madmx 15.02.2017 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Witam.Potrzebuje jakiegoś urządzenia do dogrzania pokoju w którym będzie małe dziecko.Pomieszczenie jest ogrzewane ale jest zdecydowanie za niska temp jak dla małego dziecka które też w tym pomieszczeniu będzie kapane.Pomieszczenie ma 3x4m wysokie na 2,6mObecnie ogrzewanie to piec drewno węgiel.Dom bez ocieplenie.Myślałem nad butla gaz i piecyk ale żona uparła się że to niebezpieczne itp.W takim razie pozostaje pewnie grzanie prądem tylko jakie urządzenie kupić jakiej mocy itp. Co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.02.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Jak tymczasowo - to farelka.Jak na dłużej - to klima i zapomnieć o piecu (ewentualnie w największe mrozy farelką jeszcze dogrzać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 16.02.2017 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Jak na dłużej - to klima i zapomnieć o piecu (ewentualnie w największe mrozy farelką jeszcze dogrzać). Zejdź na ziemię proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 16.02.2017 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Klima odpada mówisz farelka a jakaś konkretnie? Czy to nie ma znaczenia? Bo są i po 30zł są i po 200zł. Czy lepiej grzejnik olejowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.02.2017 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Zejdź na ziemię proszę. A co w tym kosmicznego? Sam teraz mam klimę za 2K zł z montażem i zdarza mi się dogrzewać nią w bloku. W poprzednim mieszkaniu też miałem. Pewnie mi się nie zwróciła - ale użyteczność zwłaszcza w lecie warta jest dla mnie dużo większych pieniędzy. Klima odpada mówisz farelka a jakaś konkretnie? Czy to nie ma znaczenia? Bo są i po 30zł są i po 200zł. Czy lepiej grzejnik olejowy? Jak masz G12, to olejowy przyniesie oszczędności jak będziesz się starał ciągnąć prąd tylko w tańszej. Jak G11, to IMO lepiej farelka bo tania, lekka i szybko nagrzeje, czyli masz większą kontrolę nad temperaturą (jak zechcesz na czas kąpieli podnieść temperaturę o kilka stopni, to farelką czy klimą bez problemu - olejowym nie bardzo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 16.02.2017 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Tylko na czas kapania. Taryfy nie pamiętam szczerze jaka mam. Musiał bym w domu zerknąć na papiery. Ale prosił bym o np jakiś konkretny model tej farelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 16.02.2017 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Czy taki będzie ok np.http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5773312225 taryfy żadnej nie mam płace stałe stawki nie że tam od której godziny do którejś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 16.02.2017 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 A co w tym kosmicznego? Kosmiczne jest to że nic nie wiesz o jego domu a proponujesz mu klimatyzacje jako podstawowe źródło ogrzewania . Mało tego dajesz porównanie do mieszkania w bloku. Czy taki będzie ok np.http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5773312225 taryfy żadnej nie mam płace stałe stawki nie że tam od której godziny do którejś. Jeśli tylko dogrzać na czas kąpieli to farelka, tylko żeby nie pracowała obok wanienki z dzieckiem. Na znanym portalu tego pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 16.02.2017 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Czy takie coś? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6571289836Nie wiem w sumie czy czasem prócz kąpieli nie będziemy dogrzewac pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 16.02.2017 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Chodzi o to żeby to nie było najtańsze chińskie , bo jak się nagrzeje to plastikiem będzie śmierdziało. Druga sprawa , jeśli planujesz spać przy włączonej (osobiście bym tego nie zrobił) to poszukaj takiej która w miarę cicho pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 16.02.2017 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Spać przy włączonym to nie. Nie ma takiej opcji. Za pewne większość to chinczyki a na tych sprawach się wogole nie znam nie wiem czy 2000W czy mniejsza większą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.02.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Kosmiczne jest to że nic nie wiesz o jego domu a proponujesz mu klimatyzacje jako podstawowe źródło ogrzewania . Mało tego dajesz porównanie do mieszkania w bloku. Dane są wystarczające - 12m2 ogrzewanych piecem w domu bez ocieplenia. Nawet najmniejsza klima będzie za mocna, ale że legalne teraz są tylko inwerterowe, to da radę schodząc z mocy. Ja to bym chętnie skorzystał w takiej sytuacji z okazji zapomnienia o bieganiu z wiaderkami z węglem i rozpalaniu w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.02.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Spać przy włączonym to nie. Nie ma takiej opcji. Za pewne większość to chinczyki a na tych sprawach się wogole nie znam nie wiem czy 2000W czy mniejsza większą? To jeszcze pytanie, jakie kable masz pociągnięte? Bo fajnie mieć zapas mocy, ale jak kabelki cienkie i/lub ameliniowe, to lepiej coś słabszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 16.02.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 12m2 to ma pokoj a nie dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 16.02.2017 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dokładnie pokój ma 12m2.Dom jest parterowy. To dół i góra. Nie poddasze.Ogrzewa to wszystko piec który ma pewnie z 15 lat temp na piecu jest 50-60 stopni. Na dole jest ciepło ale na górze już nie jest o ile doroslemu ta temp nie przeszkadza i jest ok o tyle dla małego dziecka jest problem.Dom ma ponad 25lat instalacja jest stara na bardzo grubych rurach.Pompka CO jest oczywiście na full ale mimo to za ciepło na górze nie ma.Było by też dobrze jak by zawory na dole były przy grzejnikach ale nie ma.Wszystkie grzejniki są żeberka żeliwne.Okna pcv.Tak że mówię chce dogrzac te jedno pomieszczenie.Myślałem nad takimi termowentylatorami: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6674771978Lub takim http://allegro.pl/showitem/description/6120317017.htmlWidziałem na allegro ze są i tańsze ale czy to zaraz się nie spali albo co gorsza słabiej będzie grzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 17.02.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Farelka pociagnie i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.02.2017 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Pompka CO jest oczywiście na full ale mimo to za ciepło na górze nie ma. Było by też dobrze jak by zawory na dole były przy grzejnikach ale nie ma. Wszystkie grzejniki są żeberka żeliwne. To w końcu są piece, czy CO i kaloryfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 18.02.2017 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Jak na czas kompania bo domyślam się że to noworodek to najlepsze będzie coś na podczerwień bez dmuchania i ruchu powietrza Ciepło odczuwalne odrazu. Zastanów się czemu w szpitalu używają tego typu urządzeń a nie farelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmx 22.02.2017 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Witam ponownie. Przyszła dzisiaj farelka ta obrotowa... ustawiłem max temp i ogień pogrzala 1minutę i wyłączyła się na około 3-4minuty znów się włączyła na 10 sekund i znów wyłączyła na 2-3 minuty. Jednym słowem poracha. Co polecacie kupić? Czy kupić grzejnik olejowy czy ten konwerterowy czy jak mu tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 22.02.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Zdecydowanie grzejnik olejowy. Jest bardziej niezawodny i ZNACZNIE bezpieczniejszy od konwektora, czy farelki. Kolejną zaletą, jest to, że zawsze można coś na nim wysuszyć, oraz to, że w znacznym stopniu emituje przyjemne ciepło przez promieniowanie. Wadą jest jego waga, która ogranicza mobilność i trochę wyższa cena. Warto poszukać jak najmniejszego. Edytowane 22 Lutego 2017 przez mac_612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts