jaroo125 17.02.2017 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Witam, Mamy działkę z wjazdem od strony południowo zachodniej, wiem, że to jest jeden z gorszych do zabudowania. Planujemy dom parter + piętro ok. 150 m2 + podwójny garaż 45 m2. Jaki układ pomieszczeń waszym zdaniem będzie najkorzystniejszy? Na zdjęciu mała wizualizacja położenia działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.02.2017 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 ja też mam taką działkę.Kuchnię mam od ogrodu, z tyłu domu, a salon otwarty na południowy wschód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagurski 18.02.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 wiem, że to jest jeden z gorszych do zabudowania. To jest jedna z lepszych lokalizacji! Mam identyczną działkę!!! i bardzo sobie chwalę! Identycznie ułożona i proporcje domu do ogrodu takie same. W zasadzie to jest tak, jakbym widział swoją własną Ja mam garaż od strony W-N, czyli odbicie lustrzane Twojego garażu - poza tym toćka w toćkę! Salon połączony z kuchnią od strony E-S - salon z widokiem na ogród (czyli tak, jakbyś swój garaż przeniósł nieco wyżej - to byłby mój salon z kuchnią - czyli po prawej stronie domu). Kuchnia odwrotnie niż u Elfir - czyli od strony drogi. Do tego duże okno pionowe po prawej stronie budynku w "salonokuchni" - mniej więcej po środku budynku, które przez cały rok zapewnia światło! Nie wiem, czy wyobrażasz to jakoś sobie, natomiast wiem, że nie zamieniłbym położenia tego domu i salonu względem stron świata, na żaden inny! Latem takie ułożenie chroni mnie przed upałami i pozwala odpocząć po pracy w cieniu na tarasie i na ogrodzie, ponieważ bryła domu chroni mnie przed południowo-zachodnim skwarem. Także ciesz się, że masz takie ułożenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaroo125 18.02.2017 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Dziękuję za rady. Zagurski wychodzi na to, że masz układ identyczny ja tylko garaż po prawej stronie. Co myślisz o takim układzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts