mslocinski 28.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Witajcie, rozmawiam w tej chwili z kilkoma firmami odnośnie instalacji pompy ciepła. Część z nich prowadzi własny serwis, część z nich wogóle nie serwisuje urządzeń tylko w razie czego odsyła do serwisu producenta. Macie jakieś rekomendacje odnośnie podejścia? pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.02.2017 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Macie jakieś rekomendacje odnośnie podejścia? Na początek poczytaj warunki gwarancji. Kto jest gwarantem i jakie masz obowiązki, żeby gwarancja obowiązywała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 01.03.2017 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 . Część z nich prowadzi własny serwis, część z nich wogóle nie serwisuje urządzeń tylko w razie czego odsyła do serwisu producenta. Witam ! Dlatego prócz ceny, tak ważnym aspektem przy wyborze urządzenia jest bliskość i szybkość reakcji serwisu. Serwis firmy Viessmann oferuje kompleksową obsługę Twojego urządzenia, która zapewnia wszechstronną opiekę nad urządzeniami, począwszy od jego pierwszego uruchomienia, a skończywszy na przeglądach i czynnościach serwisowych. Przez 365 dni w roku jesteśmy do dyspozycjii przez 24 godziny, niezależnie od pory dnia i roku. Więcej szczegółów na temat naszych usług serwisowych możesz sprawdzić TUTAJ. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomms 03.03.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Ja mam serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, ale to Panowie z firmy :spam:przyjeżdżają serwisować, bo to oni zajmowali się u mnie instalacją. Mam pompę ciepła Buderus. Na razie nic się nie dzieje, ale też trudno cokolwiek powiedzieć po ok. pół roku. Mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów, bo koszty nie były małe. Jak jeszcze z serwisem byłyby problemy to już w ogóle porażka.. Edytowane 3 Marca 2017 przez Tomaszs131 Link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 03.03.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 mam pytanie jak często trzeba robić serwis pomp ciepła P-W i ile to kosztuje ( mniej więcej ) i co robią w ogóle przy takim serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 03.03.2017 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Raz w roku wystarczy,Kosztuje różnie, nie powinno więcej jak 300 PLN + dojazd.Myje się lamele jednostki zewnętrznej i czyści filtry wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 05.03.2017 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Raz w roku wystarczy, Kosztuje różnie, nie powinno więcej jak 300 PLN + dojazd. Myje się lamele jednostki zewnętrznej i czyści filtry wodne. Czym się myje lamele wymiennika? Jest to może jakiś ogólnodostępny środek szybkoodparowujący? Pytam się, bo szukam sposobu jak w łatwy i skuteczny sposób czyścić lamele wymiennika w suszarce kondensacyjnej do ubrań (samsung). Do tej pory robię to odkurzaczem, ale nie jest to 100% skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 06.03.2017 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Szukaj: "płyn do czyszczenia klimatyzacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 06.03.2017 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Szukaj: "płyn do czyszczenia klimatyzacji" Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxj 06.03.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 ci, ci odsyłają do serwisu producenta, to zazwyczaj pośrednicy. jeśli nabywasz bezpośrednio od producenta, to w zdecydowanej większości przypadku dostajesz dłuższą gwarancję no i serwis producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 06.03.2017 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Witamodnośnie przeglądów okresowych w moim Panasie PC P/W , to instalator powiedział mi , że jeśli sam potrafię wyczyścić filtry wodne- to nie ma konieczności , aby to on wykonywał.Co do czyszczenia lamelek wymiennika , to po prawie dwóch latach eksploatacji urządzenia mogę powiedzieć , że defrost bardzo skutecznie czyści te lamelki.Latem owszem , pojawiło się trochę pajęczynek ( które oczywiście znikają przy pierwszym defroście) - i to wszystko jeśli chodzi o zanieczyszczenia....Jedyne co zauważyłem , co można umyć - to kratka wywiewna wentylatorów , jest zabrudzona sadzą z powietrza....W słoneczną majową sobotę zrobię straszliwą rzecz- mianowicie zdemontuję rzeczone osłony i je porządnie wyszoruję...Tak to jest z tymi wiosennymi porządkamiPzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts