Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon. Proszę o pomoc w aranżacji.

a-cha

Recommended Posts

Zaczeliśmy remont naszego salonu.

Remont remontem... ale co dalej.

Chciałam na 1 ścianie tapetę. Jaką?

Lampy mam 2. Chciałabym je zostawić. Ale jakie meble?

Co z tym kominkiem?

Z jednej strony duże okno tarasowe z widokiem na las... z drugiej strony kominek. Jak to połączyć?

http://m.fotosik.pl/zdjecie/pelne/afc05bfaa9bccc26

Połączyć widoku kominka i widoku na ogród się nie da.

Przerabiacie cały wkład kominkowy?

Tam ma być jeszcze TV?

Masz bardzo tradycyjną stolarkę drzwiową, trochę nie pasującą do okien, więc krawędzie okien trzeba będzie zasłonić zasłonami. Zasłony wieszane wysoko pod sufitem, aby wyrównać fakt, że okno i drzwi tarasowe mają górna krawędź na różnych poziomach.

Na pewno ciepła kolorystyka, pasująca do ciemnego drewna i klasyki

Drzwi narzucają styl,ja tutaj widzę tylko biel,gzymsy i rozjaśniony kominek który dominuje.Żyrandole super :yes:

1aa8c468db9e2a3fmed.jpg

http://blog.designbywomen.pl/wp-content/uploads/2012/11/salon-z-kominkiem-w-szaro%C5%9Bciach.jpg

A onne ustawienie?

Kominek służy głównie do ogrzania... nie przesiadujemy przy nim.

Wolimy leżeć na łóżku i patrzeć na widok przez okno tarasowe.

Potrzebuję też szafek? Półek?

Na książki.

Uwielbiam zdjęcia.. na której ścianie?

Tapeta gdzie?

Macie może jakiś pomysł?

Skoro nie przesiadujecie przed kominkiem, to po co napisałaś "Z jednej strony duże okno tarasowe z widokiem na las... z drugiej strony kominek. Jak to połączyć?" Chyba, że mieliście coś innego na myśli?

Powtarzam pytanie - czy w rachubę wchodzi zmiana kominka?

Skoro nie przesiadujecie przed kominkiem, to po co napisałaś "Z jednej strony duże okno tarasowe z widokiem na las... z drugiej strony kominek. Jak to połączyć?" Chyba, że mieliście coś innego na myśli?

Powtarzam pytanie - czy w rachubę wchodzi zmiana kominka?

Niestety przenieść kominka nie możemy :(

Nie nasza własność.

Chciałam urzadzić funkcjonalnie.

Nie mówiłam o PRZENIESIENIU. Tylko o zmianie. Obecny niestety nie pasuje do pięknych drzwi, jest za wielki w stosunku do kubatury pomieszczenia.

Jeśli służy tylko do dogrzewania, to może jakaś fajna koza by starczyła lub mały piec kaflowy?

Nie mówiłam o PRZENIESIENIU. Tylko o zmianie. Obecny niestety nie pasuje do pięknych drzwi, jest za wielki w stosunku do kubatury pomieszczenia.

Jeśli służy tylko do dogrzewania, to może jakaś fajna koza by starczyła lub mały piec kaflowy?

Myślę, że na pomalowanie go właściciel wyrazi zgodę :)

Nie jest to nasza własność co za tym idzie nie będziemy inwestować w zmianę kominka. -> wiem jest on kulą u nogi....

skoro to nie wasza własność to rozumiem zmiana aranżacji byłaby tylko kosmetyczna.

Niestety nie widzę innych możliwości ustawienia mebli. Kanap przy drugiej ścianie utrudniałaby wyjście na taras a pośrodku tyłem do kominka przejście w salonie.

Jeśli nie oglądacie namiętnie TV kanapa może stać bokiem do okna a na wysokości kominka, naprzeciw niej, dwa fotele.

Szafki na książki mogły stać w części jadalnianej lub po dwóch bokach kanapy.