Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka bez zamrażalnika

bogdan525

Recommended Posts

Czy ktoś z Was ma lodówkę bez zamrażalnika i osobno gdzieś w spiżarni zamrażalnik? Zastanawiam się własnie nad takim rozwiązaniem do domu, a konkretniej takim modelem chłodziarki :spam: Mamosobne pomieszczenie na przetwory i rzadko używane sprzęty kuchenne i tam by się zmieściła zamrażarka, ale czy to dobry pomysł, żeby nie zagracać kuchni? Edytowane przez Greengaz

A dla mnie całkiem normalny.

Ile razy dziennie zaglądacie do zamrażarki?

Chociaż lodóweczka bardzo mała i nie wiem czy wstawisz do niej garnek z zupą.

nie za często, ale dzięki temu, że zamrażarka jest na dole, to dostęp do lodówki jest wygodny,

nie trzeba się schylać, żeby coś wyjąć z lodówki ;)

edit. doczytałam, że ona jest do zabudowy,

czyli nie trzeba się schylać ;)

ale i tak wydaje mi się baaardzo mała

Edytowane przez Agnieszka55

Ja również planuję lodówkę bez zamrażalnika a zamrażalnik w spiżarni. Powodem jest to, że zwykle lodówka z zamrażalnikiem, który w takim układzie zwykle jest dość mały ciągnie dużo prądu. Do tego kolejny mały zamrażalnik, który też ciągnie swoje waty. Dlatego właśnie kiedy zobaczyłem sporego Samsunga, który jest bez zamrażalki zaraz mi się spodobał. Do tego małe zużycie prądu. Lodówka ta ma opcję dokupienia zamrażalnika dokładnie tej samej wielkości gdyby ktoś potrzebował.

Yaro137, mówisz o Samsungu RR35H6510SS? Całkiem interesująco wygląda, tylko mnie nie podoba się w nim, że ma dystrybutor zimnej wody. Wolałabym bez :)

Elfir niedawno gdzieś pokazała inspirację kuchni właśnie z lodówką stojącą obok identycznego zamrażalnika. Niestety nie pamiętam gdzie to było, ani jakiej marki był to sprzęt AGD :(

Dzięki za odpowiedzi. Tego się właśnie obawiałem, że będzie trochę za mała, ale robiłem sobie nadzieję, bo spodobał mi sie pomysł z zamrażarką w spiżarni. To może w takim wypadku polecicie jakąś bez zamrażalnika, ale większą, żeby wszystko zmieściło się dla 4-osobowej rodzinki? :D

Też chciałam lodówkę bez zamrażarki, jednak wybrałam inaczej, ze względu na system nofrost.

Lodówki bez zamrażarki są cichsze, ale o wiele uboższe w nowoczesne rozwiązania typu przedłużone przechowywanie czy "wakacje", albo nofrost w przypadku samej zamrażarki . Trzeba n sporo dopłacić, żeby mieć lepszy model i przestaje to być opłacalne.

Jeśli chodzi o pobór prądu to nowe lodówki czy lodówko-zamrażarki nie są pożeraczami energii w domu.

• 1 year później...