marcin225 29.05.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 A ja z pełną świadomością zamontowałem kaloryfery w nowobudowanym domu o powierzchni 80m2. I nie z powodów finansowych a prozaicznych - nie lubię ciepła z podłogówki Gorący kaloryfer lubisz za to? Dziwne dla mnie no ale każdy jest inny Dla mnie nie ma żadnych plusów kaloryferów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.05.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 A ja z pełną świadomością zamontowałem kaloryfery w nowobudowanym domu o powierzchni 80m2. I nie z powodów finansowych a prozaicznych - nie lubię ciepła z podłogówki Co znaczy nie lobie ciepła z podłogówki? Byłes w domu z dobrze wykonaną podłogówką? Podłoga nie jest zimna tyle tylko czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.05.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 A może być też chłodna lub zimna latem ( jak chłodzisz ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.05.2018 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) A ja z pełną świadomością zamontowałem kaloryfery w nowobudowanym domu o powierzchni 80m2. I nie z powodów finansowych a prozaicznych - nie lubię ciepła z podłogówki Zapewne masz złe doswiadczenia gdzie w podłogę pcha się ukrop rzędu 40-50st.a podloga ma 30 i ponad i parzy co jest błędem. Zapewne nie zdajesz sobie sprawy,że "ciepla" podloga przy dobrze wykonanej podłogowce to 23-25st.C a temp.twojej stopy na niej to ok.36,6st.C.... I chyba się przejezyczyles w tym wypadku bo powinienes użyć słów "nie lubię zimna z podlogowki" Edytowane 29 Maja 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.05.2018 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 Zapewne masz złe doswiadczenia gdzie w podłogę pcha się ukrop rzędu 40-50st.a podloga ma 30 i ponad i parzy co jest błędem. Zapewne nie zdajesz sobie sprawy,że "ciepla" podloga przy dobrze wykonanej podłogowce to 23-25st.C a temp.twojej stopy na niej to ok.36,6st.C.... I chyba się przejezyczyles w tym wypadku bo powinienes użyć słów "nie lubię zimna z podlogowki" Każdy jest inny ja nie lubię "zimnej podłogówki" teraz jem śniadanie i mi zimno w stopki bo boso jestem, podłoga ma teraz 23,3 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 30.05.2018 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 ktoś może podać orientacyjny koszt murowania 1m2 silka 18. Chodzi o samą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 02.06.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Po pierwsze do domu 80 m2 nie dał bym źródła ciepła ciepła pod tytułem kocioł na paliwo stało. Mając kaloryfery zapewne masz kocioł zasypowych czy tez na tzw ekoGroszek. Szkoda miejsca na chacie na dodatkowe pomieszczenie No chyba ze kotłownie masz w innym budynku tuż obok domu. Dobre docieplenie i prąd załatwił by sprawę i to możliwe ze mniejszym kosztem. Mój 70m2 domek będzie miał kominek (bardziej dla nastroju) i PC Powietrze-powietrze lub kable bo jeszcze nie zdecydowałem. Nie którzy wola kaloryfery bardzie od podłogówki i trzeba to szanować. Nie rozumiem natomiast tych którzy ładuje podłogówkę i np. 3 kaloryfery w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 02.06.2018 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) ktoś może podać orientacyjny koszt murowania 1m2 silka 18. Chodzi o samą robotę Wydaje mi się, że mało która ekipa tak to liczy. raczej patrzą jakie fundamenty, jaki strop, jaki dach, jaie tarasy, wyciągają średnią, a czy to silka 18, 24, czy BK to już im lotto. przynajmniej takie są moje doświadczenia z czasu poszukiwania ekipy. Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.06.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Wydaje mi się, że mało która ekipa tak to liczy. raczej patrzą jakie fundamenty, jaki strop, jaki dach, jaie tarasy, wyciągają średnią, a czy to silka 18, 24, czy BK to już im lotto. przynajmniej takie są moje doświadczenia z czasu poszukiwania ekipy. Popieram. Biorąc ekipę do calego SSO nikt nie powinien patrzeć z czego jest ściana bo umowa dotyczy SSO a nie murowania. I takie też mam doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 02.06.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Zobaczymy po niedzieli jestem umówiony z drugim fachowcem polecanym .... Pierwszy 100pln m2 płyty, 55 za m2 silki 18, działowe silka 12 45 za m2 wieniec przy 180m2 parteru 7000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.06.2018 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 (edytowane) Zobaczymy po niedzieli jestem umówiony z drugim fachowcem polecanym .... Pierwszy 100pln m2 płyty, 55 za m2 silki 18, działowe silka 12 45 za m2 wieniec przy 180m2 parteru 7000... Robisz błąd rozdzielając to. Rzuć zapytanie o cenę całości SSO. A następnie z czego się składa i zadaj ceny za całość. Tobie powinno wisieć za ile ktoś robi murowanie. Ciebie interesuje SSO Edytowane 2 Czerwca 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 02.06.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Było rozbite po prostu 43 tys za 180m2 parteru na płycie bez stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.06.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Było rozbite po prostu 43 tys za 180m2 parteru na płycie bez stropu. Jeśli ktoś tak rozbija traktując to jako poszczególne prace to ja bym podziękował takiej ekipie sądząc że są z doskoku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 02.06.2018 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Po pierwsze do domu 80 m2 nie dał bym źródła ciepła ciepła pod tytułem kocioł na paliwo stało. Mając kaloryfery zapewne masz kocioł zasypowych czy tez na tzw ekoGroszek. Szkoda miejsca na chacie na dodatkowe pomieszczenie No chyba ze kotłownie masz w innym budynku tuż obok domu. Dobre docieplenie i prąd załatwił by sprawę i to możliwe ze mniejszym kosztem. Mój 70m2 domek będzie miał kominek (bardziej dla nastroju) i PC Powietrze-powietrze lub kable bo jeszcze nie zdecydowałem. Nie którzy wola kaloryfery bardzie od podłogówki i trzeba to szanować. Nie rozumiem natomiast tych którzy ładuje podłogówkę i np. 3 kaloryfery w salonie. Oby to była szeregówka... inaczej nie da się tego zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.06.2018 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Oby to była szeregówka... inaczej nie da się tego zrozumieć... Czego nie możesz pojąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 02.06.2018 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 Czego nie możesz pojąć ? Czemu wybudowałeś sobie dom 100m2+ a nie 70m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 03.06.2018 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Jeśli ktoś tak rozbija traktując to jako poszczególne prace to ja bym podziękował takiej ekipie sądząc że są z doskoku... Mają terminy na 2lata w przód najbliższy czerwiec 2020 wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 03.06.2018 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Oby to była szeregówka... inaczej nie da się tego zrozumieć... Wytłumacz co masz na myśli. Metraż? Jeśli tak daruj sobie wywody że m2 wyjdzie drożej, w takim kurniku nie da się mieszkać itd. Temat po stokroć przerabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm0123 03.06.2018 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2018 Wytłumacz co masz na myśli. Metraż? Jeśli tak daruj sobie wywody że m2 wyjdzie drożej, w takim kurniku nie da się mieszkać itd. Temat po stokroć przerabiany. Polak to jednak musi się sam przekonać... rób jak chcesz tylko zostaw sobie 'furtke' do rozbudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 05.06.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2018 Już jedna furtkę mam i mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts