Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podłogówka + bufor + fotowowoltaika + pompa ciepła do cwu

selene83

Recommended Posts

Ty natomiast, wiedząc że wszystko wokoło zawiera truciznę, na śniadanie, obiad i kolację zajadasz cyjanek :)

Nic mi o tym nie wiadomo, jakoby kable grzejne szkodziły zdrowiu. Słyszałem, że są tacy, co twierdzą, że telefonia komórkowa szkodzi. Ale w to nie wierzę i piszę to z telefonu przez LTE.

Gdybym wierzyl w to, co zdaje się Ty wierzysz, to wyjechalbym w Bieszczady i okopał się w lepiance. A tak wychodzisz na obłydnego Niemca co krzyczy, jaki to węgiel jest szkodliwy radośnie go używajac w il9ściach rekordowych.

Edytowane przez Kaizen

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dobrze że o tym nie wiedziałem i przez osiem lat zaoszczędziłem 4000zł :D

Gratulacje. Czyli przed instalacją byłeś przekonany, że PC przyniesie Ci 500zł oszczędności rocznie, i faktycznie o tyle rachunki spadły?

Pisałem o wierze ludzi - w sąsiednim wątku pani pisze, że wyczytała, że jak zamontuje PC do CWU to zamiast obecnych 500zł miesięcznie będzie płaciła 50 zł miesięcznie. O tym pisałem, bo to powszechna wiara, że PC działa cuda. Sam w to wierzyłem, zanim zacząłem liczyć.

Strasznie jesteś pewien tej nieszkodliwości kabli w podłodze

Tak, jestem pewien swojej niewiedzy, jakoby były szkodliwe.

Zresztą co za różnica, czy kable w ścianach, czy w podłodze? Czy mikrofala, czy telefon komórkowy, czy sygnał telewizyjny, CB czy inne częstotliwości fal elektromagnetycznych. I tak mnie otaczają i czy pół promila uniknę siedząc w zimnie, to jakie ma znaczenie?

Jak spadły? Nie robiłem przeglądów (i nadal nie zamierzam), ponieważ nie ma potrzeby serwisować lodówki. Serwisujesz swoją?

To ja pytam, jak spadły? Pytam jakich oszczędności montując PC się spodziewałeś, a jakie uzyskałeś?

Ja wierzyłem w cuda marketingowe podobnie, jak ta koleżanka ze stażem 8 lat na forum i ponad 1000 postów, elita(można kliknąć przy nicku i przejść do wątku, w którym tak pisała):

jesli pompa kosztuje 5 tyś a ja za grzałkę płacę 500zł /mc to po roku zwróci sie. Pompa za darmo nie będzie grzała, wiem o tym, na forach wyczytałam ze pompa zużywa prądu za 50zł/mc, różnica duża, żeby nie powiedzieć kolosalna

To miałem na myśli pisząc "Często ludzie są przekonani, że dużo droższy system (jak PC) ma niższe koszty eksploatacji, niż faktycznie ma. "

Edytowane przez Kaizen

No jak to jak? Przecież sam napisałeś, że przegląd PC kosztuje 500zł rocznie, no to jak ich nie robiłem, to zaoszczędziłem przez osiem lat 4000zł :D

A, przy takiej filozofii to oczywiście. Zamontować PC żeby nie robić przeglądów i nazywać to oszczędnością... Nie przyszła mi do głowy taka logika.

Kupię samochód, nie będę robił badań technicznych - zaoszczędzę.

A, przy takiej filozofii to oczywiście. Zamontować PC żeby nie robić przeglądów i nazywać to oszczędnością... Nie przyszła mi do głowy taka logika.

Kupię samochód, nie będę robił badań technicznych - zaoszczędzę.

Drugi raz zapytam, bo nie raczyłeś odpowiedzieć za pierwszym. Serwisujesz swoją lodówkę?

Drugi raz zapytam, bo nie raczyłeś odpowiedzieć za pierwszym. Serwisujesz swoją lodówkę?

Nie mam w warunkach gwarancji obowiązkowo płatnego serwisu. Urządzenia, które wymagają serwisowania - serwisuję. Albo ryzykuję. Przy PC a kilkanaście czy ponad dwadzieścia tysięcy nie ryzykowałbym na pewno utraty gwarancji.