Wewior 19.02.2017 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam będziemy wstawiać za niedługo okna a chcemy mieć rolety zewnętrzne i czy będzie problem jeżeli wytnę 8cm nadproża w drzwiach balkonowych i tarasowych żeby schować skrzynkę z roleta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2017 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Tak, będzie problem. Nadproża to nie ozdoby - służą do przenoszenia obciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 19.02.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 a co to za nadproze, lane? Dolem pewnie idzie zbrojenie, jak sobie to wyobrazasz, ze wytniesz je i bedzie sobie goly beton wisial? Takie nadproze zazwyczaj jest obliczone konsktrucyjnie tak zeby sie nie zawalilo wiec nie mozesz go sobie wyciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
westen 19.02.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 trzeba było cofnąć sobie nadproża w czasie montażu, ja tak uczyniłem choć gdybym tego nie zrobił to po prostu schowałbym skrzynke w elewacji, nie możesz tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wewior 20.02.2017 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Jest tak że wcześniej nie myśleliśmy o roletach zewnętrznych te nadproża to w drzwiach tarasowych i balkonowych a żeby schować skrzynkę to musiałbym dać 30cm docielenia a to się nie kalkuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 20.02.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 (edytowane) Z tego co pamiętam jak mi montowali rolety to skrzynka ma 16 cm więc 20 ocieplenia i po sprawie Co prawda ja miałem cofnięte nadproża coś około 8 cm. ale że będę montował rolety wiedziałem już na etapie fundamentów Edytowane 20 Lutego 2017 przez Darek Volke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scotystudio 22.02.2017 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Skrzynkę dać pod nadproże ( w świetle) i zamówić niższe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 22.02.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Skrzynkę dać pod nadproże ( w świetle) i zamówić niższe okna. Słyszałem że to rozwiązanie nie jest dobre, może być mostek termiczny a gdzieś słyszałem że komuś nawet firanka się ruszała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 22.02.2017 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 zamiast rolet wstaw żaluzje, styropian 20cm i nie trzeba ciąć nadproża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts