ufbufkruf 12.02.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Witam. Przymierzam się do budowy domu i zaczynam rozrysowywać sobie przepusty w fundamencie. Nurtuję mnie przy tym jedno pytanie (w sumie nie jedne ale z tych dotyczących komina to tak ). Czy mogę zrobić dolot powietrza bezpośrednio z GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.02.2017 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Dolot powietrza do kominka jest po to by dostarczyć powietrze do spalania a nie do jego wentylacji resztę sobie dopowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.02.2017 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Dolot do kominka robisz pod chudziakiem a czerpnie wystawiasz poza fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 12.02.2017 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Zdaje sobie sprawe z tego po co jest powietrze do kominka ale czy jest to jakieś inne powietrze? Myślałem o przeprowadzeniu rury od GWC właśnie pod chudziakiem i wyprowadzeniu jej dopiero w okolicy miejsc w którym chce wpuszczać powietrze do domu i ewentualnego pionu do poddasze. Stąd pomysł wypuszczenia jednej odnogi od razu pod kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.02.2017 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Ale to wychłodzi Ci za bardzo grunt w GWC. Pobór powietrza do spalania jest spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 12.02.2017 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 To faktycznie może być problem. Co prawda teraz nie planuje uzywać kominka jakoś szczególnie często (raczej sporadycznie) ale kto wie czy mi się nie zmieni po czasie.... Warto pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 12.02.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Wychłodzenie GWC to najmniejszy problem. Jeśli jest GWC to będzie WM a więc wentylator a do kominka za wentylator służy ciąg kominowy. Ciąg po pierwsze musiał by pokonać opory GWC a do tego wentylator WM w najgorszym wypadku zakłóci przepływ a w najgorszym spowoduje odwrócenie ciągu. Zapomnij o tym pomyśle i zrób normalną czerpnie do kominka z osobnym dolotem chyba że chcesz to po uruchomieniu wszystko roz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.02.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Zupełnie bezsensu , kominek powinien mieć szczelne podprowadzenie powietrza do komory spalania , mieszanie GWC i jakiegokolwiek powietrza do kominka to błąd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts