StolarskiAdam 03.03.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Czy ktoś z użytkowników forum ma doświadczenie w drzwiach przesuwnych? Szukam po internecie informacji odnosnie kaset i jest tego tyle, że głowa mała...... jakie polecacie? Mam na oku kilka, ale totalnie nie wiem, w którą stronę uderzyć. Wizualnie najbardziej podoba mi się takie cudo jak G..[spam], firmy bodajże L.g..a ale nie do końca jestem przekonany... Proszę o opinie - chodzi mi przede wszystkim o szybki, bezproblemowy montaż.. Edytowane 6 Marca 2017 przez finlandia Spam, a firmę Laguna proszę o wykupienie uczciwej reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PSCULECZKA 06.03.2017 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Witam, Podłączam się pod temat - właśnie czekam na montaż kasety i firma montażowa zaproponowała mi kasetę G produkowaną przez firmę L:spam:a. Czy ktoś miał już styczność z tym rozwiązaniem??? Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 6 Marca 2017 przez finlandia SPAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.03.2017 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Witam, Podłączam się pod temat - właśnie czekam na montaż kasety i firma montażowa zaproponowała mi kasetę . Czy ktoś miał już styczność z tym rozwiązaniem??? Bardzo proszę o pomoc. Mam, działa prawie 5 lat. Mankamenty dwa: - samodomykacz trzeba zamontować w trakcie instalacji i potem nie da się go wymienić (ale mieli to zmienić, więc do sprawdzenia). - strasznie IMO brzydkie futryny. Na zamówienie u stolarza kosztują nieprzyzwoite pieniądze. Ale podobno niektóre ekipy same jakoś obrabiają i wygląda, jakby drzwi wyjeżdżały bezpośrednio ze ściany. Ale wtedy też problem z ewentualną regulacją, jak obwisną. Edytowane 6 Marca 2017 przez finlandia spam w cytacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarskiAdam 06.03.2017 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) A nie wiesz może czy mają już taką opcję z tym wyjmowanym samodomykaczem? Bo przez 5 lat może się dużo zmienić.. Bo inaczej jak coś walnie trzeba będzie ścianę kuć. PSCULECZKA - kiedy będą Ci montowali te drzwi? Może napiszesz jak wrażenia ? Podpytaj tą ekipę co myśli o i daj znać albo tu albo na prv. Byłbym wdzięczny. Edytowane 6 Marca 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 09.03.2017 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Pomimo spamu może komuś za 100 lat przyda się ta informacja. Ja najbardziej jestem zadowolony z kaset Eclisse i Leon. Używają ich różni producenci tacy jak Porta, DRE i inny więksi gracze na rynku. Jakość bardzo dobra, praktycznie bez obsługowe przez wiele lat. Przyjemne w montażu. Kaizen - ościeżnica sama w sobie nie jest już systemem przesuwnym. To tylko kaseta + maskownice. Ościeżnica typu tunel, zamki hakowe itp. akcesoria same w sobie nie należą do systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.03.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Kaizen - ościeżnica sama w sobie nie jest już systemem przesuwnym. To czemu ma w nazwie Gustavson? Co mógłbym innego "z półki" zamontować do tej kasety? Skoro to jest produkt dedykowany do tej kasety, to czemu nie zalicza się do systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 13.03.2017 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pewnie dlatego, że system przesuwny to system przesuwny, ościeżnica to ościeżnica, a skrzydło to skrzydło. Zobacz opis. Ościeżnica DO systemu przesuwnego (inaczej kasety). Sam system to jest ten element montowany z góry który trzyma skrzydło pisząc łopatologicznie. Do niego dobierasz ościeżnicę oraz skrzydło. To tak jakbyś kompletne drzwi rozebrał na części to wyjdzie Ci ościeżnica + skrzydło.Pytanie czemu ten system chcesz? Zobacz sobie rodzaje systemów i ościeżnic.http://erkado.pl/?ch_przesuwne=chowane-w-sciane-informacje-5 Tam sobie poklikaj w naścienne lub chowane w ścianę. Będziesz miał sporo rysunków co i jak działa. Kasety mają Leona więc jest OK. Długo żyją bezobsługowo. Cenowo też jest nie najgorzej. A co do tej ościeżnicy, którą pokazałeś to w ogóle nie ma tam żadnych przydatnych informacji. Ani z czego ona jest zrobiona, czym pokryta, jakiś rysunków technicznych brak. Ciężko cokolwiek powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.03.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 (edytowane) Do niego dobierasz ościeżnicę oraz skrzydło. To tak jakbyś kompletne drzwi rozebrał na części to wyjdzie Ci ościeżnica + skrzydło. I jak biorę drzwi X do których pasuje wyłącznie ościeżnica X (tego samego producenta, która nie pasuje do żadnych innych drzwi) to nie jest to jeden system? Pytanie czemu ten system chcesz? Ja? Ja go mam I nie zamierzam zmieniać, bo działa. A dlaczego go wybrałem? Bo był najtańszy. Kaseta (wraz, z jak to definiujesz, systemem przesuwnym) pięć lat temu kosztowała mnie 480zł brutto. Deklasowała pod tym względem konkurencję. Do tego trzeba doliczyć skrzydło i futrynę. I właśnie jako minus podaję, że pasują wyłącznie ościeżnice tego producenta dedykowane do tego modelu (jak już się upierasz, ze nie można tego nazwać że należą do tego samego systemu). I są IMO paskudne i bardzo mały wybór - dwa czy trzy wykończenia. A co do tej ościeżnicy, którą pokazałeś to w ogóle nie ma tam żadnych przydatnych informacji. Ani z czego ona jest zrobiona, czym pokryta, jakiś rysunków technicznych brak. Ciężko cokolwiek powiedzieć. A co różnica, jak nie ma wyboru? Edytowane 13 Marca 2017 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 16.03.2017 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Widzę, że Kolega za mnie odpowiedział z czego składa się system. Swoją drogą ja też tak to zrozumiałem, że szukasz ościeżnicy i nie do końca rozumiałem jak to wszystko chcesz skompletować do kupy.Ceny które podajesz na tamten czas musiały być bardzo dobre. Ja osobiście jako sprzedawca i montażysta nie mam czasu ani ochoty wielkiej na szukanie poszczególnych elementów. Tu kaseta, tam skrzydło a jeszcze gdzie indziej ościeżnica do rzeźbienia. Zdecydowanie wolę siedzieć przy drzwiach zewnętrznych. Mazwoj chyba bardziej natomiast obrabia drzwi wewnętrzne (albo mi się tak wydaje po forum). Co do minusów o których piszesz - u większości producentów pod takie systemy lub ogółem pod drzwi masz max 2 rodzaje wykończenia ościeżnicy więc to taki minus raczej ogółu jak tego producenta. Najważniejsze, że działa od kilku lat i nic się z nimi nie dzieje złego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.03.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Kolega który pytał o kasetę jak i ten który mu odpowiadał to spamerzy wynajęci przez firmę która chciała wypromować swój produkt i już ich nie ma na forum. Firma jest, bo kolega Kaizen zalinkował po ich myśli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 25.03.2017 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 To ja już nie wiem. To szuka tej ościeżnicy, czy ją kupił czy ją reklamuje? Bez sensu. Kto kupuje wszystko osobno aby poskładać zestaw tańszy o kilka złotych. Reklama rodem z serialu, gdzie pół filmu zajadają nutelle he he he. Też bym tak chciał, bo ją lubię, a brzuszek piwny nie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts