Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała kuchnia do wymyślenia...

Aaricia23

Recommended Posts

Bardzo proszę o pomoc w projekcie i rozstawieniu sprzętów w małej kuchni jak na rzucie poniżej.

Jeśli ktoś poświeciłby mi trochę czasu to nawet zapłace za pomoc i projekt, chociaż wolałabym żeby to by mniejsze pieniążki niż w biurze projektowym :)

Na rzucie zaznaczonym pokazałam lodowkę i ona raczej musi zostać w tym miejscu (wykonane gniazdko zasilające i uwzględniono to miejsce w podłogówce - brak rurek). Poniżej lodówki na rysunku powinna być płyta bo tam jest komin i doprowadzona siła do płyty. Pozostałe rzeczy dowolnie.

Przy wąskim oknie wymyśliliśmy taki barek (półwyspe) bo fajnie by było schować pod nim dodatkowe szafki na których nam zależy. Chciałabym mieć też przynajmniej 2mb blatu roboczego. Fajnie by było mieć też przynajmniej jeden słupek i piekarnik wyżej.

Bardzo dziękuje za wszelkie sugestie i pomysły.

Jeśli ktoś chce zająć sie projektem komercyjnie to prosze o info na priv.http://wgrajo.pl/img/kuch1.png

Przerywaną linią orientacyjna granica między aneksem kuchennym a salonem.

kuch1.jpg

Edytowane przez Aaricia23

Dzięki za projekciki. A gdyby zamienić miejscami zlew i zmywarke? Byłby wieszy blat roboczy po lewej stronie kuchni. Kanalizacje mam własnie w miejscu gdzie pokazałaś zmywarkę.

Nie chcieliśmy też robić podwieszanego sufitu i rury przez całą kuchnie. Niepotrzebne koszty a kuchnia się obniży i będzie jeszcze mniejsza. Bez podwieszania też moglibyśmy zrobić szafki az po sufit?

Nie chcę planować zbyt blisko siebie płyty i zlewu aby się nie oparzyć o gorący garnek łokciem podczas zmywania, kiedy przypadkiem się go za bardzo cofnie.

Zastanów się nad funkcjonalnością bardzo wysoko położonych szafek.

Robienie płyty zaraz obok lodówki jest nieekonomiczne (podgrzewasz okolice lodówki). Po to staraliście się nie kłaść podłogówki pod lodówką, żeby zaraz obok podgrzewać temperaturę wielokrotnie więcej niż zrobiłaby to podłogówka?

Zamontuj pochłaniacz i już.

Edytowane przez Elfir