ostryga 27.02.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Chodzi mi o to ,żeby dół był z szamotu ( do wysokości gdzie kończy się wkład kominkowy), góra obudowy zaś z płyt gk, gdyż góra obudowy będzie szersza niż dół .Rury z rozprowadzenia ciepła nie są idealnie nad kominkiem, tylko trochę przesunięte. Chcemy jednak oszczędzić powierzchnię podłogi, wiec będzie wnęka. Obawiam się, ze szamot jest ciężkim materiałem i nie dałoby się z niego wykonać takiej konstrukcji. Poza tym pokój , w którym jest kominek jest mały 16m2 i już jak się pali we wkładzie, który jest nieobudowany w pokoju jest gorąco i obawiam się przegrzania. Mamy mały domek szkieletowy i jest to nasze główne źródło ogrzewania, a z akumulacja kiepsko. Myślę więc, ze lepiej może tyle szamotu niż nic. Czy ma sens takie połączenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.02.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Chodzi mi o to ,żeby dół był z szamotu ( do wysokości gdzie kończy się wkład kominkowy), góra obudowy zaś z płyt gk, gdyż góra obudowy będzie szersza niż dół .Rury z rozprowadzenia ciepła nie są idealnie nad kominkiem, tylko trochę przesunięte. Chcemy jednak oszczędzić powierzchnię podłogi, wiec będzie wnęka. Obawiam się, ze szamot jest ciężkim materiałem i nie dałoby się z niego wykonać takiej konstrukcji. Poza tym pokój , w którym jest kominek jest mały 16m2 i już jak się pali we wkładzie, który jest nieobudowany w pokoju jest gorąco i obawiam się przegrzania. Mamy mały domek szkieletowy i jest to nasze główne źródło ogrzewania, a z akumulacja kiepsko. Myślę więc, ze lepiej może tyle szamotu niż nic. Czy ma sens takie połączenie?Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.02.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) Polecam firme******Producent wyrobów betonowych. Firma ******zajmuje się produkcją różnego rodzaju wyrobów i asortymentu z betonu. Jesteśmy prężnie działająca firmą, która jest otwarta na potrzeby klienta oraz współpracę. Ze swojej strony zapewniamy fachowość, rzetelność i konkurencyjność. Cechuje nas indywidualne podejście do klienta, doradztwo, wizja przed montażem, która pozwala na uniknięcie niepotrzebnych problemów. Zapewniamy własny transport specjalistyczny oraz posiadamy kontakty z firmami, które przygotowują wykopy pod zbiorniki. Stosujemy najwyższej klasy beton B35 z dodatkiem płynów, które poprawiają wodoszczelność.Zamawiam 2 m3 B35 bez dodatków! Edytowane 27 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 27.02.2017 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Piotrze bez dodatków no co TY, wodoszczelny beton na kominek jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 28.02.2017 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 (edytowane) Piotrze bez dodatków no co TY, wodoszczelny beton na kominek jak znalazł A do z płaszczem wodnym to już koniecznie. Ostryga, zawsze lepiej dać trochę (szamotu) niż nic. Takie konstrukcje się zdarzają. Góra - czopuch - lepiej z płyt krzemianowych. Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego 2017 przez Wojtek_796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts