asolt 12.02.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Szanowni Państwo! Temat niniejszego wątku brzmi " Elektryczny pojemnościowy podgrzewacz wody jaki wybrać ?" Jaki sens ma bicie przez Was piany na temat pomp ciepła? Bo nie bardzo rozumiem. Są takie kąciki dyskusyjne gdzie onaniści osiągają zadowolenie rozmawiając na temat COP i wymienników gruntowych, proponuję tam się udać. Sens jest taki ze forum ma ostrzegac przed naganiczami, fantastami i innymi którzy proponują z punktu widzienia normalnego uzytkownika nieopłacalne rozwiązania. Inni, ci nieliczni którzy chca z takich rozwiązan skorzystac nie szukają ich na tym wątku. Wiem ze kazda dyskusja rozmywa nieco wątek ale walory edukacyjne są nie do przecenienia. Zwróc uwagę kto zaproponował pc cwu zamiast podac typ bojlera i jest okrasił to na dodatek opowiesciami o rzekomych super oszczednosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.02.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Sens jest taki ze forum ma ostrzegac przed naganiczami, fantastami i innymi którzy proponują z punktu widzienia normalnego uzytkownika nieopłacalne rozwiązania. Inni, ci nieliczni którzy chca z takich rozwiązan skorzystac nie szukają ich na tym wątku. Wiem ze kazda dyskusja rozmywa nieco wątek ale walory edukacyjne są nie do przecenienia. Zwróc uwagę kto zaproponował pc cwu zamiast podac typ bojlera i jest okrasił to na dodatek opowiesciami o rzekomych super oszczednosciach. To pisz w wątku edukacyjnym , autor ma mieszkanie w bloku gdzie tam wstawisz pompę do CUW????. Nie jestem fantastą posiadam 13 letnie doświadczenie w ogrzewaniu domu prądem i cuw też. Do obecnego docelowego systemu dochodziłem etapami i cos zmieniałem w wyposażeniu i ustawieniach aby obnizyć koszty nie tracąc na komforcie ostatnią zmianą był dostawca prądu i w tej chwili zmiana sposobu ogrzewania już jest nieopłacalna ekonomicznie ( choć mnie strasznie kusi ). Co do PC do cuw to nie trzeba mnie przekonywac że warto , bedę takowe ustrojstwo posiadał w ramach gminnego projektu OZE wartośc całej inwestycji dla mojego domku 12000 ja płacę do 2400 ale to jest szafa i stanie u mnie w grazu, w bloku nie ma miejsca na takie urządzenie. PS sory że sie uniosłem ale faktycznie dyskusja zeszła w krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 12.02.2017 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 To pisz w wątku edukacyjnym , autor ma mieszkanie w bloku gdzie tam wstawisz pompę do CUW????. . To ja autorowi doradzam w bloku pc cwu?, czytaj dokładnie posty a pozniej krytykuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 12.02.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Sorry poddaje się piszesz tak chaotycznie że nie chce mi sie tego od początku czytac. Dobrze masz racje w tym co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz_Kowal 02.10.2019 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2019 Ja osobiście polecam Duraterm lub Zelmech. U siebie mam Duraterm, ale co do tego drugiego słyszałem same pozytywne opinie, jest trochę droższy ale podobno warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts