yahoo-girl 19.02.2017 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Witam! Mam prośbę, może znajdzie się tu ktoś, kto ma sporo wyobraźni i dobrego smaku. Stolarz zrobił nam do przedpokoju szafę przesuwną na wymiar. Uparłam się, że nie chcę mieć widocznych prowadnic i typowego systemu przesuwnego z tymi aluminiowymi elementami, więc zdecydowałam się na system Hettich Top Line (swoją drogą, bardzo polecam jeśli chodzi o użytkowanie, bo nie można mu nic zarzucić po ponad pół roku intensywnego otwierania i zamykania - nie mamy jeszcze wieszaków na kurtki ani szafki na buty więc wszystko jest wkładane do niej). Byłam w pełni świadoma, że tego typu system wymusza zachowanie pewnej kilku cm odległości między górna częścią (gdzie zamontowana jest prowadnica) a sufitem (drzwi nakłada się na koniec, należy je wyregulować). Teraz niestety (po dłuższym czasie) bardzo drażni mnie 'luka' która powstała między szafą a sufitem, zwłaszcza że planując szafę w tym miejscu na etapie wykańczania mieszkania nie kleiliśmy już ozdobnej listwy i teraz ten fragment wygląda na mocno 'niewymierzony'. Myślałam o czymś, co optycznie 'wyciągnełoby' szafę do sufitu: jakimś cokole, jakiejś listewce - jednak nie mam pojęcia, czy w ogóle coś takiego jest możliwe i czy zda egzamin przy takim typie prowadnic Zdjęcia zrobione zaraz po montażu, dlatego nie zwracajcie uwagi na brakujące listwy przypodłogowe. Rączka też będzie wymieniona na zwykłą (dopasowaną do uchwytów komody, która niebawem do nas przyjedzie w tym samym kolorze). Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestię. I tak wiem, trzeba było przemyśleć sprawę wcześniej, ale ja z tych co jak się na coś uprą to nie ma przebacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2017 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 można wsadzić listwę za systemem jezdnym albo zrobić listwę przed szafą, która maskowałaby górną krawędź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan525 20.02.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Ja widzę jedno rozwiązanie. Masz bardzo ładne listwy przysufitowe, więc znajdź podobne i zamontuj między szafą a sufitem tak zeby drzwi się rozsuwały. Innej opcji nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts