Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Listwa przypodłogowa między gresem, a panelem podłogowym. Błagam o pomoc!

arte008

Recommended Posts

Witam,

piszę z olbrzymią prośbą o pomoc. Szukam eleganckiej listwy przypodłogowej między płytkami gresowymi w aneksie kuchennym, a panelem podłogowym w salonie (podłoga pływająca). Czy istnieją jakieś estetyczne rozwiązania? Listwy ogólnodostępne czy zetki są górą szerokie. Chcieliśmy użyć korka, ale dowiedzieliśmy się, że podłoga pływająca go wypchnie. W grę nie wchodzi klejenie paneli do podłogi. Czy jest jakieś inne rozwiązanie? Może znacie wąskie listwy do łączenia tego typu podłóg.

Błagam o pomoc!

A.

Jak kładłem u siebie podłogi, to najwęższe -13mm- "dwustronne" listwy jakie znalazłem, to te do połączeń łukowych (można z powodzeniem użyć na prostych) typu "zig-zag":

Listwa.jpg

Jeśli gres masz równiutko zakończony, możesz próbować z jednostronną, ma ok 9mm.

Edytowane przez przemo1

• 4 months później...
Jak kładłem u siebie podłogi, to najwęższe -13mm- "dwustronne" listwy jakie znalazłem, to te do połączeń łukowych (można z powodzeniem użyć na prostych) typu "zig-zag":

[ATTACH=CONFIG]381666[/ATTACH]

Jeśli gres masz równiutko zakończony, możesz próbować z jednostronną, ma ok 9mm.

Profile wykończeniowe stanowią na ten moment najbardziej estetyczny sposób połączenia podłóg - zwłaszcza jeśli jedna z podłóg jest zamontowana w systemie pływającym. Można dobrać naprawdę wąski (16 mm) profil wykończeniowy w różnych wariantach kolorystycznych np:https://www.arbiton.com/produkty/profile-wykonczeniowe/547-fl1-dylatacyjny