Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka 4,5m, prośba o pomoc

adzio

Recommended Posts

Witam,

Zaprojektowałem łazienkę 4,5m.

Zrobiłem wstępnie taki układ:

laz2.jpg

Wydaje mi się najbardziej optymalnie i również w tych miejscach mam i rury kanalizacyjne co idą sanitariaty.

Czy jest coś co mógłbym zmienić na bardziej funkcjonalne, bądź też coś co razi w oczy i można by poprawić?

laz1.jpg

Niestety mam zaułek też którego nie mogę w żaden sposób wykorzystać, niestety nie mam kompletnie pomysłu jak go zagospodarować - a dodam że myślałem aby by tam kosz na pranie.

Chodzi o segment 75cm pod grzejnikiem, za wanną:

laz3.jpg

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc.

Adrian

no właśnie tam jest grzejnik, a chciałbym korzystać z wanny jak z prysznica (wybór wanny bardziej dla dzieci) i planowałem parawan między kibelkiem a wanną.

Natomiast mam też wyjście wody na prysznic od strony kibelka.

Edytowane przez adzio

• 2 weeks później...
Witam,

Zaprojektowałem łazienkę 4,5m.

Zrobiłem wstępnie taki układ:

[ATTACH=CONFIG]380976[/ATTACH]

Wydaje mi się najbardziej optymalnie i również w tych miejscach mam i rury kanalizacyjne co idą sanitariaty.

Czy jest coś co mógłbym zmienić na bardziej funkcjonalne, bądź też coś co razi w oczy i można by poprawić?

[ATTACH=CONFIG]380977[/ATTACH]

Niestety mam zaułek też którego nie mogę w żaden sposób wykorzystać, niestety nie mam kompletnie pomysłu jak go zagospodarować - a dodam że myślałem aby by tam kosz na pranie.

Chodzi o segment 75cm pod grzejnikiem, za wanną:

[ATTACH=CONFIG]380978[/ATTACH]

Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc.

Adrian

Ta łazienka jest foremna i ustawna.

Klasycznie a'la PRL wc, umywalka i wanna stałyby przy ścianie vis a vis drzwi. Wtedy zawsze zostaje kłopot z wolnostojąca pralką.

Twoja wersja (A) jest ok. Zwróć jednak uwagę na zestaw wc + słupek/szafka. Jest mało przestrzeni na wc, a wysoka szafka obok wc może być przytłaczająca.

Proponuję inne rozwiązanie (B).

Jest klarowne funkcjonalnie (pełny dostęp pod blat, można zrezygnować ze słupka) i na pewno pozytywnie przełoży się to na estetykę wnętrza.

pozdrawiam

adzio 1s.jpg