Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak usunąć złą hydroizolację z chudziaka?

abeka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

^^

Wg Ciebie jest bez sensu, ale nie jest to zgodne ze sztuka budowlaną, taką nieprzyklejona papę przy negatywnym ćsinieniu wody to kant d.. można rozbić...

bez sensu jest kupować taką termozgrzewalna pape gdy się nie robi tego porzadnie i ze sztuka

Sztuka dla sztuki.....Lepiej skupić się na precyzyjnym zgrzaniu zakładów papy do siebie niż zgrzewaniu do betonu. Aby w 100 procentach wyeliminować kapilarne podciąganie wilgoci. Wiatr tego nie zdmuchnie. Całość zostanie dociśnięta styropianem i jastrychem.

Przy wystąpieniu negatywnego ciśnienia wody to głównie mikrozaprawy (szlamy) uszczelniające, bo zgrzanie papy do chudziaka nie wystarczyłoby.

Temat dotyczy izolacji powyżej gruntu, a nie budowli podziemnych.

Ja wolę jednak tak [ATTACH=CONFIG]384885[/ATTACH]

Ja tam wolę złote klamki. Taką rozrzutność i luksus widać.

A czemu ma służyć przygrzewanie papy do chudziaka? Ani nie razi blichtrem, ani użyteczności żadnej nie przydaje.

Edytowane przez Kaizen

De gustibus non disputandum est ( dla mnie możesz nawet złoty WC mieć - jak masz taką potrzebę ). Ja wykonałem starannie coś czego za swojego życia nie planuję zmieniać i oglądać . A śmieszne to jest kolegi mazianie dysperbitem ścian fundamentowych - bo ani to nie działa ani nie widać .

A śmieszne to jest kolegi mazianie dysperbitem ścian fundamentowych - bo ani to nie działa ani nie widać .

Też tak uważam. Ale za późno pomyślałem, że nie ma po co tego izolować. Bo po co? Ważna dobra izolacja pozioma - a poniżej choćby potop. I nawet lepiej, jakby nic tam nie było, bo tak samo by wyszło, jak wejdzie. A tak trudniej będzie wyjść, jak już wejdzie wilgoć.

Ale jak przygrzanie papy do chudziaka wpływa na jakość izolacji? IMO nie ma żadnego wpływu, jak solidnie wykonane. A niedokładne wykonanie (przegrzanie papy) może co najwyżej zaszkodzić.

Edytowane przez Kaizen

Też tak uważam. Ale za późno pomyślałem, że nie ma po co tego izolować. Bo po co? Ważna dobra izolacja pozioma - a poniżej choćby potop. I nawet lepiej, jakby nic tam nie było, bo tak samo by wyszło, jak wejdzie. A tak trudniej będzie wyjść, jak już wejdzie wilgoć.

Ale jak przygrzanie papy do chudziaka wpływa na jakość izolacji? IMO nie ma żadnego wpływu, jak solidnie wykonane. A niedokładne wykonanie (przegrzanie papy) może co najwyżej zaszkodzić.

Zaszkodziło to koledze to czarne mazidło. Ps. stosowanie papy termozgrzewalnej zgodnie z zaleceniami producenta szkodzi :yes: Poproszę więcej takich mądrości ludowych - ciemny lud to kupi.