Aaricia23 15.02.2017 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc w projekcie i rozstawieniu sprzętów w małej kuchni jak na rzucie poniżej. Jeśli ktoś poświeciłby mi trochę czasu to nawet zapłace za pomoc i projekt, chociaż wolałabym żeby to by mniejsze pieniążki niż w biurze projektowym Na rzucie zaznaczonym pokazałam lodowkę i ona raczej musi zostać w tym miejscu (wykonane gniazdko zasilające i uwzględniono to miejsce w podłogówce - brak rurek). Poniżej lodówki na rysunku powinna być płyta bo tam jest komin i doprowadzona siła do płyty. Pozostałe rzeczy dowolnie. Przy wąskim oknie wymyśliliśmy taki barek (półwyspe) bo fajnie by było schować pod nim dodatkowe szafki na których nam zależy. Chciałabym mieć też przynajmniej 2mb blatu roboczego. Fajnie by było mieć też przynajmniej jeden słupek i piekarnik wyżej. Bardzo dziękuje za wszelkie sugestie i pomysły. Jeśli ktoś chce zająć sie projektem komercyjnie to prosze o info na priv.http://wgrajo.pl/img/kuch1.png Przerywaną linią orientacyjna granica między aneksem kuchennym a salonem. Edytowane 15 Lutego 2017 przez Aaricia23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2017 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) Co prawda trójkąt roboczy jest nieprawidłowy, ale masz pod oknem 2 mb blatu. Zastanawia mnie jak chcesz urządzić salon. Bo nie wiem czy się stół zmieści. Edytowane 15 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2017 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 albo z dwoma słupkami, prawidłowym ciągiem roboczym, ale bez blatu 2 mb, tak jak ci to rysowałam w drugim wątku, który założyłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 16.02.2017 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dzięki za projekciki. A gdyby zamienić miejscami zlew i zmywarke? Byłby wieszy blat roboczy po lewej stronie kuchni. Kanalizacje mam własnie w miejscu gdzie pokazałaś zmywarkę.Nie chcieliśmy też robić podwieszanego sufitu i rury przez całą kuchnie. Niepotrzebne koszty a kuchnia się obniży i będzie jeszcze mniejsza. Bez podwieszania też moglibyśmy zrobić szafki az po sufit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2017 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 (edytowane) Nie chcę planować zbyt blisko siebie płyty i zlewu aby się nie oparzyć o gorący garnek łokciem podczas zmywania, kiedy przypadkiem się go za bardzo cofnie. Zastanów się nad funkcjonalnością bardzo wysoko położonych szafek. Robienie płyty zaraz obok lodówki jest nieekonomiczne (podgrzewasz okolice lodówki). Po to staraliście się nie kłaść podłogówki pod lodówką, żeby zaraz obok podgrzewać temperaturę wielokrotnie więcej niż zrobiłaby to podłogówka?Zamontuj pochłaniacz i już. Edytowane 16 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 16.02.2017 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Słyszałam że pochłaniacze w ogóle nie zdają egzaminu a na filtry wydaje sie kupe kasy. Nie chciałam płyty bezpośrednio przy lodówce, mogłaby tam być miedzy nimi wąska szafka np 20cm... tylko wtedy problem bo nie za bardzo jest gdzie dać słupek z kuchenką...eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts