Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia dla studenta

slawejandur

Recommended Posts

Witam,

planuję wymienić meble w swoim pokoju.

Ma być to sypialnia plus miejsce do nauki/pracy.

Jednak zupełnie nie mam pomysłu, jakie meble i dodatki wybrać tak, by wszystko do siebie pasowało.

Potrzebuję dużego biurka z miejscem do przechowywania, dużego łóżka (140 cm) i szafy plus ewentualnie fotel i lampa stojąca do czytania.

W załączniku przesyłam zdjęcia z kolorami ścian w pokoju oraz dokładnymi wymiarami.

Budżet to 5 000 zł.

Bardzo podobają mi się meble VOX, jednak za bardzo nie wiem, jak je ze sobą łączyć.

Lubię szarości, biele i jakieś odważne kolory w dodatkach (np. żółty czy czerwony)

Liczę na pomoc i serdecznie dziękuję

Poniżej przesyłam zdjęcia z wymiarami i kolorystyką ścian:

plan.jpgplan (2).jpg

Twój pomysł na ustawienie mebli jest ok.

Mozna też tak:

2bf62de13917d660gen.jpg

Co do biurka myślę, że najwygodniej użyć blatu z IKEA postawionego na dwóch podblatowych szafkach- kontenerkach Alex (249 zł), bo mają najwięcej szuflad. Dodatkowo blat możesz zrobić sobie całkiem spory, bo nawet 2 m długi

Z tym, że do wyboru jest tylko kolor biały lub czarny.

Biurka VOX mają albo zwykłe otwierane szafki albo mało szuflad.

Można też tanie biurko Gelsted z Jysk (200 zł) + podblatowe czerwone kontenerki z ikea Helmer (129 zł)

Kolorowe meble Voxa to chyba tylko seria Smart?

Edytowane przez Elfir

Bardzo podoba mi się to ustawienie zaproponowane przez Ciebie. ;)

Rzeczywiście, w VOX tych dodatków jest mało, a sensowne biurko kosztuje od 1000 zł wzwyż.

Po namyśle skłaniam się ku Ikei, bo wprowadzili usługę transportu ostatnio

Szare kontenerki Alex byłyby idealne. A zna ktoś jakiś czarny blat z Ikei?

Pomyślałm, że fajnym akcentem byłby kolor żółty.

Czy pasowałby on do koloru ścian (np. żółty fotel, lampka na biurko i poduszki)?

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie, to chętnie przeczytam (np. konkretne meble/serie).

Dziękuję za pomoc!

Edytowane przez slawejandur

Zobacz serię Graphic z BRW - mają komody szare z żółtymi akcentami

IKEA ma czarne blaty (Linnmon, Klimpen) - ale krótkie (100 i 120 cm). Dłuższe chyba są w drewnie lub w ciemnym brązie.

Z tym, że możesz położyć na szafkach blat kuchenny docięty na pasującą ci długość (kupiony w każdym markecie budowlanym)

Pamiętaj, że na czarnym będzie widoczny każdy pyłek.

Edytowane przez Elfir