sviru1 25.02.2017 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Witam. Proszę o ocenę wykonanych prac. Bloczek Solbet Smart - gazobeton. Fachowcy nie użyli spoin pionowych wcale, pomimo ze producent obligatoryjnie każe ich używać. Dzwoniłem nawet na infolinię techniczną Solbetu. Co drugi bloczek nie posiada spoiny na łączeniu ze ścianą zewnętrzną. Część materiału ma ukruszone narożniki. Względy wytrzymałościowe, akustyczne... Jak na zdjęciach - szpary dochodzą do 1,5cm. Bloczki są ułożone miejscami krzywo. Zamiast zeszlifować je na równo, nakładają kolejne warstwy - robią się coraz większe przestrzenie między bloczkami. Czy mają to rozbierać i robić od nowa? Czy da się użyć ponownie tego materiału? Proszę pilnie o opinie. Poniżel link do albumu google ze zdjęciami w wysokiej rozdzielczości https://goo.gl/photos/3W4mjGUbYT9WUBJR6 Załączam też zdjęcia tutaj bezpośrednio do posta choć tylko 5 bo jest ograniczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviru1 25.02.2017 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.02.2017 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Chyba majstrzy zapomnieli kupić kleju, pacy do szlifowania a nawet poziomicy.Wydawało im się, że wiedzą co robi się z BK, więc instrukcji do tego nie przeczytali....Puść im filmiki ze strony https://www.solbet.pl/system-solbet-smart.php Ja bym pogonił potrącając kasę za materiał i koszt rozbiórki z wynagrodzenia. Bo tu widać nie tylko brak wiedzy (i chęci jej nabycia) ale też niechlujstwo. Nie wierzę, że sobie by takie coś zrobili. Edytowane 25 Lutego 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 25.02.2017 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Kotwili to w ogóle jakoś do ściany nośnej? Ogólnie bardzo żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 25.02.2017 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 No jeśli ściany działowe tak wyglądają to przyjrzyj się jeszcze tym nośnym. Oka fachowca nie mam, ale jako amator takiej fuszerki bym nie odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 25.02.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 W jaki sposób połączyli ze ścianą nośną ? I czy w ogóle połączyli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sviru1 25.02.2017 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Z tego co wiem łączą za pomocą kotwy / prostych odcinków prętów. Co ile warstw? Nie wiem. 1. Co ile warstw powinni kotwić te ściany?2. Czy ten materiał da się rozebrać i użyć go ponownie? Czy definitywnie trzeba kupić nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 25.02.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 raczej nie możliwe jest rozebranie takiej ściany. Po kilku godzinach już praktycznie jest związana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_knap 01.03.2017 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 A tam nie jest możliwe... Jak będą musieli to po prostu ją rozwalą młotem i wymiotą gruz. Moim zdaniem ewidentna fuszerka. Poza tym te rozłażące się pustaki sporo mówią o precyzji wykonania samych bloczków. Jak to możliwe, żeby na kilkudziesięciu centymetrach tak bardzo odchylało się od pionu? U mnie był co prawda inny materiał (Porotherm), ale tego typu odchyłek nie było, a pustaki szły względnie w jednej linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts