Azmath 09.03.2017 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Witajcie Wczoraj wpadła nam oferta a dzisiaj jedziemy oglądać, oczywiście o domach czy budownictwie nie wiemy nic. Dom 120m2, 1959 rok i 500m działki. Mam ogromne wątpliwości, dom z drewna, do tego wiekowy, ale w mieście nas interesującym ceny domów są z kosmosu albo ulokowane w okropnych miejscach. Ten by nam odpowiadał, tylko w internecie nie ma zbyt dużo wiadomości o tego typu budownictwie. Możecie powiedzieć coś o takich domach ? jakie jest ryzyko wpadki, co sprawdzić przed zakupem itp. Będę bardzo wdzięczny o jakiekolwiek rady Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 09.03.2017 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 tam gdzie mieszkałem są dwa osiedla domków fińskich i ludzie bardzo zadowoleni , jedni docieplili położyli tynki i wyglądają zacnie (Ruda Śląska -Bielszowice) ale znając podejście fachmanów z forum dostaniesz odpowiedź tego typu , zburzyć i stawiać od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.03.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Przewidywany czas na jaki były obliczone to 20-30 lat.Czytałeś na Wikipedii?Jak dom gratis do działki, to można brać. Inaczej to oferta dla kolekcjonerów i skansenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 09.03.2017 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No i o czym pisałem , już masz wszystkowiedzącego milionera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.03.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No i o czym pisałem , już masz wszystkowiedzącego milionera Wręcz przeciwnie. Jestem biedny, więc nie stać mnie na tanie rzeczy. To samo bym odpisał o mieszkaniu w bloku z wielkiej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 09.03.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 No moje jest zawsze najmojsze co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 09.03.2017 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Byłem, widziałem. Odczucia bardzo mieszane, dom ma zdecydowanie potencjał, ale też jest dużo do zrobienia. Jest ocieplony, ale trzeba izolować i ocieplić piwnicę, cały dach do wymiany, okna już plastikowe, ogrzewanie trzeba wymienić bo jest CO ale z piecem węglowym. Ogromna piwnica to też plus, zawsze marzyłem o domu z piwnicą a teraz takich się nie buduje Ogólnie jest lepiej niż myślałem, ale kupa roboty tam się szykuje. Będzie w domu burza mózgów czy kupować. Jeszcze jakieś rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strykow1w 20.03.2017 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Czy tutaj chodzi o domy z bali, czy to jest coś zupełnie innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 20.03.2017 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 dom z drewna z dawnych lat, nazywa się to modułowy chyba. teraz też są takie ale w zupełnie innej technologii. mój ma szkielet z drewna i jest otynkowany z obu stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.03.2017 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 nie to są domy w stylu szkieletowym z wełną i papierem zamiast foli ale znam te domki mam tam znajomych i oni by się nie wyprowadzali za żadne skarby , ale ciekwostka za komuny nikt tam nie chciał mieszkać a czynsze były groszowe po wykupie za grosze nagle wszyscy chcieli kupować a nikt nie chciał sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 20.03.2017 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Mogę potwierdzić, że jest popyt na to pierwsi oglądaliśmy domek (głupie szczęście) i zanim załatwiliśmy pierwsze papiery to biuro nieruchomości miało już 60 osób w kolejce do oglądania w 3dni, na szczęście biuro uczciwie poczekało aż się określimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 20.03.2017 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Dobre sobie 60 osób. To kit , nagonka biura abyście szybciej podjęli decyzję pozytywną dla biura pośrednictwa. Nie kupujcie tego kitu ( nie mam na myśli domku oczywiście). Agent BN zobaczył w Waszych oczach błysk i pewnie zdradziliście się fascynacją obiektu stąd też takie działanie BN. To zwykły KIT MARKETINGOWY. Przestrzegam przed zbyt pochopnym podjęciem decyzji. Na oględziny obiektu trzeba pojechać zawsze z kimś , kto posiada wiedzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 20.03.2017 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 nic z tych rzeczy o tej liczbie ludnosci i ich dziwnych akcjach powiedzial nam juz po podpisaniu umowy przedwstepnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 20.03.2017 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Masz jakieś zdjęcia tego? Bo chyba mam coś takiego na działce do zburzenia. Ale nie wiem czy to domek fiński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 20.03.2017 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 to nie wiesz co masz ? nie mam zdjęć ale z zewnątrz i tak wygląda jak każdy inny domek, drewniany jest szkielet, z zewnątrz normalnie ocieplony i otynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 21.03.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 A jaka różnica: fiński, czy chiński, skoro ma być zburzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAURIJKA 04.05.2017 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Moi rodzice kupili coś takiego na Śląsku od górników jako domek letniskowy w latach 70. i rozbudowali. Dostawili jedną ścianę murowaną, zbudowali ganek itp. Weszłam na forum, bo dom wymaga natychmiast sporego remontu, ale właśnie się okazało, że ta stara oryginalna jego część, z oryginalnym ociepleniem (czyli brakiem sztucznego ocieplenia, pod podłogą mieszanka trocin i cementu) ma się znakomicie, po tylu latach. Nie wiem, jakie masz potrzeby, bo rozkład jest dość specyficzny i całość pewnie niezbyt wielka, ale moim zdaniem dom jest wytrzymały i ma wielki urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts