Draxo 11.02.2017 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Posiadam w wannie zamontowany korek typu klik klak. Ostatnio zaczęła uciekać woda, wychodzi na to , że korek przepuszcza. Odkręciłem go i...uszczelka cała, bez osadu. Nie ma tam nic do regulacji . Nie mam pojęcia jakiej jest produkcji także nie wiem jakie ewentualnie uszczelki wymienić. Jak przywrócić go do sprawności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 12.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Tam jest tylko jedna uszczelka na sprężynie która ją dociska. Prawdopodobnie albo uszczelka po prostu stwardniała i straciła sprężystość i umiejętności dostosowania się do nierówności, bądź też winowajcą jest sprężyna.Umyj całość w gorącej wodzie i sprawdź te dwa elementy. Może wystarczy uszczelkę nasmarować wazeliną.Sprężyna takze nie jest szczęśliwym rozwiązaniem bo osadzający się kamień powoduje zacięcia a wszędobylska rdza niszczy takie części.W takim wypadku ratunkiem jest tylko wymiana na nowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 14.02.2017 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Wizualnie wszystko wygląda ok. Korek zamontowany niecałe 2 lata temu. Przy umywalkach gumy są od kamienia lecz te trzymają bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 14.02.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) Nie mówię o gumkach przy umywalce ale o uszczelkach które wchodzą do wewnątrz otworu podczas kliknięcia uszczelniając go Na fotce to ta biała a u ciebie moze być coś w tym stylu Edytowane 14 Lutego 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draxo 14.02.2017 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 (edytowane) U mnie ona nie wchodzi do środka. Zamontowana jest ona odwrotnie jak na obrazku. Szerszym kołnierzem idzie do spodu, zwęża się ku górze. System zamykający wygląda podobnie do tego http://images2.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/2865/th300/mcalpine-mechanizm-klik-klak-clickerswitchhb.jpg EDIT/// Nie wiem czy to ten sam model ale wygląda tak samo: https://www.lazienkiabc.pl//photo/productGallery/f300x300/Korek-odplywowy-klik-klak-do-zestawu-wannowego-i-brodzika-McAlpine-PLUGCBAUT-chromowany-54827-172276.jpg Edytowane 14 Lutego 2017 przez Draxo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts