Pyetrek 05.03.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Witam.Pytanie jak w temacie, aktualnie mieszkam 130 km od budowy chciałbym część rzeczy zamówić bezpośrednio na budowę. Problem w tym ,że oczywiście budowa nie ma adresu ,jest to wieś a więc ulica też odpada. W związku z tym mam pytanie czy kurier dostarczy przesyłkę np po współrzędnych GPS albo po podaniu adresu najbliższego domu. Dodam, że Wujek google nie ma za wiele do powiedzenia w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 05.03.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Myślę że z kurierem się dogadasz, ja tak robiłem, miałem numer do kuriera i umawialiśmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 05.03.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Z dostarczeniem przesyłki na budowę nie będziesz miał najmniejszego problemu, najważniejsze by kierowca przed przyjazdem na miejsce mógł się z tobą telefonicznie skontaktować. Pytać będzie o dojazd na posesję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.03.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 oczywiście budowa nie ma adresu ,jest to wieś a więc ulica też odpada. Co tu oczywistego? Tu masz przykład lasu niedaleko moje budowy. Wiocha, las pełną gębą, a jest i ulica, i numeracja. Jak widać nawet google adres znają. Ale to nie jest wyznacznik - na geoportalu wygląda tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=383028 A co do meritum - jak najbardziej powinien trafić po skontaktowaniu się. I każdy rozsądny zadzwoni, żeby się umówić na odbiór, bo AFAIK zazwyczaj mają płacone za zrealizowaną przesyłkę, więc nie opłaca im się jeździć be sensu w przeciwieństwie do listonoszy, którzy wystawią awizo i mają temat załatwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyetrek 06.03.2017 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Wydaje mi się, że wioski znajdujące się w pobliżu miast mają nazwy ulic , ale większość wiejskiego terytorium Polski ma po prostu tylko numerację domów ( którą otrzymuje się po zgłoszeniu budynku do użytkowania), ale w sumie nie o to w poście chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 06.03.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 To czy dana miejscowość ma tylko numery czy jest podział na ulice to zależy od wielkości wioski a nie od tego jak daleko od miasta leży Kurier dostarczy paczkę jeśli adresat ma adres, jak adres nie istnieje to ma prawo nie dostarczyć, ale zwykle dzwonią. W DHLu jest usługa "dostarczenie do sąsiada". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyetrek 06.03.2017 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 To czy dana miejscowość ma tylko numery czy jest podział na ulice to zależy od wielkości wioski a nie od tego jak daleko od miasta leży . Ani jedno ani drugie, sprawdziłem dokładniej i okazało się ,że jest w gestii Rady Gminy i radnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts