daniel.w 16.02.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Witam, może ktoś z aranżacji podpowie jak dobrać parapet z konglomeratu do ciemnych okien - dąb bagienny? Wybraliśmy wstępnie beżowe Botticino, ale wydaje się, że to mogą nie pasować. Ściany będą białe, ale czy parapety muszą być w tonacji okien? Podpowiedzcie/ naprowadźcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.02.2017 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 mogą być białe, jak ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.02.2017 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Łatwiej przemalować ściany niż wymienić parapety. Dobieraj do koloru okien . W/g mnie białe parapety wyglądają szpitalnie - ale to wasz wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.02.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Ja mam okna orzech i właśnie te parapety Botticino i dla mnie pasują idealnie.W rzeczywistości są bardziej jednolite i nie widać na nich kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 17.02.2017 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Ja mam okna orzech i właśnie te parapety Botticino i dla mnie pasują idealnie.W rzeczywistości są bardziej jednolite i nie widać na nich kurzu DIĘKI, z nieba nam spadłaś, bo żonka wybrała, też Botticino, ale nie byliśmy pewni bo sprzedawca nam namieszał. Jak teraz widzę, to będą super uniwersalne, bo -sorry Elfir - ale w biel bym nie wszedł Pozdrowionka! Edit: kinka, mamy chyba takie same okna Edytowane 17 Lutego 2017 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Napisałam, że nie muszą być w tonacji okien. A co do koloru - co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 18.02.2017 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 (edytowane) Elfir -zgadza się, napisałaś dyplomatycznie "mogą" -dzięki wielkie, bo jesteś b. pomocna ale ostatecznie nie odniosłaś się do zestawu na fotce Czego używa się (lub czego nie) do uszczelnienia kontaktowego ramy okna i konglomeratu od góry? Tzn. czy płyta idzie pod ramę okna na styk, czy jednak daje się tam na brzeg konglomeratu jakiś klej, piankę, silikon, akryl, itp. Edytowane 18 Lutego 2017 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 18.02.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 powinno być tak zrobione żeby nie trzeba niczego używać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 bo fotkę wstawiłeś po mojej odpowiedzi i miałeś już podjętą decyzję.Pytanie nie dotyczyło tego "czy taki dobór kolorów jest ok?". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 18.02.2017 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 (edytowane) powinno być tak zrobione żeby nie trzeba niczego używać Hmmm, czyli wystarczy taki parapet osadzić wyłącznie na piance, a resztę dopełnią tynkarze? Dodatkowo, pytańko o podłoże, gdyż w przypadku 4 okien mam Porotherm z otworami -czy należałoby je wcześniej zaślepić zaprawą murarską, czy bezpośrednio tylko pianka? bo fotkę wstawiłeś po mojej odpowiedzi..... To @Kinka wstawiła, ale ciekawi mnie co Ty o tym sądzisz? Edytowane 18 Lutego 2017 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.02.2017 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Bardzo ładnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 18.02.2017 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Nie ma to znaczenia. Piana i tak powchodzi w te otwory i będzie jeszcze lepiej trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.02.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Dodam jeszcze,że tak naprawdę te parapety mają odcienie beżu i szarości u mnie idealnie się dopasowały do podłogi (płytki lazio bianco polished),więc wzór jest uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 19.02.2017 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) -płytki lazio bianco polished- Kinka dawno budowałaś i czy z ogrz. podłogowym? Pytam, bo nie spotkałem tutaj nikogo kto by wybrał polerowane płytki, a własnie zastanawiamy się nad tym, bo te tzw. "drewnopodobne deski" są raczej matowe i czasem chropowate i mamy obawy z doświadczeń w bloku co do utrzymania czystości tych "desek". Natomiast doświadczenie z bloku podpowiada, że polerowane wcale nie były śliskie, a mają się OK. Czy podzielisz się tutaj w tym temacie, jak je układałaś itp. ew. jakaś fota -b. proszę ew. o PW. Pozdrawiam! Edytowane 19 Lutego 2017 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 nie zamieniłabym swoich "desek" na jakąkolwiek inną płytkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 19.02.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Elfir widzę, że działasz na Muratorze wszechstronnie, jesteś Guru - podpowiedz proszę ze swojego doświadczenia czy niby modne "deski" są łatwe w utrzymaniu czystości i generalnie OK? Jakie masz/polecasz? Wszyscy robią z "desek", że nawet wydaje mi się już to nudne Dlatego zapytałem Kinkę w tym temacie -mam nadzieję, że się wypowie Edytowane 19 Lutego 2017 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2017 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Mam matowe, z fakturą, firmy Kalebodur seria Nordic. Nie ma problemu z myciem. Nie wypowiedziałam się, aby cie odwodzić od wyboru gresu polerowanego, ale po to by sprostować mit dotyczący utrzymania w czystości drewnopodobnych. Tutaj wątki o polerowanym: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?124532-Gres-polerowany-a-szkliwiony!!! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?80281-GRES-POLEROWANY&highlight=polerowany http://forum.muratordom.pl/showthread.php?113846-czym-czyścić-gres-polerowany-aby-nie-było-SMUG&highlight=polerowany Wszechstronnie się nie wypowiadam - budowlankę w zasadzie omijam Edytowane 19 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 20.02.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Dzięki za dobre lineczki, no to prawie wszechstronna ale i tak The Best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 22.02.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Kinka dawno budowałaś i czy z ogrz. podłogowym? Pytam, bo nie spotkałem tutaj nikogo kto by wybrał polerowane płytki, a właśnie zastanawiamy się nad tym, bo te tzw. "drewnopodobne deski" są raczej matowe i czasem chropowate i mamy obawy z doświadczeń w bloku co do utrzymania czystości tych "desek". Natomiast doświadczenie z bloku podpowiada, że polerowane wcale nie były śliskie, a mają się OK. Czy podzielisz się tutaj w tym temacie, jak je układałaś itp. ew. jakaś fota -b. proszę ew. o PW. Pozdrawiam! Jestem rok po przeprowadzce,tak mamy ogrzewanie podłogowe wszędzie,te płytki są polerowane/szkliwione nie wymagają impregnacji.Mam też drewnopodobne w łazience paradyż rovere giallo .Zarówno z jednych i drugich jestem mega zadowolona,drewnopodobne są mniej wymagające niż jasne,ale nie latam codziennie z miotłą Tutaj kilka ujęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2017 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 kinka - polerowane albo szkliwione - nie da się dwóch rzeczy jednocześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts