Barbara86 23.02.2017 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 Witam, Planuję generalny remont łazienki. Chciałabym mieć prysznic zamiast wanny ale problemem jest duże okno i mały rozmiar łazienki. Czy jest taka możliwość żeby mieć prysznic przy oknie? Czy są specjalne okna które dzielnie zniosą bezpośrednie sąsiedztwo z prysznicem albo specjalne osłonki na okno, a może inne rozwiązania? Myślałam też żeby trochę zmienić rozkład pomieszczeń. Będę wdzięczna za sugestie i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2017 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 plastikowe okno zniesie bez problemu. Pytanie czy ty zniesiesz mycie okna z mydlin po każdej kąpieli? Oczywiście da się to załatwić różnymi sposobami. Najprostsza to zawieszenie w oknie zasłonki prysznicowej. Woda będzie po niej spływać a nie po oknie. Możesz też przebudować łazienkę bardziej drastycznie i przenieść sedes bliżej okna a za drzwiami wstawić kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara86 23.02.2017 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 plastikowe okno zniesie bez problemu. Pytanie czy ty zniesiesz mycie okna z mydlin po każdej kąpieli? Oczywiście da się to załatwić różnymi sposobami. Najprostsza to zawieszenie w oknie zasłonki prysznicowej. Woda będzie po niej spływać a nie po oknie. Możesz też przebudować łazienkę bardziej drastycznie i przenieść sedes bliżej okna a za drzwiami wstawić kabinę. Dzięki za pomysły Myślałam nawet żeby ustawić kabinę prysznicową za drzwiami ale wtedy kabina wyjdzie bardzo ciasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.02.2017 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 trudno powiedzieć skoro nie ma wymiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara86 24.02.2017 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 trudno powiedzieć skoro nie ma wymiarów Wymiary są na załączonym zdjęciu 178-190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.02.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 (edytowane) Nie mam pojęcia z tych wymiarów jaka jest odległość od narożnika do drzwi Edytowane 24 Lutego 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara86 25.02.2017 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 od narożnika do drzwi jest niestety tylko 70 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2017 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 to faktycznie za wąsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 26.02.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 rozumiem, że z miejscu gdzie masz brodzik jest 70x100? Możesz taką wnękę zamknąć drzwiami wnękowymi jednoskrzydlowymi (tylko nie wiem czy sedes nie będzie kolidował) http://newtrendy.pl/drzwi-prysznicowe-szczegoly-94.html lub http://newtrendy.pl/drzwi-prysznicowe-szczegoly-153.html chociaż drzwi otwierają się również do środka lub takim modelem 2-skrzydłowym albo lamanym http://newtrendy.pl/drzwi-prysznicowe-szczegoly-95.html http://newtrendy.pl/drzwi-prysznicowe-szczegoly-93.html wałkuje właśnie temat drzwi wnękowych u rodziców więc jestem na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara86 26.02.2017 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 dzięki za linki.zgadza się- 70x100. Sedes mogę "przenieść" w inne miejsce. to 70 cm szerokości wydaje mi się za mało, bo mam wrażenie że jak będę brała prysznic to będę łokcie o ściany obijała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts