Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

serwis pomp ciepła

mslocinski

Recommended Posts

Witajcie,

rozmawiam w tej chwili z kilkoma firmami odnośnie instalacji pompy ciepła. Część z nich prowadzi własny serwis, część z nich wogóle nie serwisuje urządzeń tylko w razie czego odsyła do serwisu producenta.

Macie jakieś rekomendacje odnośnie podejścia?

pozdrawiam,

Michał

. Część z nich prowadzi własny serwis, część z nich wogóle nie serwisuje urządzeń tylko w razie czego odsyła do serwisu producenta.

Witam !

Dlatego prócz ceny, tak ważnym aspektem przy wyborze urządzenia jest bliskość i szybkość reakcji serwisu. Serwis firmy Viessmann oferuje kompleksową obsługę Twojego urządzenia, która zapewnia wszechstronną opiekę nad urządzeniami, począwszy od jego pierwszego uruchomienia, a skończywszy na przeglądach i czynnościach serwisowych. Przez 365 dni w roku jesteśmy do dyspozycjii przez 24 godziny, niezależnie od pory dnia i roku. Więcej szczegółów na temat naszych usług serwisowych możesz sprawdzić TUTAJ.

Pozdrawiam !

Ja mam serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, ale to Panowie z firmy :spam:przyjeżdżają serwisować, bo to oni zajmowali się u mnie instalacją. Mam pompę ciepła Buderus. Na razie nic się nie dzieje, ale też trudno cokolwiek powiedzieć po ok. pół roku. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów, bo koszty nie były małe. Jak jeszcze z serwisem byłyby problemy to już w ogóle porażka.. Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy

Raz w roku wystarczy,

Kosztuje różnie, nie powinno więcej jak 300 PLN + dojazd.

Myje się lamele jednostki zewnętrznej i czyści filtry wodne.

Czym się myje lamele wymiennika? Jest to może jakiś ogólnodostępny środek szybkoodparowujący?

Pytam się, bo szukam sposobu jak w łatwy i skuteczny sposób czyścić lamele wymiennika w suszarce kondensacyjnej do ubrań (samsung). Do tej pory robię to odkurzaczem, ale nie jest to 100% skuteczne.

Witam

odnośnie przeglądów okresowych w moim Panasie PC P/W , to instalator powiedział mi , że jeśli sam potrafię wyczyścić filtry wodne- to nie ma konieczności , aby to on wykonywał.

Co do czyszczenia lamelek wymiennika , to po prawie dwóch latach eksploatacji urządzenia mogę powiedzieć , że defrost bardzo skutecznie czyści te lamelki.

Latem owszem , pojawiło się trochę pajęczynek ( które oczywiście znikają przy pierwszym defroście) - i to wszystko jeśli chodzi o zanieczyszczenia....

Jedyne co zauważyłem , co można umyć - to kratka wywiewna wentylatorów , jest zabrudzona sadzą z powietrza....

W słoneczną majową sobotę zrobię straszliwą rzecz- mianowicie zdemontuję rzeczone osłony i je porządnie wyszoruję...

Tak to jest z tymi wiosennymi porządkami

Pzdr