Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o opinię

Recommended Posts

Cześć! Jesteśmy przed podpisaniem umowy z firmą lechinvest. Czy ktoś z Was miał z nią do czynienia? Niestety nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie o nich. Czy ktoś o nich słyszał? Czy jest to jakaś firma zrzeszająca podwykonawców? Bo z kolei wycenę dostaliśmy od firmy budowlanej Stanaszek, o których również nie ma ani słowa w sieci. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź.

Zerkając w KRS

firma dizła od wrzesnia 2015.... jak dla mnie za krotko.

dodatkowo - niski kapitał spólki. wiec moze byc to tylko słup, pośrednik.

Dodatkowo - brak opinii

To mówi samo za siebie.

Jak jestes ze Śląśka czy z Małopolski to zapukaj do jaworznickie firmy riser domy. - wybudowali moj dom więc smiało moge polecić.

Pozdrawiam

jak już zerkasz w KRS to sprawdź czy nazwisko (lub adres) właściciela firmy lub udziałowców nie pojawia się gdzieś w necie (ale np. pod inna nazwą firmy). Rekordziści opisywani na forum zmieniali nazwę firmy kilka razy, by uniknąć byłych klientów, którzy ich ścigali.

Czy firma jest w stanie zawieźć cię na swoje budowy, żeby można było pogadać z klientami?

Zerkając w KRS

firma dizła od wrzesnia 2015.... jak dla mnie za krotko.

dodatkowo - niski kapitał spólki. wiec moze byc to tylko słup, pośrednik.

Dodatkowo - brak opinii

To mówi samo za siebie.

Jak jestes ze Śląśka czy z Małopolski to zapukaj do jaworznickie firmy riser domy. - wybudowali moj dom więc smiało moge polecić.

Pozdrawiam

RISER DOMY - Data powstania: 2013-04-25 ( wg danych ) - to o niczym nie świadczy ! ale przejechanie się na budowy tej, czy innej firmy i rozmowa z Inwestorami, czy użytkownikami obiektów - jak najbardziej !!!

... to niedobrze. Ja spotkałem się z firmą budowlaną, która powstała " UWAGA ! : 300 lat temu i dalej działa na rynku budowlanym międzynarodowym :)

tak jak napisałem wcześniej : należy odwiedzić budowy tej, czy innej firmy i porozmawiać z Inwestorami, czy użytkownikami obiektów.

Naprawdę wielowiekowa firma ;) Nam udało się ustalić, że już długo działają, ale zmienili nazwę. Jednego prezesa w ogóle nie ma w sieci - człowiek widmo. Drugi jest, ale jako inwestor w dosłownie każdej dziedzinie. Tak czy inaczej będziemy się wybierać na budowy - innego wyjścia nie ma. Dzięki! :)

jak zmienili nazwe, to w KRS beda od poczatku istnienia firmy,

jesli to ta sama firma to zawsze bedzie ten sam KRS, REGON i nip i cała historia w KRS.

Jesli tego nie ma, to znaczy, ze nie jest to ta sama firma. To, ze ten sam własciciel, nie znaczy, ze to ta sama firma. Takie cos oznacza, ze własciciel nie ma nic dobrego na sumieniu, skoro zakłada nowa firme, a stara likwiduje

Ja jeszcze swoje pięć groszy dorzucę. Z doświadczenia wiem, że nawet nowa firma ( o ile nie zmieniała nazwy kilka razy) na początku bardzo się stara aby uzyskać renomę a co za tym idzie zlecenia. Więc nie można od razu skarcić, że jak nowa to już NIE. Popieram przedmówców - trzeba popatrzeć na ich poprzednie realizacje i to nie tylko przez nich wskazane. Zasięgnąć języka szerzej.Opinie w necie można w ciągu jednego popołudnia zamieścić ( oczywiście ściemy).

...własciciel nie ma nic dobrego na sumieniu, skoro zakłada nowa firme, a stara likwiduje

- a to różnie chyba bywa ...

Co znaczy "róznie"? Wypadałoby rozszerzyć tę wypowiedź, bo być może ma pan doświadczenie w tych sprawach, że jak interes nie idzie, to się zmienia nazwę firmy, albo obrazek na forum, aby nie być kojarzonym z poprzednimi niezbyt udanymi inwestycjami/postami?

... a która wg Ciebie porada " nie jest mądra " ?

może masz inna "mądrość " w sobie ? OK , możemy o tym podyskutować na FM ! choć właśnie FM polega w moim przekonaniu właśnie na wymianie informacji, nawet skrajnych poglądów na różne sprawy

- uważasz, że zmiana avatara może być dla kogoś krzywdząca ?

Edytowane przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI

... to Twoja opinia - możesz mieć jaką chcesz !

a na jakiej podstawie tak twierdzisz ? dalej nie widzę " nie mądrych " "porad" , a właśnie ktoś dzisiaj napisał :

" Zrobię tak jak radzi ŁUKASZ ŁADZIŃSKI i myślę, że z gotowymi pomysłami wrócę tutaj, aby ktoś spojrzał na to fachowym okiem. "

pokaż mi post o podobnej treści dot. Twojej wypowiedzi !

Mi wystarczyło, żeś pan jedną manipulację przeprowadził w tym wątku - i ja już mam wyrobioną opinię.

Co nie znaczy, że pana porady są do bani! Pewnie niejeden użytkownik skorzystał i sobie chwali.

Ja opiniuję pana działalność na tym forum wg mojego punktu widzenia. Także com miał napisać, tom napisał i chyba czas zakończyć tę dyskusję.