wisieć lampa nad stołem. No i miarą mniej więcej trochę bo ok 30cm kabel nie jest centralnie nad stołem. Szukam lampy którą można powiesić w kształcie litery N z możliwością regulacji lub za pomocą dwóch haczyków wyreguluję jej wysokość lub innego pomyslowego patentu na przesunięcie kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.02.2017 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 każdą na elastycznym kablu. Dokupujesz tylko taki mały plastikowy haczyk do kabla, który zablokuje przesuwanie się podwieszonej lampy pod wpływem własnego ciężaru. Poza tym są lampy regulowane:http://www.toplampy.pl/magma-podlogowa-duplikat-1.htmlhttp://www.lampyilampki.pl/lampy-wiszace-kuchenne/55146-nowoczesna-pojedyncza-biala-lampa-wiszaca-z-ruchomym-ramieniem-natalia-do-salonu-jadalni-kuchni-sypialni.htmlhttp://www.reconi.pl/lampy-sufitowe/lampy-wiszace/moon-md4169-ch-chrom-lampa-wiszaca,p540282670 to tylko kilka przykładów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 06.02.2017 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Dzięki o takie rozwiązania mi chodzi choć cena trochę wysoka. Ale poszukam coś na swoją kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 06.02.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 A przesunąć kabel ? Jak sufit podwieszany to dwie godziny i po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 07.02.2017 01:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Sufit jest już wprowadzony na gotowo to niby jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 07.02.2017 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 dzabij dabrze radzi ,przełóż kabel ...to prosta robota na 30 minut.Lampa do suwania na drucie to koszty i kiepski wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 07.02.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Mi tam, lampy na ruchomym ramieniu bardzo sie podobają Nie uważam, żeby był to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manfred1 07.02.2017 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Maciejka2 mam takie samo zdanie. Nie chce standardowej lampy na kablu to przesunięcie wymusi na mnie innowacyjność. Co do przełożenia kabla. To rozumiem że muszę wywiercić otwór obok połaczyć kostką kabel bo jest za krótki ale nie mam pojęcia jak go przełożyć do tego drugiego otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.02.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Sufit jest już wprowadzony na gotowo to niby jak to zrobić? Sufit jest już wprowadzony na gotowo to niby jak to zrobić? - Wiercisz otwór pod nowy kabel, wiertło FI 10 starczy. - w miejscu gdzie wystaje stary kabel wiercisz otwornicą do drewna otwór fi 10 cm. Wywiercony krążek zostawiamy, użyjemy go do zatkania otworu. - wpychasz kabel w nowy otwór tak aby trafić nim w otwór fi 10cm. Oczywiście końcówka zostaje tak aby można było podłączyć lampę. - łączymy kable, można skręcić i zaizolować, można na kostkę Wago. wpychamy kabel w pustkę ponad zabudową. - w otwór fi 10cm wkładamy jakąś deszczułkę ok 15cm długości tak aby oparła się na brzegach wywierconego otworu. Przykręcamy ją przez płytę GK na dwa czarne wkręty. - do deszczułki przykręcamy na dwa wkręty wycięty wcześniej krążek - szpachlujemy szczeliny i wkręty, szlif, grunt farba, koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts