pawelmieszka 13.02.2017 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) Witam, zakupiłem mieszkanie w którym aktualnie ogrzewanie jest na węgiel. Chce założyć centralne gazowe albo grzać prądem zwykłymi grzejnikami. Zastanawiam się co bardziej się opłaca bo koszty instalaji i pieca gazowego są dość spore w pierwszym serwisie 5000 usłyszałem . Koszt grzejnika elektrycznego i zwykłego taki sam, wiec pytanie kiedy to się zwróci jednak to sporo kasy. Mieszkanie po termomodernizacji 48m2 z cegły lata 80 3 pokoje z widna kuchnia. Na wiosnę wymienię okna na nowe. Jest to mieszkanie narożne , słońce swieci cały dzień w salonie z rana w kuchni na wieczór. Edytowane 13 Lutego 2017 przez pawelmieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.02.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Jest to mieszkanie narożne , słońce swieci cały dzień w salonie z rana w kuchni na wieczór. Klimę bym wstawił - i w lecie się przyda, i w zimie zagrzeje. Jakby Ci lekki szum w sypialni przeszkadzał i na największe mrozy - dodatkowo jakiś grzejnik akumulacyjny jak chcesz G12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 13.02.2017 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Klimę bym wstawił - i w lecie się przyda, i w zimie zagrzeje. Jakby Ci lekki szum w sypialni przeszkadzał i na największe mrozy - dodatkowo jakiś grzejnik akumulacyjny jak chcesz G12. Jak wspólnota pozwoli na instalowanie jednostki zewnętrznej, bo rozumiem że to nie jest dom jednorodzinny. Jeśli nie pozwoli, w takiej sytuacji lepszy będzie system ogrzewania zasilany gazem. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelmieszka 13.02.2017 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 (edytowane) na klimę to spółdzielnia musiała by wyrazić zgodę nowe elewacje są,. Jakiś konkretny kocioł gazowy polecacie, chyba problemem jest mała moc bo za wiele tutaj nie trzeba zeby było ciepło, a kotły jakie widziałem mają od 7kw. Nie znam się na tym ale z tego co wyczytałem to chyba kondensacyjny odpada bo to 1 pietro z 4 a tam ten komin z wlotem powietrza trzeba na zewnątrz dać? Mam w łazience w tej chwili zwykły gazowy przepływowy ogrzewacz wody. Coś by dało radę w jego miejsce wstawić zeby za dużo nie inwestować kaizen z tym akumulacyjnym to myślałem zeby piec węglowy na niego przerobić ,grzałkę do środka dać. Tak by było najtaniej a i dość fajnie wygląda niedawno był chyba robiony bo kafle w idealnym stanie Edytowane 13 Lutego 2017 przez pawelmieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 13.02.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 kaizen z tym akumulacyjnym to myślałem zeby piec węglowy na niego przerobić ,grzałkę do środka dać. Tak by było najtaniej a i dość fajnie wygląda niedawno był chyba robiony bo kafle w idealnym stanie To piec akumulacyjny masz za cenę grzałki i zegara sterującego na II taryfę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelmieszka 13.02.2017 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 W kuchni i łazience musiał bym zwykłym grzejnikiem grzać w 1 taryfie. . Ten piec kaflowy niby spoko ale z drugiej strony sporo miejsca zajmuje. Jak wygląda sytuacja co do utrzymania na chodzie kotła gazoweg serwisy naprawy na przełomie 10 lat? Bo sam gaz chyba i tak taniej wychodzi, no tylko ta inwestycja startowa spora wiec nie wiadomo kiedy się zwróci. Nie mam doświadczenia zupełnie w takich ogrzewaniach ciekawe jakie rachunki miesięczne wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.02.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 na klimę to spółdzielnia musiała by wyrazić zgodę nowe elewacje są,. Nie masz balkonu lub choćby tzw. rzygownika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelmieszka 14.02.2017 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 nie mam, taki dziwny blok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.02.2017 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Szkoda, a może klimę w okno jak w USA dawniej wstawiali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts