Kaizen 19.02.2017 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Ty natomiast, wiedząc że wszystko wokoło zawiera truciznę, na śniadanie, obiad i kolację zajadasz cyjanek Nic mi o tym nie wiadomo, jakoby kable grzejne szkodziły zdrowiu. Słyszałem, że są tacy, co twierdzą, że telefonia komórkowa szkodzi. Ale w to nie wierzę i piszę to z telefonu przez LTE. Gdybym wierzyl w to, co zdaje się Ty wierzysz, to wyjechalbym w Bieszczady i okopał się w lepiance. A tak wychodzisz na obłydnego Niemca co krzyczy, jaki to węgiel jest szkodliwy radośnie go używajac w il9ściach rekordowych. Edytowane 19 Lutego 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Często ludzie są przekonani, że dużo droższy system (jak PC) ma niższe koszty eksploatacji, niż faktycznie ma. Bo nie wiedzą np. że muszą wydać z 500zł rocznie na przeglądy... Dobrze że o tym nie wiedziałem i przez osiem lat zaoszczędziłem 4000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Dobrze że o tym nie wiedziałem i przez osiem lat zaoszczędziłem 4000zł Gratulacje. Czyli przed instalacją byłeś przekonany, że PC przyniesie Ci 500zł oszczędności rocznie, i faktycznie o tyle rachunki spadły? Pisałem o wierze ludzi - w sąsiednim wątku pani pisze, że wyczytała, że jak zamontuje PC do CWU to zamiast obecnych 500zł miesięcznie będzie płaciła 50 zł miesięcznie. O tym pisałem, bo to powszechna wiara, że PC działa cuda. Sam w to wierzyłem, zanim zacząłem liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.02.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Również nie płaciłem za przeglądy PC-nie było, nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Gratulacje. Czyli przed instalacją byłeś przekonany, że PC przyniesie Ci 500zł oszczędności rocznie, i faktycznie o tyle rachunki spadły? Jak spadły? Nie robiłem przeglądów (i nadal nie zamierzam), ponieważ nie ma potrzeby serwisować lodówki. Serwisujesz swoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 19.02.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 I tak źle i tak nie dobrze. Kable grzewcze w podłodze promieniują, a wodna podłogówka, to szkodliwe żyły wodne. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Strasznie jesteś pewien tej nieszkodliwości kabli w podłodze Tak, jestem pewien swojej niewiedzy, jakoby były szkodliwe. Zresztą co za różnica, czy kable w ścianach, czy w podłodze? Czy mikrofala, czy telefon komórkowy, czy sygnał telewizyjny, CB czy inne częstotliwości fal elektromagnetycznych. I tak mnie otaczają i czy pół promila uniknę siedząc w zimnie, to jakie ma znaczenie? Jak spadły? Nie robiłem przeglądów (i nadal nie zamierzam), ponieważ nie ma potrzeby serwisować lodówki. Serwisujesz swoją? To ja pytam, jak spadły? Pytam jakich oszczędności montując PC się spodziewałeś, a jakie uzyskałeś? Ja wierzyłem w cuda marketingowe podobnie, jak ta koleżanka ze stażem 8 lat na forum i ponad 1000 postów, elita(można kliknąć przy nicku i przejść do wątku, w którym tak pisała): jesli pompa kosztuje 5 tyś a ja za grzałkę płacę 500zł /mc to po roku zwróci sie. Pompa za darmo nie będzie grzała, wiem o tym, na forach wyczytałam ze pompa zużywa prądu za 50zł/mc, różnica duża, żeby nie powiedzieć kolosalna To miałem na myśli pisząc "Często ludzie są przekonani, że dużo droższy system (jak PC) ma niższe koszty eksploatacji, niż faktycznie ma. " Edytowane 19 Lutego 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 To ja pytam, jak spadły? Pytam jakich oszczędności montując PC się spodziewałeś, a jakie uzyskałeś? Ale co miało spaść? PC mam w domu od nowego. Miałem płacić (tak mi powiedział instalator) około 1200zł rocznie za CO i CWU i tyle płacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Ale co miało spaść? PC mam w domu od nowego. Miałem płacić (tak mi powiedział instalator) około 1200zł rocznie za CO i CWU i tyle płacę. To jak wyliczyłeś przez osiem lat zaoszczędziłem 4000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 19.02.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jeszcze siebie zapomniałeś zacytować, a napisałeś że przegląd PC rocznie kosztuje 500 zł Liwko, natomiast napisał że przez 8 lat użytkowania PC nie robił żadnych przeglądów i tym samym nie wydał przez ten okres 4000,- zł (domniemanych) Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 przy powietrznych pompach trzeba czyscic wymiennik (j. zewn.), dla sprawnej wymiany ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 To jak wyliczyłeś No jak to jak? Przecież sam napisałeś, że przegląd PC kosztuje 500zł rocznie, no to jak ich nie robiłem, to zaoszczędziłem przez osiem lat 4000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No jak to jak? Przecież sam napisałeś, że przegląd PC kosztuje 500zł rocznie, no to jak ich nie robiłem, to zaoszczędziłem przez osiem lat 4000zł A, przy takiej filozofii to oczywiście. Zamontować PC żeby nie robić przeglądów i nazywać to oszczędnością... Nie przyszła mi do głowy taka logika. Kupię samochód, nie będę robił badań technicznych - zaoszczędzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 A, przy takiej filozofii to oczywiście. Zamontować PC żeby nie robić przeglądów i nazywać to oszczędnością... Nie przyszła mi do głowy taka logika. Kupię samochód, nie będę robił badań technicznych - zaoszczędzę. Drugi raz zapytam, bo nie raczyłeś odpowiedzieć za pierwszym. Serwisujesz swoją lodówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 19.02.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Jak spadły? Nie robiłem przeglądów (i nadal nie zamierzam), ponieważ nie ma potrzeby serwisować lodówki. Serwisujesz swoją? A warunki gwarancji lodówki tego wymagają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Drugi raz zapytam, bo nie raczyłeś odpowiedzieć za pierwszym. Serwisujesz swoją lodówkę? Nie mam w warunkach gwarancji obowiązkowo płatnego serwisu. Urządzenia, które wymagają serwisowania - serwisuję. Albo ryzykuję. Przy PC a kilkanaście czy ponad dwadzieścia tysięcy nie ryzykowałbym na pewno utraty gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 A warunki gwarancji lodówki tego wymagają? No nie. Dlatego stwierdziłem, że skoro lodówka ich mieć nie musi to jej nie serwisuję. Bo PC to lodówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Nie mam w warunkach gwarancji obowiązkowo płatnego serwisu. Urządzenia, które wymagają serwisowania - serwisuję. Albo ryzykuję. Przy PC a kilkanaście czy ponad dwadzieścia tysięcy nie ryzykowałbym na pewno utraty gwarancji. Twój cyrk, twoje małpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Twój cyrk, twoje małpy. To po co tak upominałeś się o odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No nie. Dlatego stwierdziłem, że skoro lodówka ich mieć nie musi to jej nie serwisuję. Bo PC to lodówka To po co kupowałeś PC, jak wystarczało ogrzewać dom dużo tańszą lodówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts