Red84 14.03.2017 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Witam, po przekopaniu internetów stwierdziłem że jednak założę temat bo problem jest dość ciężki do opisania. Dom jest ostatnim przy ulicy ślepej d1. A jednocześnie front ma od ulicy d2. I tutaj moje pytanie, z tego co wiem jest spec ustawa która może zmusić do sprzedaży gruntu pod drogę. Na moje pytanie w gminie czy planują. Dostałem odpowiedź że narazie nie ma miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, i że na razie w planach nic takiego nie ma. Warunki zabudowy są wydane i pozwalają na budowanie domu na całej szerokości działki byle by było 4m/3m z każdego boku i 6 m front od drogi d2. I tutaj pytanie. Jeśli pojedziemy po całości tj dom ( czerwony kwadrat ) 4 m od ''lewej'' granicy działki to czy część tych 4m może sobie kiedyś gmina chcieć wykupić pod drogę? Czy może lepiej zrobić bez okien z tamtej strony i żeby było to 3m? Za granicą działki jest duża nie podzielona działka rolna i w gminie powiedzieli że od biedy kiedyś jak będzie trzeba to puszczą najwyżej tamtędy. I że jak będzie dom w wysokim standardzie to się nie będzie opłacało im wykupywać. rys. poglądowy http://i.imgur.com/kp3Yh8C.png Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.03.2017 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 nie wykupi tak blisko okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Red84 15.03.2017 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 nie wykupi tak blisko okien. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts