Wewior 02.03.2017 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Witam jaki rodzaj rur polecilibyście do instalacji wodnej w nowym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.03.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 ja mam tworzywo. Miedź szkodzi moim krewetkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peta 02.03.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Miedź albo plastik. Jednak wybór tak naprawdę zależy do Ciebie. Każdy z materiałów ma swoje wady i zalety, swoich zwolenników i przeciwników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 03.03.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Autorowi zapewne chodzi o wybór między PEX, PP, PE itd Obecnie 80% instalacji robi się na zaciskanym pexie mimo że jest najdroższy (złączki), jednak najszybiciej i najłatwiej sie na nim robi i praktycznie przy jako takiej zaciskarce nie ma szans na nieszczelności. Pex ma niestety też wady, już wspomniane bardzo drogie złączki, zwężenia przekroju rur na złączkach, konieczość stosowania kolanek jeśli chcemy mieć instalacje z idealnymi kątami (a te kolanka też kosztują). W PP jak sie pomylisz to naprawa danego odcinka kosztuje moze 2zł, w Pexie musisz wszystko dobrze przemyśleć bo każda poprawka kosztuje kilkadziesiąt złotych (rurka + złączki). Kolejną wadą jest rozmiar zaciskarki, w trudno dostępnych miejscach nie da się z nią zmieścić i trzeba rurkę zacisnąć wcześniej - jak tego nie przewidzisz to masz problem i robote od nowa (koszty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 03.03.2017 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 A co powiesz o pex i złączkach skręcanych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 03.03.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 ja mam tworzywo. Miedź szkodzi moim krewetkom. Nie przesadzaj. Dwie minuty z jednej, dwie minuty z drugiej strony na rozgrzanym oleju + czosnek - nie powinno im zaszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts