truthful 11.03.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu przeglądam to forum szukając pomysłów na aranżację kuchni oraz salonu z jadalnią. Mam problem z rozlokowaniem sprzętów AGD w kuchni (nie mam pomysłu gdzie umieścić piekarnik i kuchenkę). W kuchni mam 2 okna oraz drzwi tarasowe przez co jest bardzo nieustawna. Problem po części wynika z tego, że bardzo chciałam mieć wyjście na taras z kuchni, tam gdzie architekt zaplanował meble kuchenne zrobiliśmy drzwi tarasowe, to zmusiło nas do przeniesienia segmentu kuchennego na przeciwległą ścianę i powstał problem z lokalizacją sprzętów. Dom jest w stanie surowym, więc mogę jeszcze dokonać przeróbek. W załączeniu zamieszczam projekt. Pomóżcie proszę. Przy okazji chciałam zapytać o rozmieszczenie mebli w salonie połączonym z jadalnią. Czy taki układ jest według was dobry? Edytowane 11 Marca 2017 przez truthful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2017 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 (edytowane) na swoim rzucie chyba wrysowałeś za mała kanapę. Wejście do salonu zrób na wprost wiatrołapu (by z wiatrołapu było widać okno tarasowe), a nie tak, by było widać drzwi do kotłowni. możesz też zmniejszyć te dwa okna, jeśli to możliwe. chyba, że zależy wam na okrągłym stole: a może chcecie kuchnię bardziej otwartą z półwyspem? Edytowane 11 Marca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 12.03.2017 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Elfir, dziękuję za propozycje. Od dawna obserwowałam to forum, podziwiam twoją kreatywność, zaangażowanie i chęć niesienia pomocy innym. Zakładając ten wątek po cichu liczyłam na twoją pomoc, także dziękuję, że jesteś Wszystkie twoje koncepcje mi się podobają, aż ciężko się zdecydować, którą wybrać Jak zobaczyłam narysowane przez ciebie koncepecje doszłam do wniosku, że okrągły stół zawiera zbyt dużo miejsca, dużo przestrzeni pozostaje niewykorzystanej. Przy prostokątnym stole przestrzeń wydaje się być lepiej zagospodarowana. Wolimy przesłoniętą kuchnię, ale twój pomysł z półwyspem podsunął mi jeszcze jedną myśl - żeby kuchenkę umieścić na półwyspie. Tylko tak sobie teraz myślę, że wchodząc z wiatrołapu, patrząc na lewo będzie bezpośredni widok na kuchenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2017 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 moim zdaniem będzie za ciasno między stołem a ścianą do odsuwania krzeseł. Poza tym trudno nawet otworzyć drzwi tarasowe bo zaraz jest kant stołu.Aa i sam półwysep z płytą trochę płytki (lepsze są szerokości 80 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 12.03.2017 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 (edytowane) Masz rację. Z przedstawionych przez ciebie opcji, najbardziej podoba nam się 1 i 3, wybierając 1 projekt zmniejszylibyśmy trochę okna i zamienili miejscami kuchenkę ze zlewem, żeby z salonu nie było widać garów:) Czyli byłby to mix twojego 1 i 2 projektu:) Zastanawiam się jeszcze nad 4 opcją, kuchenka byłaby wtedy niewidoczna dla gości, tylko, czy instalując kuchenkę przy wewnętrznej ścianie mogę zamontować wyciąg? Czy pozostaje mi jedynie pochłaniacz? Edytowane 12 Marca 2017 przez truthful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 12.03.2017 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Zastanawiam się jeszcze czy nie zrezygnować z jednego okna tarasowego w salonie i ustawić w tym miejscu kanapę, tak aby z wiatrołapu był widok na kanapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.03.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Zastanawiam się jeszcze czy nie zrezygnować z jednego okna tarasowego w salonie i ustawić w tym miejscu kanapę, tak aby z wiatrołapu był widok na kanapę. [ATTACH=CONFIG]383718[/ATTACH] Z wiatrołapu lepiej jak widać ogród a nie kanapę.Jeśli dom w stanie surowym to raczej ścian nośnych nie zmienisz tym samym wejścia do salonu. Może tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 13.03.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 a ja wybieram opcje pierwotną z okrągłym stołem. wnętrzarsko to lepiej po wejsciu do domu widzieć stół wokól ktorego jest miejsce niz taka blokowa kiszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 13.03.2017 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Dowiadywalismy sie, ze można wykonać podciąg i przerobić wejście do salonu. Też myślałam o ustawieniu Tv na scianie przylegającej do klatki schodowej. A na scianie po prawej mozna by bylo zrobic biokominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 13.03.2017 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Jesli chodzi o kuchnie to kombinujemy, zeby ustawic sprzety tak aby nie bylo widac kuchenki od strony salonu i korytarza. Myślicie, ze wyciag zamontowany przy wewnętrznej scianie i poprowadzony sufitem do zewnętrznej sciany bedzie dobrze funkcjonował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 14.03.2017 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Doszliśmy do wniosku, że jednak potrzebujemy większego stołu w kuchni, większość posiłków planujemy jadać w kuchni. Pozostaje nam opcja zmniejszenia okien kuchennych i usytuowania kuchenki między oknami lub usytuowania kuchenki na ścianie na przeciwko drzwi tarasowych Która rozwiązanie jest według was lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 14.03.2017 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Albo pójść w innym kierunku i stół kuchenny ustawić na ścianie na przeciwko drzwi tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2017 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 wersja 1 - brak blatu roboczego, płyt na skraju (niebezpiecznie)wersja 2 - za wąskie wyjście na salon (60 cm?)wersja 3 - bez sensu dwa stoły obok siebie Jak nie chcesz otwartej kuchni, zamontuj po prostu drzwi do kuchni i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.03.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Dokładnie tak jak wyżej napisała Elfir,żadna z tych opcji nie jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.03.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 w drugiej wersji kinki IMHO konieczne okno na bocznej ścianie między kanapą a TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 15.03.2017 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Od tej strony budynek jest odsunięty tylko 3 m od granicy działki, więc nie możemy wstawić okna na tej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 15.03.2017 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Kinka - dzięki za propozycje Z tego co widzę, ten wariant chyba przewiduje piekarnik i lodówkę obok siebie. Pomyślałam, że lepiej by je było rozdzielić, może tak? albo tak Jeśli udało by się przesunąć okna to można by było jeszcze zrobić coś takiego: Co o tym myślicie? Edytowane 15 Marca 2017 przez truthful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truthful 15.03.2017 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Jeśli chodzi o rozmieszczenie mebli w salonie, to bierzemy te dwie opcje pod uwagę i nie możemy się zdecydować, która będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja.kot 23.03.2017 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 (edytowane) Zastanawiałeś, aby skorzystać z pomocy specjalisty? Jednak remont robi się co kilka lat, więc dobrze, aby wszystko było zrobione profesjonalnie. Również miałam problemy z aranżacją wnętrza, wiedziałam co mi się podoba, ale nie umiałam wszystkiego połączyć, aby ładnie i spójnie wyglądało. Zaczęłam w Łodzi szukać projektanta wnętrz i trafiłam na tę stronę [sPAMER] Szczerze polecam! Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z fachowej pomocy oraz porady. Nasz salon połączony z kuchnią wygląda przepięknie! Może Ty też powinieneś skorzystać z takiej usługi? Warto się nad tym zastanowić. Edytowane 23 Marca 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2017 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 wersja 1 zamień piekarnik z lodówką. Wersja 2-3 najpierw - słupek potem lodówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts