zabamix 07.03.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Grubość ścianki 24 cm + ocieplenie. Proszę o rady tych którzy już mają z czegoś lub widzieli- nie teoretyków Ytong strasznie drogi może jakieś zamienniki ? Firmy ceny hmmm porszę o podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.03.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Kup co masz najtańsze na składzie w odpowiedniej gęstości. Z reguły najtańsze bloczki są z najbliższej wytwórni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 07.03.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Na podkarpaciu Solbet jest znacznie tańszy od Ytonga, ale jest to spowodowane m.in tym że na Podkarpaciu jest wyrabiany w bodajże dwóch miejscach, a Ytong ściągają z północy Polski, to koszt transportu robi istotną różnicę. Jak tam jest w okolicy Boleslawca to trudno mi powiedzieć co jest tańsze ale odległości od fabryk też na pewno będą wpływały na ceny poszczególnych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 07.03.2017 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Na podkarpaciu Solbet jest znacznie tańszy od Ytonga, ale jest to spowodowane m.in tym że na Podkarpaciu jest wyrabiany w bodajże dwóch miejscach, a Ytong ściągają z północy Polski, to koszt transportu robi istotną różnicę. Jak tam jest w okolicy Boleslawca to trudno mi powiedzieć co jest tańsze ale odległości od fabryk też na pewno będą wpływały na ceny poszczególnych producentów Ewentualnie mam możliwość transporu tak do 200-300 km po cenie b,dobrej(dobry zanajomy prowdzi transpor i spedycje) i nawet mogę kupić od producenta tylko nie wiem czy tak się da? Znajomy ba działalność rozszerzoną więc może to wziąść na siebie. Czyli z wszych postów wynika że ytong tak naprawdę można zastąpić.... poprostu musi być do suporex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.03.2017 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 .... poprostu musi być do suporex. E tam musi, pytasz o gazobeton to chyba nie oczekujesz że będzie ktoś Cie namawiał na silke czy ceramikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.03.2017 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Ewentualnie mam możliwość transporu tak do 200-300 km po cenie b,dobrej Z fabryki i tak nie kupisz tak tanio, jak lokalny skład. I powiedz jak Ci ten znajomy wycenia transport wraz z rozładunkiem na placu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 08.03.2017 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) Ewentualnie mam możliwość transporu tak do 200-300 km po cenie b,dobrej(dobry zanajomy prowdzi transpor i spedycje) . ale bankowo nie ma HDS-a co z tego że na TIRZE przewieziesz pewnie ponad 20 palet, będziesz ręcznie pustak po pustaku sciagal z auta? bądź nawet zakładając że Ci ściągnie windą pod naczepę to zakładam że nie masz na budowie wylanego już gładkiego asfaltu/betonu/kostki żeby sobie paleciakiem przeciągnąć paletę w odpowiednie miejsce, tylko zablokujesz cały dojazd na dzałkę. Do transportu i rozładunku pustaków jest najlepszy HDS, on zabierze ok 8 palet jednorazowo max 10. Ale ściągnie Ci i odłoży w tym miejscu co Ci pasuje; a jeśli budujesz dom piętrowy to jak będziesz miał już płytę wylaną to Ci położy palety z pustakami na płycie, aby robotnikom odjąć roboty i kilometrów przebiegu. Edytowane 8 Marca 2017 przez pecet0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabamix 12.03.2017 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) No nie ma HDS musział bym poprosic sąsiada o rozładunek.Poprostu zapytałem bo myslałem że ktoś tak robił i zaoszczędził.Oczywiscie jezeli wyjdzie mi takie coś 1 tyś taniej to szkoda zachodu(stracony czas itd). Za kilometr 2 zł. Edytowane 12 Marca 2017 przez zabamix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 09.04.2017 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 warto zamówić tira całego bezpośrednio, paleciaka nie trzeba wystarczy koparka na 2 godziny z widłami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 09.04.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Nie wiem po co te kombinacje - bierz z lokalnego skladu z HDS-em, ktory potem odbierze Ci to co zostanie. Nie wyliczysz przeciez co do sztuki ile Ci potrzeba materialu. Ile tego suporeksu zamawiasz 500 palet ?Jak nie ma dojazdu, to wysyp troche gruzu zeby auto przejechalo i postawilo Ci wszystko na chudziaku - dalej rozwioza sobie paleciakiem.Jak masz pomysl na dzialowki z silikatu to od razu odradzam - u mnie dopiero do skonczyli murowanie - straaaszny material i do roboty, noszenia, ciecia zakupu i odbioru tego co nie wykrzystane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts