arte008 15.02.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam,piszę z olbrzymią prośbą o pomoc. Szukam eleganckiej listwy przypodłogowej między płytkami gresowymi w aneksie kuchennym, a panelem podłogowym w salonie (podłoga pływająca). Czy istnieją jakieś estetyczne rozwiązania? Listwy ogólnodostępne czy zetki są górą szerokie. Chcieliśmy użyć korka, ale dowiedzieliśmy się, że podłoga pływająca go wypchnie. W grę nie wchodzi klejenie paneli do podłogi. Czy jest jakieś inne rozwiązanie? Może znacie wąskie listwy do łączenia tego typu podłóg. Błagam o pomoc!A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 widziałam listwy 1 cm szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 15.02.2017 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 (edytowane) Jak kładłem u siebie podłogi, to najwęższe -13mm- "dwustronne" listwy jakie znalazłem, to te do połączeń łukowych (można z powodzeniem użyć na prostych) typu "zig-zag": Jeśli gres masz równiutko zakończony, możesz próbować z jednostronną, ma ok 9mm. Edytowane 15 Lutego 2017 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arbiton FloorExpert 11.07.2017 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Jak kładłem u siebie podłogi, to najwęższe -13mm- "dwustronne" listwy jakie znalazłem, to te do połączeń łukowych (można z powodzeniem użyć na prostych) typu "zig-zag": [ATTACH=CONFIG]381666[/ATTACH] Jeśli gres masz równiutko zakończony, możesz próbować z jednostronną, ma ok 9mm. Profile wykończeniowe stanowią na ten moment najbardziej estetyczny sposób połączenia podłóg - zwłaszcza jeśli jedna z podłóg jest zamontowana w systemie pływającym. Można dobrać naprawdę wąski (16 mm) profil wykończeniowy w różnych wariantach kolorystycznych np:https://www.arbiton.com/produkty/profile-wykonczeniowe/547-fl1-dylatacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts