slawejandur 07.02.2017 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 Witam, planuję wymienić meble w swoim pokoju. Ma być to sypialnia plus miejsce do nauki/pracy. Jednak zupełnie nie mam pomysłu, jakie meble i dodatki wybrać tak, by wszystko do siebie pasowało. Potrzebuję dużego biurka z miejscem do przechowywania, dużego łóżka (140 cm) i szafy plus ewentualnie fotel i lampa stojąca do czytania. W załączniku przesyłam zdjęcia z kolorami ścian w pokoju oraz dokładnymi wymiarami. Budżet to 5 000 zł. Bardzo podobają mi się meble VOX, jednak za bardzo nie wiem, jak je ze sobą łączyć. Lubię szarości, biele i jakieś odważne kolory w dodatkach (np. żółty czy czerwony) Liczę na pomoc i serdecznie dziękuję Poniżej przesyłam zdjęcia z wymiarami i kolorystyką ścian: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.02.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2017 (edytowane) Twój pomysł na ustawienie mebli jest ok. Mozna też tak: Co do biurka myślę, że najwygodniej użyć blatu z IKEA postawionego na dwóch podblatowych szafkach- kontenerkach Alex (249 zł), bo mają najwięcej szuflad. Dodatkowo blat możesz zrobić sobie całkiem spory, bo nawet 2 m długi Z tym, że do wyboru jest tylko kolor biały lub czarny. Biurka VOX mają albo zwykłe otwierane szafki albo mało szuflad. Można też tanie biurko Gelsted z Jysk (200 zł) + podblatowe czerwone kontenerki z ikea Helmer (129 zł) Kolorowe meble Voxa to chyba tylko seria Smart? Edytowane 7 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawejandur 08.02.2017 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) Bardzo podoba mi się to ustawienie zaproponowane przez Ciebie. Rzeczywiście, w VOX tych dodatków jest mało, a sensowne biurko kosztuje od 1000 zł wzwyż. Po namyśle skłaniam się ku Ikei, bo wprowadzili usługę transportu ostatnio Szare kontenerki Alex byłyby idealne. A zna ktoś jakiś czarny blat z Ikei? Pomyślałm, że fajnym akcentem byłby kolor żółty. Czy pasowałby on do koloru ścian (np. żółty fotel, lampka na biurko i poduszki)? Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, sugestie, to chętnie przeczytam (np. konkretne meble/serie). Dziękuję za pomoc! Edytowane 8 Lutego 2017 przez slawejandur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2017 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) Zobacz serię Graphic z BRW - mają komody szare z żółtymi akcentami IKEA ma czarne blaty (Linnmon, Klimpen) - ale krótkie (100 i 120 cm). Dłuższe chyba są w drewnie lub w ciemnym brązie. Z tym, że możesz położyć na szafkach blat kuchenny docięty na pasującą ci długość (kupiony w każdym markecie budowlanym)Pamiętaj, że na czarnym będzie widoczny każdy pyłek. Edytowane 8 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawejandur 09.02.2017 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Wszystko już wybrane Tylko mam takie jedno pytanie, bo jestem kompletnie zielony w tych sprawach Jak wygląda montaż blatu na tych kontenerkach? Jakąś taśmą czy w inny sposób? Edytowane 9 Lutego 2017 przez slawejandur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 ten blat jest ciężki i się do po prostu kładzie. Jak się obawiasz to posmaruj górę kontenerka wikolem i połóż blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts