adzio 06.02.2017 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam, Zaprojektowałem łazienkę 4,5m. Zrobiłem wstępnie taki układ: Wydaje mi się najbardziej optymalnie i również w tych miejscach mam i rury kanalizacyjne co idą sanitariaty. Czy jest coś co mógłbym zmienić na bardziej funkcjonalne, bądź też coś co razi w oczy i można by poprawić? Niestety mam zaułek też którego nie mogę w żaden sposób wykorzystać, niestety nie mam kompletnie pomysłu jak go zagospodarować - a dodam że myślałem aby by tam kosz na pranie. Chodzi o segment 75cm pod grzejnikiem, za wanną: Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adzio 06.02.2017 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 a tu jeszcze wymiary: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.02.2017 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Przesuń wannę bliżej umywalki a zaułek zrób przy sedesie. Wówczas możesz dać wysoką szafkę dostępną od strony sedesu (np. w formie wysuwanego cargo) - jedynie do wysokości muszli byłoby zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adzio 06.02.2017 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 (edytowane) no właśnie tam jest grzejnik, a chciałbym korzystać z wanny jak z prysznica (wybór wanny bardziej dla dzieci) i planowałem parawan między kibelkiem a wanną.Natomiast mam też wyjście wody na prysznic od strony kibelka. Edytowane 6 Lutego 2017 przez adzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 15.02.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam, Zaprojektowałem łazienkę 4,5m. Zrobiłem wstępnie taki układ: [ATTACH=CONFIG]380976[/ATTACH] Wydaje mi się najbardziej optymalnie i również w tych miejscach mam i rury kanalizacyjne co idą sanitariaty. Czy jest coś co mógłbym zmienić na bardziej funkcjonalne, bądź też coś co razi w oczy i można by poprawić? [ATTACH=CONFIG]380977[/ATTACH] Niestety mam zaułek też którego nie mogę w żaden sposób wykorzystać, niestety nie mam kompletnie pomysłu jak go zagospodarować - a dodam że myślałem aby by tam kosz na pranie. Chodzi o segment 75cm pod grzejnikiem, za wanną: [ATTACH=CONFIG]380978[/ATTACH] Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc. Adrian Ta łazienka jest foremna i ustawna. Klasycznie a'la PRL wc, umywalka i wanna stałyby przy ścianie vis a vis drzwi. Wtedy zawsze zostaje kłopot z wolnostojąca pralką. Twoja wersja (A) jest ok. Zwróć jednak uwagę na zestaw wc + słupek/szafka. Jest mało przestrzeni na wc, a wysoka szafka obok wc może być przytłaczająca. Proponuję inne rozwiązanie (B). Jest klarowne funkcjonalnie (pełny dostęp pod blat, można zrezygnować ze słupka) i na pewno pozytywnie przełoży się to na estetykę wnętrza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts