Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Spokojnie sie zmieścisz w systemie gospodarskim, w sensie każdy etap zlecasz innej firmie. Zleconym wychodzi min 25% drozej. Ja planuje taki budżet na podobny dom ale pod klucz z ogrodzeniem i minimalistycznym zagospodarowaniem działki :)

Z tym, że buduj dom pietrowy. Po co ci karton z wełną zamiast ścian, po co ci okna dachowe... Nie lepoiej w łazience i pokojach wstawić jakieś duże portfenetry? W czym poddasze jest lepsze od pełnego pietra? zaoszczędzisz na ścianach i elewacji ale zapłacisz to w dachu, oknach dachowych.

16m2 użytkowej i 26m2 podłóg- "piękny pokój". To projektant tak wymyślił?

Dzięki wielkie za odpowiedź, przemyślę Twoje uwagi, choć oczekiwania mamy różne :) Projektant na prośbę inwestora jak już. Ja akurat skosy znam i (o zgrozo!) lubię. Dach musi mieć 38-45 stopni wg planu zagospodarowania, nieużytkowe metry się pojawią (np. na schowki).

Pytanie nieaktualne, doczytałam i dowiedziałam się czego chciałam :D

Pozdrawiam budujących ;)

Edytowane przez zamzam

• Odpowiedzi 203
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

21 wiek a ludzie ciągle chcą budować domy ze skosami i poddaszem zamiast domu z 2ma pełnymi kondygnacjami

Wiesz są gusta i gusciki. Jedni wola małe parterowki, inni poddasze a trzeci i pelne piętro.Ale zgodzę się z Tobą ze pełne piętro kosztuje podobnie co skosy. Gdybym miał budować stricke mieszkalny to pewnie byłby to klocek z małym spadkiem albo tramwaj oczywiście z pełnymi piętrami. Wiem, wiem ze jestem „taki i taki” ale mi się podobają :)